•  

  Lima

    • Lima | De stad Lima is de hoofdstad van Peru en is een van de grootste steden van Zuid-Amerika. Het is een bruisende stad die veel te bieden heeft voor backpackers die gaan backpacken in Peru. Vergeet de file en chaos van deze kuststad aan de Grote Oceaan, want als je eenmaal weet welke plekken je moet bezoeken, welke dingen je moet doen en welke lekkernijen je allemaal moet eten, kan Lima nog wel eens een hoogtepunt van jouw backpackreis door Peru worden. Bekijk ook eens onze backpack reisroute tip voor Peru en bezoek tijdens deze route ook de hoofdstad. De stad is meer dan alleen een overstaphalte op weg naar Cusco en Machu Picchu of Iquitos. Het is een wereldstad die op al je zintuigen inspeelt. Plan dus voldoende dagen in om de historie, het leven, de bewoners, de keuken en de cultuur van deze stad te leren kennen.


 •  Beleving tip "de fietstour door Lima" : In veel steden in diverse landen in Zuid-Amerika kun je leuke fietstochten maken. Zo ook in de hoofdstad van Peru. Zelf vinden wij fietsen door Lima een van de leukste activiteiten die je kunt ondernemen als je er gaat backpacken en raden het je zeker aan om te doen. Zoals je hierboven op de foto kunt zien heeft Lima goede wegen en paden in parken waar je prima (langs de kust kliffen) kunt fietsen. Wij raden je aan om een fietstour onder begeleiding van een gids te boeken bij Baja Bikes. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het organiseren van fietstours door 150 wereldsteden, waar Lima er natuurlijk één van is. Wij krijgen regelmatig van backpackers te horen dat deze vorm van reizen binnen een stad als heel prettig wordt ervaren. Je ontdekt Lima samen met je Engels sprekende gids van Baja Bikes en fiets in tijdens de fietstour langs dé highlights van Lima, maar ook langs "de onontdekte plekjes" van Lima. De tour brengt je langs o.a. Miraflores, het oude centrum van Barranco, El Malecon, Love Park, uitzicht over de baai en je bezoekt een traditionele bar. Voor de tour krijg je een goede fiets, flesje water en een snack. Zin in deze unieke excursie waar je heel veel ziet van Lima in weinig tijd? Klik dan hier en check o.a. de prijzen, details en beschikbaarheid voor een fietstour door Lima met Baja Bikes


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Bezienswaardigheden

   

  Barranco staat bekend als het bruisende uitgaansgebied van Lima maar ook overdag is dit levendige deel van de stad een bezoek waard. De kunstzinnige en Boheemse sfeer van Barranco heeft er door de jaren heen voor gezorgd dat galerijen, cafés, bars en straatartiesten zich hier hebben verzameld. Ontdek de geschiedenis van Lima en Peru met een tour rond de Plaza de Armas. Dit plein is het meest historische deel van de stad dat omringd is door de Lima Kathedraal, het regeringspaleis, het gemeentelijke paleis, het paleis van de aartsbisschop en meer. Iedere avond, nadat de zon ondergaat, kan je in het Parque de la Reserva het spektakel ‘El Circuito Mágico del Agua’ vinden. 13 fonteinen die in de vorm van laserstralen, gekleurd licht en muziek tot leven komen. Museo Larco is een museum dat zich richt op het pre Colombiaanse tijdperk en geeft je een kijkje in dit 4000 jaar lange tijdperk in Peru. Je vind hier een uitgebreide collectie aan juwelen, vasen, stenen en erotische pottenbakkunst. De wijk Miraflores is veruit de populairste wijk van de stad. Je vind hier vele parken, tuinen, wolkenkrabbers, hotels, restaurants en winkelstraten. Het is dé plek om te zien en gezien te worden en zeer populair als thuisbasis voor locals, toeristen en expats.


 • Hotels en hostels

 • Booking.com

 • De keuken van Lima 

   

  Lima staat bekend als de culinaire hoofdstad van Zuid-Amerika dus kunnen wij je garanderen dat je hier de lekkerste gerechten van je reis, en misschien wel van je leven, zal eten. Naast traditioneel Peruaanse gerechten (zoals de overheerlijke ceviche) staat de keuken van Lima bekend om de ietwat bizarre mix van traditioneel Peruaans met traditioneel Chinese elementen. Dit vanwege de golf aan Chinese immigranten die in de 19e en 20e eeuw naar Peru trokken en vanuit Lima de Peruaanse keuken hervormden. Vergeet hier dan niet ook niet de volgende onvergetelijke gerechten te proberen: lomo saltado, arroz chaufa en kam lu wantan.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Nachtleven

  De meeste clubs en bars in Lima feesten door tot de vroege ochtenden. De ene club is gericht op een jong publiek en de ander op 30 plussers. De ene bar staat bekend om haar internationale sfeer en de ander weer om haar latino salsa en bachata avonden. Maar één ding is zeker, als je het nachtleven van Lima ontdekt vind je uitstekende muziek, lekkere drankjes, verschillende live shows en een grote kans op een onvergetelijke avond. De populairste uitgaansgebieden van de stad zijn Miraflores en Barranco. Hier vind je ook een aantal van onze favoriete spots: Vale Todo, Tequila Rock en Nebula. Let wel op, houd er rekening mee dat veel van de tenten in Lima die zich als nachtclub promoten tevens bordelen zijn. Wil je hier liever niet onverwachts in terecht komen? Vraag dan vooraf bij je hostel naar de clubs waar je voor moet uitkijken.


 • Video en kaart Lima

   


 • Voor jou ook interessant in Peru?

   


 • Goede Lima pagina? Deel via de social buttons (rechts)!