•  

  Backpacken Peru

    • "Liefde en lust voor het leven"

   

  Backpacken in Peru | Peru is de smeltkroes van Zuid-Amerika. Een samenkomst van oude tradities, mooie gebouwen, artistieke weefkunst en diverse en geavanceerde culturen, die met name tot uiting komen in steden als Lima, Cusco, Arequipa en Iquitos. Maar ook de natuur biedt extreme hoogtepunten die variëren van besneeuwde bergtoppen in de Andes gebergte tot ruige natuur in de diepte van de Amazone. Treed in de voetstappen van de oude inheemse volkeren en ontdek de eeuwenoude Peruaanse liefde en lust voor het leven.

  Een zeer divers land


  Peru, officieel Republica del Peru genoemd, heeft een diversiteit die zo breed is dat er maar weinig landen in de wereld zijn die deze eigenschap delen. De meest populaire highlights zijn de archeologische bezienswaardigheden en overblijfselen van oude rijken zoals Machu Picchu en de Nazca lijnen, de koloniale architectuur en de variatie in natuurgebieden, zoals het Titicacameer, Huacachina, Colca Canyon en de Ballestas Elanden. Het hedendaags Peruaanse territorium was ooit de bakermat voor verschillende historische culturen, waaronder het Inca Rijk, tot aan de verovering door het Spaanse Rijk in de zestiende eeuw. Tijdens dit tijdperk werd de hedendaagse Peruaanse hoofdstad Lima omgedoopt tot koloniaal administratief district van waaruit geheel (Spaans) Zuid-Amerika werd geregeerd. Weet je nou al zeker dat je naar Peru gaat om er te backpacken? Denk er dan ook eens over na om een fietstocht in te plannen? Deze manier van reizen binnen een stad als bijvoorbeeld Lima wordt altijd als heel leuk en bijzonder ervaren. Bekijk hier meer info over fietstochten in Peru. Wil je online een trekking in Peru boeken? Bekijk hier tips en info over de mooiste trekkingen in Peru.  


 • Taal: Spaans
  Hoofdstad: Lima
  Oppervlakte: 1.285.216 km²
  Inwoners: 30.444.999 (2015)
  Munteenheid: Sol
  Backpack hotspots: Machu Picchu, Titicacameer
  Tijdzone: UTC-5 
  Tijdsverschil Nederland: -6 uur (in de zomer -7 uur)
  Land / Netnummer Peru: +51


 • Veiligheid

   

  Het grootste probleem waar reizigers mee kampen in Peru qua veiligheid is diefstal. Al komt het hier zeer vaak voor dat reizigers worden beroofd of gezakkenrold, er komt in de meeste gevallen geen geweld bij kijken. Let desondanks goed op je spullen. Ontwijk de gebieden rondom de Rio Ene vallei, de Rio Huallaga vallei en de Rio Apurimac vallei waar vaak illegale drugspraktijken plaatsvinden, zoals het verbouwen, verwerken en transporteren van cocaïne. Ontwijk verder ook het grensgebied tussen Peru en Colombia wegens dezelfde reden en vanwege de activiteiten van de terroristische groep Sendero Luminiso in dit gebied. Korte taxi ontvoeringen, met het doel reizigers te beroven, komen wel eens voor in de steden. Hierbij worden reizigers onder dwang (soms met geweld) opgedragen hun pincode te geven en hun pinpas te overhandigen. Ontwijk de goedkopere geïmproviseerde taxi’s en kies enkel voor officiële geautoriseerde taxi’s. Vrouwelijke reizigers, let op! De afgelopen tijd hebben er enkele verkrachtingen plaatsgevonden in Peru en Ecuador. Reis als vrouw het liefst niet alleen maar kies ervoor je aan te sluiten bij een (met voorkeur mannelijke) groep en trek niet alleen rond in afgelegen gebieden met een gids, want ook tijdens georganiseerde tours hebben er gevallen van misbruik plaatsgevonden. Wees aandachtig en bedachtzaam tijdens het kiezen van een tour (bijvoorbeeld door online reviews te lezen of om ervaringen in het hostel te vragen).

 • Budget

   

  Doe je tijdens je backpackreis alleen het land Peru aan, dan wordt een deel van je budget al opgeslokt door het dure vliegticket dat je moet kopen. Een retour ticket voor een vlucht naar Lima zonder tussenstop vanaf Schiphol kost al gauw tussen de €700 en de €800. Wij raden je aan om de vliegtickets naar Lima op TIX.nl in de gaten te houden, daar vinden wij regelmatig goed geprijsde vliegtickets. Bij aankomst in Lima heb je het duurste gedeelte van je reis in ieder geval al gehad en is Peru verder een goedkoop land als je het vergelijkt met andere duurdere landen in Zuid-Amerika, zoals Argentinië. De munteenheid van Peru is de Nuevo Sol, deze wordt ook wel aangeduid als ‘Sol’. In Peru is het erg makkelijk om Dollars en Euro’s in te wisselen bij wisselkantoren met gunstige tarieven. Ook pinnen is mogelijk in de grote steden en toeristische gebieden. In tegenstelling tot veel andere landen in Zuid-Amerika is afdingen normaal tijdens het doen van een aankoop in Peru. Je kan hier vaak proberen een korting van 20 tot 30 procent te scoren. Voor Peru raden wij een gemiddeld budget aan van tussen de 20 tot 25 euro per dag waarvan het grootste deel van je geld opgaat aan vervoer, eten en drinken en accommodaties. Gebruik het volgende overzicht van gebruikelijke kosten in Peruaanse Soles om een budget samen te stellen. Budget overnachting: 20-30, Budget avondmaal: 15-20, Biertje: 5-7, 6- tot 8-urige busreis: 40-60 Fles water: 1.5-2.5, 5km Taxirit: 5-10. • Vervoer

