•  

  Cusco

    • Cusco | De stad Cusco is gelegen op een (letterlijk) adembenemende hoogte van maar liefst 3400 meter. Het is de spectaculaire toeristische hoofdstad van Peru (ook wel geschreven als Cuzco). De stad staat bij backpackers ook wel bekend als de poort naar Machu Picchu maar Cusco is meer dan dat. Dit was ooit de hoofdstad van het Inca rijk en is vandaag de dag een glorieuze bestemming waar koloniaal Peru en het historische Inca-rijk samenkomen. Ben je dus eenmaal afgereisd naar de diepte van het Andesgebergte en in Cusco beland? Neem dan je tijd om de fascinerende culturele smeltkroes, de geheimzinnige historie en het bruisende nachtleven van deze wereldstad te ontdekken. Kijk ook eens naar onze backpackroute tip voor Peru of naar de combinatie backpackroute van Bolivia en Peru om ideeën op te doen om Peru en eventueel Bolivia te bezoeken waarbij Cusco onderdeel is van beide reisroutes.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Bezienswaardigheden Cusco


  De San Pedro Markt is een waar spektakel om te aanschouwen. Fruit-, groente- en vleeskraampjes wisselen af met meer dan 30 sap kraampjes en talloze onweerstaanbare Tamale- en Empanada verkopers. Trek met een lege maag naar deze markt om voor maar 5 Soles van een 2-gangen menu te genieten en vervolgens op souvenirjacht te gaan. El Centro Historico, oftewel: het historische centrum, is eigenlijk al een stad op zich. Een stad die ontworpen en in elkaar is gemetseld door de Inca’s. Een wandeling door het centrum geeft je een goed beeld van hoe de koloniale gebouwen pal boven op de oude paleizen en gebouwen van de Inca’s zijn gebouwd. Dit samenkomen van twee verschillende stijlen van architectuur zijn uniek in de wereld. Geef je op voor één van de gratis wandeltours door het centrum om de verhalen van deze kunstzinnige stad te ontrafelen. De favoriete wijk van veel Cusco bezoekers is San Blas. Een wijk die bekend staat om de hoge smalle straatjes en gezellige kleine plaza’s. Dit is waar kunstliefhebbers en artiesten samenkomen om hun passie te delen. Artistieke winkeltjes vullen de straten terwijl toeristen hun unieke en authentieke souvenirtjes bij elkaar zoeken. Bovendien bied San Blas onze favoriete plek voor een groots uitzicht op de stad.


 • Tours vanuit Cusco 


  Cusco is opzichzelfstaand al een veelzijdige stad maar reizigers komen hier vooral om te profiteren van Cusco’s rol als de poort naar de vele rondom gelegen bezienswaardigheden. De tours hiernaartoe vertrekken namelijk allen vanuit Cusco. De populairste toeristenattractie rondom Cusco is een bucketlist item van de echte Zuid-Amerika backpacker: Machu Picchu. Dit wereldwonder is verstopt in de jungle, op één van de hoge bergtoppen van het Andesgebergte, en is op verschillende manieren te bereiken. Je kan kiezen voor een luie optie door met de auto, trein en/of bus naar de verloren stad te gaan, of je kiest voor een van de actieve meerdaagse trekkingen door de jungle. Combinaties zijn natuurlijk ook gewoon mogelijk. Een van de meest magnifieke geologische wonderen van Zuid-Amerika is La Montaña de Siete Colores (de berg van zeven kleuren), ook wel bekend als Rainbow Mountain. De gekleurde berg maakt onderdeel uit van de Ausangate berg in het Peruaanse deel van het Andesgebergte. Een trekking van +- zeven uurtjes brengt je naar een benauwde hoogte van 5200 meter voor een uitzicht op de gekleurde berg. Gelegen in een prachtig landschap en bewaakt door de indrukwekkende Andescondors vinden we de Rio Urubamba Vallei, die ook wel bekend staat als El Valle Sagrado (De Heilige Vallei). De vallei herbergt veel verschillende bezienswaardigheden die je voor even terugbrengen naar de tijden van het Inca-rijk. Tevens kan jij je hier opgeven voor vele verschillende activiteiten, waaronder: hiken, bergbeklimmen en raften. • Nachtleven Cusco

  Cusco staat in heel Peru bekend om haar bruisende nachtleven. Vanwege de continue aanwezigheid van grote hoeveelheden toeristen feest de stad vrijwel iedere avond van de week. Bars zijn vrijwel de hele dag geopend en nachtclubs nemen het in de latere uren over van de bars. Het overgrote deel van de bars en nachtclubs van de stad vind je rondom het hoofdplein. Bars en nachtclubs in Cusco komen en gaan. Velen veranderen van locatie, eigenaar of naam zonder de websites te updaten. Vraag dus altijd even bij je hostel of bij andere reizigers naar tips voor de beste spots van het moment. Cusco is de stad waar gemixte tradities, een levendig nachtleven, een ongekende historie en onweerstaanbare smaken en geuren samenkomen terwijl de liefhebbende bevolking je met open armen ontvangt. Een stad om niet te missen tijdens het backpacken in Peru.


 • Video en kaart Cusco

   


 • Voor jou ook interessant in Peru?

   


 • Goede Cusco pagina? Deel via de social buttons (rechts)!