•  

  Backpacken Paraguay

    •  

  "Verborgen schatten ontdekken"

   

  Backpacken Paraguay | In het centrale punt van Zuid-Amerika, ingesloten door haar buurlanden, vormt Paraguay het centrale hart van het continent. Backpackers hebben vaak een verkeerd beeld van Paraguay en daarom komt het land op weinig backpack reisroute plannen terug. Paraguay zou weinig bezienswaardigheden of toeristische trekpleisters hebben, echter niets is minder waar. Wijk van het gebaande pad af om deze verborgen schatten te ontdekken. El corazón de Sudamérica: een relatief klein land dat het hart van Zuid-Amerika wordt genoemd. Grenzend aan Argentinië, Brazilië en Bolivia wordt Paraguay doorbroken door de sterke Paraguay rivier die dwars door het land stroomt. Routes via dorre en droge rode wegen brengen je tot aan de Iguazu watervallen of de Pantanal waar je jaguars, krokodillen en verschillende vogelsoorten kan spotten. Of wat dacht je van een bezoek aan de grootste en tevens de hoofdstad van Paraguay, Asuncion? Waan je in vervlogen koloniale tijden en struin de straten van Asuncion af als een echte doorgewinterder backpacker.


 • Taal: Spaans, Guarani
  Hoofdstad: Asuncion
  Oppervlakte: 406.752 km²
  Inwoners: 6.783.272 (2015)
  Munteenheid: Guarani
  Backpack hotspots: Cerro Corá park, Asunción
  Tijdzone: UTC-4 
  Tijdsverschil Nederland: -4 uur (in de zomer -6 uur)
  Land / Netnummer Paraguay: +595


 • Veiligheid

   

  Laat je niet gek maken door verhalen die je tijdens het backpacken in Zuid-Amerika hoort. In tegenstelling tot wat je van veel niet-Paraguayaanse Zuid-Amerikanen (die het land nooit hebben bezocht) zal horen is Paraguay een van de relatief veiligere landen van Zuid-Amerika. (Gewapende) overvallen en berovingen komen in bepaalde gebieden voor (Chaco, Ciudad del Este en de wijk Chacarita in Asuncion) maar in geringe mate en over het algemeen na zonsondergang. Met het nemen van vanzelfsprekende voorzorgsmaatregelen kan je al een veilige backpackreis in Paraguay beleven. Denk hierbij aan het niet rondlopen met opzichtige sieraden en juwelen of electronica, en het voorzichtig zijn na zonsondergang. Op zoek naar meer tips en informatie over de veiligheid in Zuid-Amerika? Bekijk dan onze veiligheid Zuid-Amerika pagina.

 • Budget

   

  Toerisme in Paraguay is minimaal en staat nog in de kinderschoenen waardoor het aanbod van tours, accommodaties en vervoer beperkt is en daardoor erg duur. De nationale munteenheid van Paraguay is de Paraguayan Guaraní. Geldautomaten zijn in de grote steden makkelijk te vinden, daarbuiten is dit niet het geval. Zorg er buiten de steden dus voor dat je voldoende contact geld bij je draagt. Voor Paraguay raden wij een gemiddeld budget aan van tussen de 25 tot 40 euro per dag waarvan het grootste deel van je geld opgaat aan excursies en vervoer. Gebruik het volgende overzicht van gebruikelijke kosten in Paraguayan Guaraní om een budget samen te stellen. Hostelovernachting: 25.000 – 50.000, budget avondmaal: 20.000-30.000, biertje: 5000-7000, fles water: 2800 - 3000, 7 tot 8 uur busreis: 70.000 – 100.000, dagexcursie: 450.000-900.000, 5 KM taxirit: 30.000-35.000. • Inentingen

   

  Voor aankomst in Paraguay moet je aantonen dat je niet in een land bent geweest dat binnen het gele koorts gebied valt. Reis je dus rond in Zuid-Amerika en betreed je Paraguay vanuit een ander land dan Chili of Uruguay? Dan moet je kunnen aantonen dat je de nodige vaccinatie hebt. Verder wordt voor het gehele land de DTP en Hepatitis A vaccinaties aangeraden. Voor meer informatie over inentingen en verplichte vaccinaties in Paraguay raden wij je aan om Thuisvaccinatie.nl in de gaten te houden. Ook kun je een afspraak met een professional inplannnen voor de inentingen die je nodig hebt op reis.

 • Visum

   

  Naast het feit dat Zuid Amerika een prachtig en veelzijdig continent is, is het ook fijn voor backpackers, dat er net zoals bij vele andere Zuid Amerikaanse landen, in Paraguay geen visum vereist is. Bij aankomst in Paraguay krijg je gewoon een stempel in je paspoort, dat je een toegestane verblijfsduur van 90 dagen geeft. Daarnaast raden wij je ook aan om altijd je eerste verblijfadres van de accommodatie waar je in Paraguay verblijft bij je te hebben. Hier kan nog wel eens om gevraagd worden. Print je boekbevestiging uit en draag hem bij je.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt ons.


 • Vervoer

   

  Paraguay kent een uitgebreid, efficient en voordelig busnetwerk met frequente vertrektijden van bussen die tussen, zowel grote als kleine, steden reizen. Over het algemeen kan je van 7 tot 9 uur reistijd uitgaan tussen de verschillende bestemmingen. Wil je naar Concepcion of de noorderlijker gelegen steden aan de Paraguay rivier? Kies dan voor de boot.

 • Klimaat & beste reisperiode

   

  De warmste periode in Paraguay is de zomer, van december tot februari. De temperaturen tijdens deze periode zijn erg hoog en kunnen oplopen tot maar liefst 40 graden. De beste reistijd voor een bezoek is maart tot en met oktober. Tijdens deze maanden liggen temperaturen tussen de 17 en 25 graden. Neem dus een warme trui of een jasje mee, met name voor de avonduren. • Een incognito land, een unieke bestemming

   

  Paraguay is door de geschiedenis heen duizenden jaren lang bewoond door de inheemse Guarani bevolking maar na de kolonisatie zijn veel mennonieten hiernaartoe getrokken waarvan een heel groot deel nog steeds het binnenland bewoont. Het is een vreemd beeld om deze blanke Europese bewoners te zien in hun ‘kolonies’ (waaronder Colonia Friesland en Colonia Volendam) waar zij leven alsof de tijd voor een lange tijd heeft stil gestaan. Ga jij backpacken in Paraguay? Verwacht dan geen tropisch Brazilië of avontuurlijk Bolivia. Maar ben je op zoek naar een incognito land, een unieke bestemming die je haar eigen onontdekte avonturen en unieke ervaringen zal bieden met een hartverwarmend volk? Dan is Paraguay jouw bestemming. • Goede Paraguay pagina? Deel via de social buttons (rechts)!