•  

  Vrijwilligerswerk Zuid-Amerika

    • Vrijwilligerswerk Zuid-Amerika | Zuid-Amerika is een prachtig continent, met verschillende uitéénlopende culturen. Toch is in veel landen het verschil tussen arm en rijk en hun leefomstandigheden groot. Juist daarom zijn mensen die vrijwilligerswerk in Zuid-Amerika willen doen enorm welkom. Je krijgt er, naast voldoening, natuurlijk ook veel voor terug: je leert enorm veel over de lokale cultuur en leert tegelijkertijd de taal spreken, doordat je vooral met lokale bewoners aan het werk bent. Je kunt zelf naar Zuid-Amerika reizen en op zoek gaan naar een vrijwilligersproject, maar er zijn ook veel organisaties die je kunnen helpen bij het organiseren van je vrijwilligerswerk in Zuid-Amerika. Aangezien zo’n reis wel wat voorbereiding nodig heeft, raden wij dit laatste wel aan. Organisaties die deze reizen samenstellen en organiseren weten precies waar je rekening mee moet houden en hebben veel contact met lokale projecten en instanties.Travel Active is hier een goed voorbeeld van.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Van jeugdopvang tot natuurproject

   

  Als je vrijwilligerswerk in Zuid-Amerika wilt doen, heb je de keuze uit heel veel verschillende projecten. De projecten lopen uiteen van werken in een jeugdopvang tot de handen uit de mouwen steken bij een natuurproject. Zoek vooral een project waarbij jij je betrokken voelt! Aangezien Zuid-Amerika een groot continent is, zetten we de informatie over vrijwilligerswerk in Zuid-Amerika van alle populaire bestemmingen op een rijtje.


 • Vrijwilligerswerk Argentinië

   

  Argentinië is een voorbeeld van een land waarin de vrijwilligersprojecten enorm gevarieerd zijn. In Buenos Aires is het mogelijk om de handen uit de mouwen te steken in een verzorgingstehuis of in een jeugdopvang. In Córdoba zoeken ze mensen die mee vrijwillig willen meewerken bij een natuurproject, bij de ziekenopvang of bij een educatieproject. Voor iedereen is er in Argentinië dus wel een passend project te vinden om vrijwilligerswerk te doen!


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Vrijwilligerswerk Bolivia

   

  Bolivia is het armste land van Zuid-Amerika, dus hier is hulp in de vorm van vrijwilligerswerk hard nodig. Vooral in de stad Sucre zijn ze opzoek naar vrijwilligers voor verschillende projecten. Je kunt je hier aansluiten bij een gemeenschapsproject of vrijwillig werken in een kinderopvang of opvangcentrum. Ideaal dus als je graag met mensen werkt.


 • Vrijwilligerswerk Brazilië

   

  Ook in Brazilië is het mogelijk om mee te werken aan verschillende vrijwilligersprojecten. Er is bijv. een sportproject in Fortaleza, waarbij ze kansarme kinderen uit sloppenwijken de mogelijkheid bieden om te sporten en te spelen. Dit heeft allemaal als doel om de jongeren een betere toekomst te bieden. Ook is het mogelijk om in Brazilië vrijwilligerswerk te doen in buurtcentra, kinderdagverblijven of weeshuizen.


 • Vrijwilligerswerk Chili

   

  Chili is beter ontwikkeld dan veel andere landen in Zuid-Amerika, maar toch kun je hier nog genoeg betekenen. Je kunt meewerken met een onderwijsproject of werken in een bejaardentehuis of kinderopvang. Eigenlijk vinden al deze vrijwilligerswerkprojecten plaats in de hoofdstad Santiago, een prachtige moderne stad met historische gebouwen en een geweldige sfeer. In je vrije tijd is er dus ook genoeg te beleven!


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Vrijwilligerswerk Ecuador

   

  In de hoofdstad van Ecuador,Quito, worden verschillende vrijwilligersprojecten aangeboden. Zo kun je aan de slag gaan in een opvangcentrum voor kinderen of meewerken aan een museumproject. Heb je een medische achtergrond of studeer je geneeskunde? Dan kun je je kennis delen in het kinderziekenhuis of in het ziekenhuis, hier zijn ze ook hard op zoek naar vrijwilligers. Dierenliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens vrijwilligerswerk in de dierenopvang in het Amazonegebied. Zelf op de Galapagos eilanden kun je vrijwilligerswerk doen! Hier wordt een natuurproject georganiseerd. 


 • Vrijwilligerswerk Peru

   

  In Peru is er helaas veel armoede, hulp is daarom meer dan welkom! Ga aan de slag in een rehabilitatiecentrum voor jongeren of in een opvang voor mensen met een beperking. Ook op verschillende scholen worden vrijwilligers gezocht. Mensen met een medische achtergrond kunnen ervoor kiezen om vrijwilligerswerk te doen bij een polikliniek, kinderziekenhuis, revalidatiecentrum, gezondheidspost, ziekenhuis of in een verslaafdenkliniek. Daarnaast zijn er verschillende dierenopvangen, zoals een opvang voor straathonden, die alle hulp goed kan gebruiken. 


 • Vrijwilligerswerk Colombia

   

  In Colombia worden veel sociaal-culturele projecten georganiseerd, zoals een project dat onderwijs biedt aan tienermoeders, maar ook een dansproject. Er zijn ook mogelijkheden om vrijwilligerswerk te doen op een opvang, zoals een kinderopvang of naschoolse opvang. 


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Vrijwilligerswerk Suriname

   

  Toerisme wordt in Suriname steeds populairder, hier verdienen ze dan ook meer en meer geld mee. Toch zijn er ook nog veel vakgebieden in Suriname, waar ze veel hulp kunnen gebruiken! Vooral op scholen en kinderopvangen zijn vrijwilligers nodig. Daarnaast is het ook mogelijk om mee te werken aan een klusproject of om activiteiten en evenementen te organiseren voor kinderen. Voor ieder wat wils dus!
   


 • Verblijf tijdens vrijwilligerswerk in Zuid-Amerika

   

  Als je vrijwilligerswerk in Zuid-Amerika gaat doen, moet je natuurlijk ook ergens verblijven. Een aantal weken in een hotel verblijven, kan nogal veel geld kosten. Je kunt in een hostel op een slaapzaal slapen, maar veel mensen missen tijdens zo’n lange periode op een gegeven moment hun privacy. Veel vrijwilligers kiezen er dan ook voor om te verblijven in een lokaal gastgezin. Op deze manier kun je goedkoop verblijven en de cultuur optimaal leren kennen! Als je via een goede organisatie jouw vrijwilligerswerk en reis regelt, kunnen zij je over het algemeen ook helpen met het vinden van een gastgezin. 

   


 • Een goede voorbereiding is het halve werk

   

  Voor reizen naar Zuid-Amerika, en dus voor vrijwilligerswerk in Zuid-Amerika, heb je een paspoort nodig. Je paspoort moet vaak na vertrek nog 6 maanden geldig zijn. Check dit dus goed, voordat je op reis gaat! Als je van plan bent om een paar maanden in één land in Zuid-Amerika te blijven, dan moet je ook een visum aanvragen. Daarnaast zijn er voor verschillende landen vaccinaties nodig, je dient bij de douane een vaccinatiebewijs te kunnen tonen. Op onze landenpagina’s vind je meer informatie omtrent visa, vaccinaties en andere belangrijke zaken per land.


 • Goede vrijwilligerswerk Zuid-Amerika pagina? Deel via de social buttons (rechts)!