•  

    Goedkoop vliegen tips

     



  • Goedkoop vliegen | Tips en informatie om goedkope vliegtickets te boeken als je gaat backpacken in Zuid-Amerika geven we je graag. Lees ze door en gebruik ze tijdens je voorbereiding op je backpack avontuur door één of meerdere landen in Zuid-Amerika. Of je nou naar Colombia, PeruChiliBrazilië of Argentinië wilt, deze tips zullen je op weg helpen in je zoektocht naar de best geprijsde vliegtickets. Hoe eerder je begint met zoeken hoe hoger de kans is dat je voor de goedkoopste tickets in aanmerking komt.

    Onderzoek kan veel geld schelen

    Niets is zo veranderlijk als de prijs van een vliegticket, dus garanties zal je nooit hebben, maar als je tevreden bent met de prijs die je betaald hebt (kijk dan niet terug en wees tevreden). Succes met de zoektocht en neem vooral de tijd om goed onderzoek te doen. Vliegtickets vergelijken en je verdiepen in onze tips kunnen je veel geld schelen, dat je beter aan leukere dingen kunt uitgeven, toch? Geef je niet veel om de prijs, maar ga je vooral voor kwaliteit? Kijk dan eens bij het Zuid-Amerika vliegticket aanbod van KLM. KLM is zeker niet vaak de goedkoopste, maar wel een van de beste airlines om vanuit Nederland naar Zuid-Amerika te reizen.


  • Advertentie

  • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


  • 1. Stel een prijsalarm in


    Zoals je hierboven al hebt gelezen kun je als het al 100% vast staat op welke dagen je vliegt, voor specifiek die dagen een prijsalarm instellen. Dat kun je goed doen op Skyscanner. Bij een daling van de ticket prijs krijg je automatisch een email met de bijbehorende informatie over de vliegtickets. Probeer zo vroeg mogelijk van te voren dit alarm in te stellen, zodat je voor een langere periode kunt monitoren wat de prijzen ongeveer doen en sla op het juiste moment je slag.

    Meerdere prijsalarmen


    Stel meerdere prijsalarmen in voor verschillende datums, voor diverse luchthavens (voor luchthaven van vertrek en bestemming) en doe dit ruim voordat je wilt vertrekken (liefst al zo'n 6 maanden voordat je vertrekt). Je krijgt dan regelmatig een update van de laagste vliegticket tarieven. Als je gemiddeld weet wat een vliegticket naar je bestemming(en) kost en de prijs daalt onder die prijs, dan moet je niet twijfelen en direct voor die datum en bestemming selectie gaan zoeken op sites die goed zijn in vliegtickets vergelijken zoals Tix.nl en daar de tickets boeken waar de prijs het laagst is.


  • 2. Verborgen kosten


    Niet alle kosten zijn altijd direct zichtbaar. Kosten die niet direct worden meegenomen in de prijs op de site zijn kosten voor bagage (check goed of bagage is inbegrepen in de prijs, of niet), maar ook service, reservering -of boekingskosten (dit heet overal weer anders) kunnen er nog bij komen. Zorg er dus voordat je besluit om je vliegtickets te gaan boeken voor dat je exact weet wat de totale kosten van je boeking zijn door op de betaalpagina te belanden waar je de betaling wel / niet doet. Je weet dan in ieder geval wel 100% zeker wat de totale kosten zijn. Let wel op dat je voordat je naar de betaalpagina gaat dat je niet middels het zetten van een vinkje vast zit aan de boeking. 


  • 3. Afstand van accommodatie en transfer


    Door o.a. bijkomende bagagekosten en boekingskosten hoeft vliegen met een low cost airline niet altijd goedkoper te zijn dan met een reguliere airline. Een andere belangrijke factor hierbij is de afstand van de airport waar je op landt t.o.v. je accommodatie. Vaak vliegen low cost airlines op luchthavens buiten de stad en zal je nog lang met de bus of trein moeten reizen (wat ook niet gratis is), of in het ergste geval zal je een taxi moeten nemen. Soms kan daardoor vliegen met een niet low cost airline uiteindelijk goedkoper zijn. Let daar dus goed op voordat je boekt en bekijk de kosten en de reistijd voor de benodigde transfer.


