•  

  Top 10 Nationale Parken

    • Nationale parken Zuid-Amerika | Als je gaat backpacken in Zuid-Amerika dan kun je veel moois verwachten. Van het grootste oerwoud ter wereld tot de grootste watervallen ter wereld. Met de uiteenlopende diversiteit van de 302 nationale parken is Zuid-Amerika het droom continent voor de natuurliefhebber. Kiezen uit deze prachtgebieden is moeilijk maar dit zijn in onze ogen de 10 nationale parken die je aboluut niet mag missen! Deze top tien is samengesteld aan de hand van onze ervaringen als natuurliefhebbers in Zuid-Amerika. Kan jij ook zo genieten van het aanbod van moeder natuur? Dan zal ook jij je ogen uitkijken met deze top tien indrukwekkende nationale parken.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • 1. Galapagos Nationaal Park


  Backpacken op de Galapagos eilanden
   is een absolute must tijdens het backpacken in Ecuador of Zuid-Amerika. Het is niet de goedkoopste bestemming maar de unieke natuur van het archipel is iedere cent waard. Je wandelt hier tussen (onder andere) de grootste schildpadden ter wereld, zwemt tussen de dolfijnen, snorkelt tussen de haaien en duikt met de Manta’s.


 • 2. Torres del Paine Nationaal Park


  Een waar natuurwonder in Chili, waarvan de schoonheid nauwelijks met woorden te omschrijven is. Gelegen in het Chileense deel van Patagonië staat dit park bekend als een van de meest betoverende plekken op aarde waar veel backpackers een trekking ondernemen. De hoofdattractie van het park is Paine Massif of Cordillera Paine, een bergketendeel van het andesgebergte dat gevormd is door granieten ‘torens’ die maar liefst 12 miljoen jaar oud zijn.


 • 3. Pantanal Nationaal Park


  De Pantanal is een miljoenen hectaren groot gebied in het westen van Brazilië dat een van de meest ongerepte en bio- en ecologisch rijke omgevingen ter wereld vormt. Het wordt vaak aangeduid als het grootste zoetwatermoeras ter wereld en kent een sterke concentratie van diverse flora en fauna wegens de verscheidenheid aan ecologische sub-regios. Je vindt hier 263 vissoorten, 95 zoogdiersoorten, 162 reptiel soorten en de grootste kans ter wereld op het spotten van een jaguar.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • 4. Madidi Nationaal Park


  Tijdens het backpacken in Zuid-Amerika sta je al gauw voor de keuze vanuit welk land je nu de Amazone zal bezoeken. Al ligt het overgrote deel van het tropische oerwoud in Brazilië en is dit de meest populaire poort naar de Amazone, onze favoriet is het Madidi Nationale Park van Bolivia. Het is hier allemaal net iets ruwer, onontdekter, minder toeristisch en, niet geheel onbelangrijk, een stuk goedkoper! In dit grootste beschermde gebied van Bolivia reis je per boot de diepte van de Amazone in.


 • 5. Tayrona Nationaal Park


  Aan de Caribische kust van Colombia is Tayrona een van de hoogtepunten van je reis tijdens het backpacken in Colombia. Met tropische witte stranden grenzend aan een wilderige jungle is Tayrona een huwelijksreisachtig natuurparadijs dat iedereen kan waarderen, of je nu een natuurfreak bent of niet.


 • 6. Los Glaciares Nationaal Park


  Het grootste nationale park van Argentinië ligt in Patagonië en huisvest 47 gletsjers, torenhoge met sneeuw bedekte bergen, gletsjermeren, rivieren en een sub-antartisch bos. Het park is een van de best onderhouden en georganiseerde parken van heel Zuid-Amerika. Je kunt er goed hiken, kayaken, paardrijden, bergbeklimmen, vissen en nog veel meer. • 7. Iguazu Nationaal Park


  Een van de populairste nationale parken van Zuid-Amerika dat verspreid ligt over drie landen en zelfs tot een van de zeven wonderen van de natuur is verkozen. De 275 Iguazu watervallen die met indrukwekkende kracht naar beneden storten zijn door verschillende instanties benoemd tot het mooiste watervallencomplex ter wereld. Je kan de watervallen vanaf Brazilië, Argentinië en Paraguay bewonderen.


 • 8. Nationaal Park Rapa Nui


  Het gehele eiland dat bekend staat als Isla de Pascua, oftewel Paaseiland, vormt een nationaal park waarvoor je een entree betaalt bij aankomst op het vliegveld. Met een 6-urige vlucht vanaf het vasteland van Zuid-Amerika vormt het eiland een hoek van de Polynesische driehoek. Hierdoor is backpacken op Paaseiland een echte unieke ervaring en compleet anders dan je andere Zuid-Amerikaanse backpack avonturen. De mystiek van de beelden van het Paaseiland, de schoonheid van het landschap en de unieke Polynesische cultuur maken een bezoek aan het eiland een must. Nieuwsgierig geworden? Lees nu meer over de oorsprong en betekenis van de mystieke beelden van Paaseiland.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • 9. Canaima Nationaal Park


  De voornaamste redenen voor het bezoeken van dit immens grote park in Venezuela (het park is net zo groot als Belgie!) zijn de hoogste watervallen ter wereld (Salto Angel) en de mysterieuze tafelbergen die zo geïsoleerd gelegen zijn dat ze hun eigen ecosysteem kennen waardoor ze unieke planten en dieren herbergen die nergens anders in de wereld te vinden zijn.


 • 10. Huascaran National Park


  Het Huaraz gebied in Peru is het actieve neusje van de zalm in dit avontuurlijke land. Denk bij dit nationale park aan panorama uitzichten op het hoogste tropische gebergte ter wereld: de Cordillera Blanca, turquoise gekleurde lagunas en unieke bomen en planten die je nergens anders ter wereld zal vinden. Gletsjers, valleien, witte bergtoppen en groenlanden wisselen elkaar hier af en zorgen voor een onvergetelijke herinnering voor de hikers onder ons.


 • Goede top 10 nationale parken pagina? Deel via de social buttons (rechts)!