•  

  Backpacken Argentinië

    •  

  "Voor €20 per dag kun je backpacken in Argentinië"  Backpacken in Argentinië | Backpacken in dit veelzijdige land staat voor backpacken in een van de populairste landen van Zuid-Amerika. De bekendste steden zijn Buenos Aires en Mendoza en veel backpackers bezoeken deze steden dan ook tijdens hun backpackreis. Backpacken door Zuid-Amerika is niet compleet zonder een bezoek te brengen aan het tweede grootste land van het continent. Voor backpackers is het bezoeken van Patagonië vaak één van de redenen om Argentinië te bezoeken, maar ook de wereldstad Buenos Aires en de Iguazu (Iguaçu) watervallen zijn belangrijke toeristische trekpleisters voor het land. Een directe vlucht Amsterdam - Buenos Aires duurt ongeveer 14 uur en dan vlieg je met KLM.

  Budget bespaartips en fietstochten


  Voor low budget backpackers die zo lang mogelijk willen reizen tegen zo min mogelijk kosten is het mogelijk om de kosten per dag rond de €20 te houden. Wij gaan in deze berekening uit van de primaire behoeftes die je hebt als backpacker, dus reiskosten, eten/drinken en slapen. Lees op onze backpackers bespaartips pagina meer over hoe je kosten kunt besparen en langer kunt blijven backpacken in Zuid-Amerika. Op zoek naar een vliegticket naar Argentinië? Lees er meer over op onze vliegtickets Argentinië pagina. Heb je al een ticket geboekt en wil je in één van de steden waar je heen gaat in Argentinië een fietstocht maken? Kijk dan eens naar het aanbod van leuke fietstochten door Argentinië.


 • Taal: Spaans
  Hoofdstad: Buenos Aires
  Oppervlakte: 2.780.400 km²
  Inwoners: 41,45 miljoen (2013)
  Bekende Argentijnen: Maradona, Evita, Maxima
  Munteenheid: Argentijnse peso
  Backpack hotspots: Patagonië, Iguazu en het Andes
  Tijdsverschil Nederland: -4 uur (in de zomer -5 uur)
  Land / Netnummer Argentinië: +54


 • Klimaat


  Het klimaat van Argentinië is enorm afhankelijk van het gebied waarin je verblijft. Dit wordt met name veroorzaakt door de hoogteverschillen van de gebieden, de verschillende type landschappen, maar ook de ligging t.o.v. de evenaar heeft hier grote invloed op. De diversiteit van de landschappen in Argentinië blijkt uit het feit dat Argentinië met de Cerro Aconcagua berg de hoogste berg van heel Zuid-Amerika heeft (bijna 7 km hoog). In schril contrast met deze enorm hoge berg staat het laagste punt van Zuid-Amerika, Salinas Chicasin, dat in het oosten van Argentinië ligt. Dit gebied ligt ongeveer 39 meter onder zeeniveau. Argentinië kent dus veel verschillende klimaatzones. Van een hooggebergteklimaat met permanente sneeuw en ijskappen tot een droog woestijn-en steppeklimaat, warm zeeklimaat, subtropisch klimaat en mediterraans zeeklimaten. Verdiep je dus voordat je gaat backpacken in Argentinië goed in het klimaat in de gebieden die je gaat bezoeken. De periode waarin je reist, de ligging van de plaats of het gebied dat je bezoekt en het doel van je bezoek zullen bepalen hoe je voorbereidingen moet treffen voor o.a. kleding die je mee moet nemen tijdens je backpackreis door Argentinië. Zorg ook voor een weer app op je telefoon. Wij raden Weer & Radar aan.

 • Budget


  Cash geld, pinpassen die ingesteld staan op wereldwijd pinnen en een creditcard. Dat zijn de belangrijkste financiële zaken waar je aan moet denken voordat je naar Argentinië vertrekt om te gaan backpacken. Qua budget moet je denken aan rond de 30 tot 35 euro per dag en als je echt goed je best doet en zo goedkoop mogelijk overnacht en eet kun je het redden met 20-25 euro per dag. Waar je normaal in Europa overal gemakkelijk kunt pinnen, is dat in Zuid-Amerika en dus ook in Argentinië zeker niet het geval. Zorg er dus voor dat je altijd een creditcard bij je hebt. We raden je aan om de creditcard alleen maar te gebruiken op momenten dat andere betaalmethodes echt niet mogelijk zijn. Een creditcard zorgt er namelijk ook voor dat je het overzicht van je beschikbare budget niet goed inzichtelijk hebt. Dit omdat betalingen met creditcard niet direct van je rekening worden geschreven. Heb je nog geen creditcard? Geen probleem! Het kost je niets tot nauwelijks iets om er een aan te vragen en geloof ons maar dat je straks blij bent (als je in een noodsituatie terecht komt) dat je er dan een bij je hebt. In een guesthouse, hostel of bij het boeken van een binnenlandse vlucht of als er een noodgeval op het thuisfront is en je snel moet kunnen handelen / betalen. Vraag nu zelf een creditcard aan. • Inentingen


  Infectieziektes komen ook in Argentinië voor. Het is dan ook zeker aan te raden om je in de voorbereiding op je backpackreis door Argentinië of andere landen in Zuid-Amerika op tijd te laten vaccineren. Wil jij ook voorkomen dat je backpackreis door Argentinië letterlijk verziekt wordt, doordat je een infectie of een andere ziekte oploopt? Laat je dan ruim voordat je vertrekt goed adviseren. In Argentinië zijn geen verplichte vaccinaties, wel worden er een aantal geadviseerd, zoals vaccinaties tegen DTP en Hepatitis A. Optioneel zijn vaccinaties tegen Rabiës en gele koorts. Dus wil je echt geen enkel risico lopen tijdens je backpackreis door Argentinië, haal deze vaccinaties dan voor je vertrekt naar dit land vol cultuur, natuur en avontuur. Wil je alles weten over inentingen die je nodig hebt voor Argentinië? Kijk dan op Thuisvaccinatie.nl en maak direct een afspraak met een professional voor de inentingen die je nodig hebt op reis.