   

  Het populairste vervoermiddel in Peru is de lange afstandsbus waarbij je kan kiezen uit lokale oude bussen (waar je semi-comfortabel bent met een maximale lengte van 1.80m) of de luxere eerste klas express bussen met een maaltijd en vermaak aan boord. Zorg voor een goede bescherm- of regenhoes voor je backpack aangezien bagage vaak op het dak wordt vervoerd. Zit je met een krappe planning of wil je grote afstanden afleggen? Kies dan voor een nationale vlucht van een van de Peruviaanse budget luchtvaartmaatschappijen: LC PeruPeruvian, Avianca en Latam Peru. Let wel op, om veiligheidsredenen raden wij aan alleen met tweemotorige (of meer) vliegtuigen reizen wegens ernstige vliegtuigongelukken die in het verleden hebben plaatsgevonden. Peru is een van de weinig landen in Zuid-Amerika dat (relatief makkelijk) te bereizen is met de trein. Een hoogtepunt is de Ferrocarril Central Andino die een connectie vormt tussen Lima en Huancayo. Het is het hoogste treinspoor (4781m) van Zuid-Amerika en het tweede hoogste van de wereld. Een spannende rit brengt je via 69 tunnels en 58 bruggen door het hart van Peru met adembenemend mooie uitzichten.

 • Klimaat & beste reisperiode

   

  Het klimaat in Peru kenmerkt zich door twee seizoenen, het droge seizoen en het regenseizoen. Grotendeels is het klimaat ook afhankelijk van de regio waar je verblijft. De drie regio's die Peru rijk is zijn de woestijn (westen), de Amazone (oosten) en het Andesgebergte dat deze twee regio's van elkaar scheidt. Tijdens het regenseizoen gaan veel Peruanen zelf ook op vakantie (vaak in eigen land). Dit komt met name doordat het regenseizoen valt in de grote vakantie in Peru. Met landschappen variërend van bergtoppen tot jungles, stranden en woestijnen kent Peru een gevarieerd klimaat. Wil je met je backpack rondtrekken in Peru? Dan is de beste reisperiode de maanden tussen april en november. Zo ontwijk je het regenseizoen in het Andesgebergte en geniet je aan de kust van milde temperaturen. Wil je liever langs de kust reizen met hogere temperaturen? Kies dan voor de periode december tot en met februari. Houd er rekening mee dat hoogtepunten in het Andesgebergte (zoals Machu Picchu) ontoegankelijk zijn tijdens deze periode. Wij raden je aan om qua kleding veel laagjes te dragen, zodat je je kleding aan kunt passen aan het weer op je bestemming.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt ons.


 • Vaccinaties

   

  Voor je backpackreis Peru gelden er geen verplichte vaccinaties en inentingen. Echter worden de DTP en Hepatitis A vaccinaties wel aangeraden. Hetzelfde geldt voor de gele koorts vaccinaties in het Noorden en Oosten van het land. Ga je uitsluitend naar de toeristische gebieden Cusco of Machu Picchu? Dan heb je deze vaccinatie niet nodig. Wil je alles weten over inentingen die je nodig hebt voor Peru? Kijk dan op Thuisvaccinatie.nl en maak direct een afspraak met een professional voor de inentingen die je nodig hebt op reis.

 • Visum

   

  Heb je een visum nodig om te gaan backpacken in Peru? Het antwoord op deze veel voorkomende vraag is "nee". Voor Peru is geen visum vereist en je kunt er dus zo naar toe vliegen. Bij aankomst op het vliegveld krijg je een stempel in je paspoort dat je een toegestane verblijfsduur geeft in Peru van maar liefst zes maanden, oftewel 183 dagen. Wij raden je wel aan om altijd je eerste verblijfadres van de accommodatie waar je verblijft bij je te hebben. Hier kan nog wel eens om gevraagd worden. Print je boekbevestiging uit en draag hem bij je.


 • Kaart en video

   


 • Kleurrijke tradities, festivals en kunst


  De diversiteit en rijkdom van de Peruaanse bevolking en culturen is terug te vinden in de kleurrijke tradities, de festivals en de kunst. Tijdens je backpackreis Peru zal je al snel merken dat de Peruanen zeer vriendelijk, vredig en behulpzaam zijn en graag de schoonheid van het land en de cultuur met je willen delen. De keuze voor een route is aan jou en is samen te stellen met een volgorde naar keuze uit de vele beschikbare activiteiten van het land. Start je liever met een trekking door het Andesgebergte of een surfvakantie aan de kust? Eindig je liever met het afkruisen van Machu Picchu van je bucketlist of met het bezichtigen van jaguars en roze dolfijnen in de Amazone? Alles is mogelijk in Peru. Bekijk hier de vetste trekkingen in Peru.


 • Voor jou ook interessant in Peru?

   


 • Goede Peru pagina? Deel via de social buttons (rechts)!