•  

  Backpack reisroute Bolivia en Peru

    •  

  "Inheemse culturen en tradities"

   

  Ontdek het authentieke Zuid-Amerika tijdens het backpacken in Bolivia en Peru. Waar veel andere landen in Zuid-Amerika kenmerkende Spaanse invloeden tonen, zijn Bolivia en Peru nog authentiek gebleven, wegens de sterk aanwezige inheemse culturen en tradities. Deze landen kennen het grootste percentage van inheemse locals en dat zie je terug tijdens je reis. Onze backpackroute door Bolivia en Peru kent vier stops in beide landen met 1 stop op de grens.  Het hangt natuurlijk van je reistempo af, maar deze route is af te leggen in vier tot vijf weken. Dit is een combinatie van onze favoriete hoogtepunten van de landen. Heb je meer tijd en wil je meer van beide landen zien? Bekijk dan nu de backpackroute Bolivia en backpackroute Peru om niets te missen van deze landen. De beste tip die we je kunnen geven als je gaat backpacken in Bolivia en Peru, is om je goed voor te bereiden. Wat bij een goede voorbereiding altijd helpt, is het uitstippelen van een route. Dat hoeft natuurlijk niet op de dag nauwkeurig te zijn, maar wel een globale route van bepaalde bezienswaardigheden, steden en natuurgebieden. Als je de route weet, dan kan je  kijken naar locaties voor je overnachtingen of online onderzoek doen naar aanbieders van tours en excursies. 


 • Route om te backpacken door Bolivia en Peru

 • Backpack reisroute Bolivia en Peru  De perfecte mix tussen natuur en cultuur. Start in Lima, de hoofdstad van Peru, en eindigt op de grootste zoutvlakte ter wereld: Salar de Uyuni. Onderweg zal je indrukwekkende flora, fauna, culturen en tradities tegenkomen. Je zult versteld staan van de vele bezienswaardigheden en je zult je ogen niet geloven bij het zien van de mooiste landschappen. Wij hebben hieronder alvast een mogelijke backpackroute voor je uitgestippeld door deze twee landen, die je drie tot vier weken zal kosten om af te leggen. 


 •  

  Lima (Peru)


  Met een mix van het moderne Westen, het historische koloniale verleden en de Peruaanse tradities is Lima, de elegante en bruisende hoofdstad van Peru het ideale startpunt voor jouw rondreis door Peru en Bolivia


  Ica regio (Peru)


  De Ica regio dekt twee unieke trekpleisters in Peru. De eerste stop is Paracas, ook wel bekend als ‘de Galapagos voor de armen’, waar je vele verschillende dieren, waaronder pinguïns, pelikanen en zeeleeuwen in hun natuurlijke leefomgeving kan spotten. Op 80 km afstand vind je vervolgens de stad Ica, jouw poort naar de woestijn met de verstopte oase Huacachina. Weelderige palmbomen, een kalme lagune en bloeiende flora staan je te wachten in deze schitterende oase in ‘the middle of nowhere’.


  Cusco (Peru)


  Het historische en charmante Cusco, ooit de hoofdstad van het Inca-rijk en misschien wel de populairste bestemming van Zuid-Amerika. Gelegen in het Andesgebergte vind je in deze omgeving talloze Inca dorpen en archeologische overblijfselen die voor een groot deel intact zijn gebleven en die je kan bezoeken, zoals: de Heilige vallei van de Inca’s en het wereldwonder Machu Picchu


  Arequipa (Peru)


  Arequipa
  , ook wel ‘de witte stad’ genoemd, is een oud-koloniale stad met met een historisch centrum dat gebouwd is uit het vulkanische as van de drie omliggende vulkanen. Deze stad is tevens de poort naar de populaire Colca Canyon. De diepste canyon ter wereld die de thuisbasis is voor de grootste vogel ter wereld: de condor.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Het Titicacameer (grensovergang Peru en Bolivia)


  Met Puno (Peru) aan de ene kant en Copacabana (Bolivia) aan de andere kant, dient het Titicacameer als grens tussen de twee landen. Het grootste meer van Zuid-Amerika ligt op ruim 3800 meter hoogte en is het hoogste commercieel bevaarbare meer ter wereld. In het meer vind je verschillende drijvende eilanden die door inheemse volkeren zijn gebouwd en, tot de dag van vandaag bewoond.


  Rurrenabaque (Bolivia)


  Een kleine noordelijke stad in Bolivia van waar je de Boliviaanse Amazone insluipt. Bij aankomst in Rurrenabaque zal je al snel merken dat er een groot aanbod is aan tours naar Parque Nacional Madidi of de Pampas.


  La Paz (Bolivia)


  Met een hoogte van 3600 meter is La Paz een van de hoogste steden ter wereld. Omringd door het Andesgebergte en gebouwd tot aan de valleiranden, heeft de stad een duizelingwekkende schoonheid. La Paz is het startpunt voor veel van de populaire activiteiten en trekpleisters van het land zoals mountainbiken op Death Road, hiken in de Cordillera Real en het bezoeken van een echte heksenmarkt.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren. • Sucre (Bolivia)


  Waar Arequipa "de witte stad" van Bolivia wordt genoemd, draagt Sucre deze naam in Peru. Deze rustgevende stad kent een sterk aanwezige inheemse cultuur en een relaxte sfeer waar je van geniet terwijl jij je al wandelend vergaapt aan de historische architectuur.


  Salar de Uyuni (Bolivia)


  Gelegen op een hoogte van 3653 meter is Salar de Uyuni de grootste zoutvlakte ter wereld en wordt zij omringd door afwisselende landschappen. Van lagunes tot eilanden en woestijnen. Dit adembenemende landschap zal ongetwijfeld een van je hoogtepunten zijn tijdens je backpack avontuur in Zuid-Amerika.


 • Video en kaart Peru en Bolivia

   


 • Voor jou ook interessant in Peru en Bolivia?

   


 • Goede Peru en Bolivia reisroute pagina? Deel via de social buttons (rechts)!