•  

  Vliegtickets Zuid-Amerika

   


 • Vliegtickets Zuid-Amerika | Als je gaat backpacken, dan krijg je er zeker mee te maken. Vanuit Nederland is het de enige gangbare manier om in een Zuid-Amerikaans land te komen. Je zal op zoek moeten gaan naar een goedkoop vliegticket die je naar het beginpunt van je backpackreis brengt. Hier begint eigenlijk al de voorbereiding. Je zal goed moeten bedenken wat je van plan bent om te doen tijdens je backpackreis door Zuid-Amerika. Mocht je er namelijk voor kiezen om meerdere landen te bezoeken, dan kan het schelen om vanuit Nederland op een goedkoper land te vliegen en daar je backpackreis te beginnen. Zo kan vliegen op La Paz in Bolivia bijvoorbeeld goedkoper zijn dan naar Buenos Aires in Argentinië of een van de vele luchthavens in Brazilië

  Kijk verder dan je vertrek- en eindbestemming


  Bekijk dus altijd alle opties voor alle luchthavens in de landen waar je heen wilt en kijk ook voor vertrek vanaf luchthavens in omringende landen, zoals België en Duitsland. Of verdiep je in het boeken van een open jaw ticket. Dit kan al veel geld schelen en is vaak praktischer dan allemaal losse tickets te boeken waarvoor je bij iedere boeking weer boekingskosten betaald en dat kan aardig oplopen. Een nog goedkoper alternatief, maar wel lastiger is het boeken van een error fare, met een error fare vlieg je vaak echt voor een spot prijs naar Zuid-Amerika.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt ons.


 • Goede vliegticket tips

   

  Verder zijn er naast de open jaw en de error fare nog een aantal andere goede tips om rekening mee te houden bij het boeken van een goedkoop vliegticket. Omdat we weten dat vliegtickets een groot deel van je budget opslokken en je er het liefst zo veel mogelijk op bespaart geven wij je tips voor het zoeken, vergelijken en boeken van tickets naar een van de landen in Zuid-Amerika.


 • Wat bepaalt de prijs van een vliegticket?

   

  Om goed te begrijpen waar we het over hebben is het misschien goed om (voordat we tips gaan geven) uit te leggen waar de kosten van een vliegticket naar Zuid-Amerika van afhankelijk zijn. Het is namelijk niet hetzelfde als een pak melk dat je in de supermarkt koopt en bijna het gehele jaar hetzelfde kost. Nee, de prijs van vliegtickets hangt af van veel verschillende factoren. Lees snel verder.

  • Airline bepaalt
   Goed om te weten is dat een airline en geen enkel ander bedrijf of instantie de echte tarieven van de tickets bepalen.

  • Boekingsklasses
   Een vliegticket kent verschillende boekingsklasses. Goedkope en duurdere boekingsklasses. Vaak voorkomende klasses zijn economy, comfort (vaak ook premium economy class genoemd), business -en first class. Maar ook binnen de economy klasse zijn er verschillende klasses. De goedkoopste gaan vaak als eerste weg.

  • Duur tot vertrek
   Op het moment dat je boekt is het belangrijk hoe lang het op dat moment nog duurt voordat je naar Zuid-Amerika vliegt. Ver van tevoren is het vaak goedkoper dan kort voor vertrek.

  • Doel van de airline
   Er is geen touw aan vast te knopen, wat er bijvoorbeeld een week of korter voor vertrek met de vliegticket prijzen gebeurt, omdat het erg afhankelijk is van wat de airline wilt. De prijzen kunnen zakken of juist stijgen. Als het doel is dat de laatste plekken in het vliegtuig ook echt verkocht moeten worden om het vliegtuig vol te krijgen, dan gaan de tickets vaak voor last minute tarieven weg. Hoeven de lege plekken niet perse verkocht te worden, omdat er op de vertrekkende vlucht al genoeg is verdiend, of omdat er anders extra personeel op ingezet moet worden, dan kan het een keus zijn van de airline om de prijzen flink omhoog te gooien.

  • Vraag uit de markt
   De wereld van vliegtickets is een duidelijke vraag en aanbod markt. Voor het bepalen van de prijs is de vraag misschien wel de belangrijkste factor. Een goed voorbeeld is de WK finale van 2010 in Johannesburg op 11 juli 2010. Veel Nederlanders betaalde woeker prijzen voor een simpel retour ticket van Amsterdam naar Johannesburg. Waar dit ticket normaal voor een vertrek op 10 juli rond de €600/700 kost, moest je voor vertrek op 11 juli 2010 voor een ticket meer dan €1500 betalen. De vraag was groter dan het aanbod en dat deed de prijs van de tickets flink stijgen.

  • Tijd tussen heen- en terugvlucht
   Wij hebben al veel voorbeelden gezien dat als de terugvlucht kort volgt op de heenvlucht (bij lange vluchten) dat dan de prijs hoger ligt, dan dan als je twee weken na landing terug vliegt. Je kunt ook mazzel hebben dat het goedkoper is, maar in meer gevallen zal je bij een kort verblijf vaker een duurder ticket boeken dan bij een lang verblijf.