 • Visum


  Ter voorbereiding op je backpackreis door Zuid-Amerika is het belangrijk om je even goed te verdiepen in de visums die je nodig hebt tijdens je reis. Als je Argentinië wilt bezoeken of je wilt een ander land bezoeken in Zuid-Amerika, maar je reist via Argentinië, dan heb je als Nederlander misschien een visum nodig. Dat is geheel afhankelijk van de tijd van je verblijf. Blijf je korter of langer dan 3 maanden in Argentinië? Je mag namelijk als Nederlandse backpacker maximaal 3 maanden in Argentinië verblijven zonder dat je een visum hoeft te hebben. Wil je langer in Argentinië blijven, dan moet je dat aangeven bij de Argentijnse ambassade in Den Haag. Zorg er overigens wel voor dat je paspoort nog minimaal een half jaar geldig is, als je voet zet op Argentijnse bodem. Daarnaast raden wij je ook aan om altijd je eerste verblijfadres van de accommodatie waar je verblijft bij je te hebben. Hier kan nog wel eens om gevraagd worden. Print je boekbevestiging uit en draag hem bij je.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt ons.


 • Festivals en nationale feestdagen


  Je een voelen met de bevolking van Argentinië is een speciaal gevoel, wat we iedereen echt aan kunnen raden. Er zijn in Argentinië vele festivals en nationale feestdagen waar je je backpackreis door Argentinië omheen kunt plannen. Drie populaire feestdagen zijn bijvoorbeeld het Festival Nacional del Folklore, Gualeguaychu Carnaval en het Fiesta Nacional de la Vendimia. Naast deze drie zijn er ook nog de Buenos Aires Tango in Buenos Aires (halverwege augustus), Día de Virgen de Luján in Luján op 8 mei en de Día de la Bandera dat overal in Argentinië wordt gevierd, net zoals onafhankelijkheidsdag, dat op 9 juli wordt gevierd. Wat door heel veel backpackers ook als een feest wordt ervaren zijn de spectaculaire voetbalwedstrijden van vooral de clubs uit Buenos Aires. Mocht je een kaartje weten te bemachtigen voor de "Superclásico" derby (Boca Juniors vs Riverplate), dan zal je echt een groot voetbalfeest meemaken. Zie hier de sfeer in het La Bombanera stadion van Boca Juniors.

 • Beste reisperiode


  Je wilt gaan backpacken in Zuid-Amerika en je wilt een planning maken. In welk land en in welke gebieden van dat land ga je wanneer verblijven? Het is altijd lastig, omdat veel backpackers maar een beperkte reistijd hebben en soms moeilijke keuzes moeten maken. Vaak afhankelijk van het klimaat, evenementen, feesten en festivals die vast staan op een bepaalde datum. Naast deze afhankelijkheden zijn het ook vaak de prijzen van de vliegtickets die afhankelijk van de vertrek en retour datum heel erg in prijs verschillen en ervoor kunnen zorgen dat je voor een bepaalde periode kiest omdat het je veel geld scheelt. Veel backpackers vragen ons vaak "Wat is nou de beste reisperiode om te gaan backpacken in Argentinië"? Echter, deze vraag heeft meerdere antwoorden, aangezien Argentinië een heel groot land is en er vele klimaatverschillen zijn. Het is helemaal afhankelijk van je verblijfplaats. Ga je naar Noord, Midden of naar het Zuiden van Argentinië? Lees hier meer over de beste reistijd voor meerdere landen in Zuid-Amerika. • The Blue Dollar


  De beste tip die we je kunnen geven als je gaat backpacken in Argentinië, dat is een financiële tip. Je kunt door deze tip met hetzelfde geld meer doen. De munteenheid in Argentinië is de Argentijnse Peso. Dit is op zijn zachtst gezegd, niet de meest stabiele valuta van Zuid-Amerika. De Argentijnse Peso wordt gekenmerkt door zijn instabiliteit. De euro en de dollar zijn veel stabielere valuta's en daarom wisselen veel Argentijnen hun Argentijnse Pesos het liefst in tegen de contante dollars en euro's, die veelal door de backpackers en andere toeristen worden meegenomen. Op hun beurt zijn zij ook weer blij, want de koers valt voordeliger uit als je euro's of dollars ruilt voor Pesos. Deze ruil van valutas in Argentinië wordt ook wel “The Blue Dollar” genoemd. Ten opzichte van de officiële koers komt het bij de The Blue Dollar vaak voor dat je 50% meer voor je dollar of euro krijgt dan bij een officieel wisselkantoor. Onze tip is dus om cash geld mee te nemen. Informeer wel goed van te voren bij locals of mensen die je vertrouwd (in je hostel bijvoorbeeld) waar je het geld het best in kunt wisselen (er zijn namelijk ook onofficiële geldwisselkantoren, zodat je niet op straat hoeft te wisselen). Tijdens het inwisselen moet je ook altijd scherp zijn en goed letten op de soort briefjes die ze je geven en tel het altijd eerst zelf na (in je eigen handen) voordat je het geld aan de persoon geeft met wie je het geld wisselt. Mocht je nou toch gewoon online buitenlands geld naar euro's willen wisselen of juist andersom? Wissel dan veilig en vertrouwd tegen een goede koers.


 • Video en kaart Argentinië

   


 • Voor jou ook interessant in Argentinië?

   


 • Goede Argentinië pagina? Deel via de social buttons (rechts)!