  • Overige factoren
   Naast bovengenoemde factoren, zijn er nog meer factoren die van invloed zijn op de prijs van een vliegticket. Zo zijn er altijd de schommelingen in de brandstofkosten, de luchthavenbelastingen en onderhoudskosten die hoog kunnen liggen bij een vliegtuig.

 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Zoeken en boeken

   

  • Vergelijken
   Gebruik altijd sites als Skyscanner of Momondo om te zoeken naar de goedkoopste tarieven. Stel een prijsalarm in die je een seintje geeft (per email) als een tarief voor een ticket onder een door jouw opgegeven prijs ligt. Of zoek voor specifieke datums en bestemmingen naar de prijzen van een ticket. Maakt het je niet veel uit wanner je gaat vliegen, selecteer dan gelijk een gehele maand en zie op welke dagen de goedkoopste tarieven beschikbaar zijn voor de heen- en de terugvlucht. Check na een vlucht geselecteerd te hebben ook altijd het aantal "tussenstops" en de overstap tijd bij een tussenstop! Je kunt er vervolgens voor kiezen om direct door te klikken naar een van de aanbieders binnen Skyscanner en op die site ook gelijk te boeken.

  • Service & support
   Probleem is dat veel van de bij Skyscanner aangesloten partijen helemaal geen of geen Nederlandse telefonische support bieden. Vinden wij een groot nadeel. De kosten voor support liggen vaak ook absurd hoog en de bereikbaarheid is slecht. Voor een relatief duur ticket naar een land in Zuid-Amerika nemen wij het risico liever niet. Als er iets niet volgens plan loopt en er treden problemen op en je hebt (snel) informatie nodig betreffende je boeking, of je moet wijzigingen in je boeking doorvoeren, dan ben je een stuk meer kwijt dan die twee tientjes die je bespaart door niet bij een gerenommeerde ticket aanbieder te boeken, maar bij een vage partij via Skyscanner of Momondo.

  • Kies voor zekerheid
   Wij raden je daarom aan om bij Skyscanner en Momondo naar de juiste datums met de laagste tarieven te zoeken (via het prijsalarm, het maandoverzicht van de tarieven of met flexibele datums), maar op bijvoorbeeld Tix.nl te boeken. Daar is de service een stuk beter, liggen de prijzen ook op een prima niveau en heb je een goede bereikbaarheid die je van betrouwbare Nederlandse aanbieders kunt verwachten. Zo heb je wel de lusten, maar niet de lasten.

  Goedkoop vliegen? Lees onze tips »


 • Vliegtickets aanbieder

   

  Vliegtickets zijn over het algemeen vrij prijzig, maar als je goed weet hoe je het best kunt zoeken, dan kun je flink besparen op je kosten. De vliegticket branche is misschien wel de meest "niet transparante markt" die er is. Je kunt de vliegticket business misschien wel het best vergelijken met een aandelen beurs. Je weet nooit precies wanneer de prijzen gaan stijgen en gaan dalen, maar je moet een keer een keuze maken om ze te kopen en er mee om moeten kunnen gaan, dat je ze op een later tijdstip goedkoper had kunnen boeken. Wat hier vaak bij helpt is om voor jezelf een doel prijs vast te stellen en als het je lukt om je vliegtickets onder die prijs te kopen, dan moet je er gewoon blij mee zijn en er vrede mee hebben, want het is minder dan wat je eigenlijk voor ogen had. Lees hieronder (naast het logo van Tix.nl) meer over Tix, onze favoriete aanbieder voor het boeken van vliegtickets in Nederland.

  Zuid-Amerika bestemmingen


  Wil je meer informatie over vliegtickets naar een specifiek land in Zuid-Amerika, zoals vliegtickets Bolivia of vliegtickets naar Peru bijvoorbeeld? Wij helpen je graag op weg met nuttige info, tips en tricks. Of kijk naast de info over Bolivia en Peru ook eens op onze Colombia vliegtickets pagina voor meer informatie over vliegtickets naar Colombia of op onze vliegticket Suriname pagina over Suriname vliegtickets of wil je naar het grootste land van Zuid-Amerika (Brazilië) vliegen? Lees daar dan meer tips en info over op onze Brazilië vliegtickets pagina. Liever naar buurland Argentinië? Ga dan naar onze Argentinië vliegtickets pagina. 

 • Tix.nl is een partij die (zoals zij zeggen) vliegtickets verkopen "waar jij van houdt". Wij kunnen niet anders zeggen dat het een kwalitatief goede partij is met lage prijzen en goed ontwikkelde zoekfunctionaliteiten waar jij gebruikt van kunt maken bij het zoeken van de goedkoopst mogelijke long haul vluchten naar Zuid-Amerika.


 • Goede vliegtickets pagina? Deel via de social buttons (rechts)!