  • 4. Annuleer te dure vliegtickets


    Heb je het vliegticket geboekt voor een bepaalde prijs, dan wil je vaak niet blijven kijken naar de tarieven, omdat je bang bent om te zien dat ze goedkoper zijn geworden, maar dat kan soms wel lonen. Als je binnen 24 uur na aanschaf een goedkoper ticket ziet, dan kun je in soms om een "refund" vragen (een teruggave van je betaling). Zal niet altijd tot succes leiden, maar proberen kost niets, toch? In de algemene voorwaarden van de airline waar je boekt staat of je de vlucht binnen 24 uur kosteloos kunt annuleren of niet, check dit dus even goed voordat je bij een airline boekt als je er misschien gebruik van wilt gaan maken anders betaal je voor een annulering vaak een boete aan de airline. Blijf dus op de hoogte van de tarieven van de vliegtickets in de eerste 24 uur na je boeking. Probeer ze om deze reden goed te monitoren en de prijzen in de gaten te houden. Bij een daling kun je de vliegtickets aankoop annuleren en direct de lager geprijsde vliegtickets kopen (of andersom).


  • 5. Retourvlucht of 2 x een enkele vlucht?


    Het is altijd de moeite waard om van te voren te checken of twee enkele vluchten goedkoper zijn dan één retourvlucht. Je kijkt dan naar veel meer verschillende opties, omdat de airline van je heenvlucht niet perse de airline van je terugvlucht hoeft te zijn. Kijk wel altijd goed naar de boekingskosten en andere verborgen kosten. Je gaat bij twee losse enkele vluchten dus wel twee keer een boeking maken, dus betaal je ook twee keer boekingskosten. Is het dan nog steeds goedkoper dan het boeken van één retourtje?


  • Advertentie

  • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


  • 6. Zoek op vertrek vanuit een land


    Vaak zoek je automatisch naar vliegtickets vanaf de voor jou dichtstbijzijnde luchthaven. Echter kun je vaak op vergelijkingssites zoals Skyscanner of Momondo ook zoeken op vertrek vanuit een land i.p.v. een specifieke plaats/airport. Zo zie je alle mogelijkheden vanaf alle airports in het betreffende land (België of Duitsland bijvoorbeeld) richting jouw eindbestemming. Tarieven vanaf andere luchthavens dan de voor jou dichtstbijzijnde airport kunnen vaak een stuk goedkoper en dus interessanter zijn.


  • 7. Gebruik tussenstops voor een lagere prijs


    Vluchten met tussenstops zijn vaak minder populair dan rechtstreekse vluchten. Dat is interessant, want het kan veel geld schelen als je één, twee of zelfs meerdere tussenstops maakt. De tijd doden is dan een uitdaging en je vliegt vaak ook niet op de meest gunstige tijden, maar als je een tussenstop om kunt zetten in een stopover, dan krijg je twee bestemmingen voor de prijs van één. Vlieg bijvoorbeeld van Amsterdam naar Brazilië en maak een stopover op Lissabon en geniet van een paar dagen Lissabon voordat je doorvliegt naar het land van zon, zee, strand en samba.



  • 8. Boek vliegtickets op het juiste moment

     

    Wat is nou het beste moment om te boeken? Dat is een vraag die niemand kan beantwoorden, omdat het van zo veel verschillende factoren afhankelijk is. Wij kunnen er ook geen goed antwoord op geven, maar we kunnen wel aangeven wanneer de kans het grootst is en wanneer je juist niet moet boeken. Last minute vliegtickets zijn bijvoorbeeld vaker duurder dan goedkoper dan vliegtickets die je ver van te voren boekt. Hoe voller het vliegtuig zit, hoe duurder de stoelen worden die nog niet verkocht zijn. Wij raden je aan om zo vroeg mogelijk te boeken (het liefst zo'n 7 maanden voor vertrek) of als je dan toch kort voor vertrek moet boeken, probeer dan om 6 weken van tevoren te boeken. Deze twee periodes zijn vaak het goedkoopst. De dag / dagen en tijdstippen waarop je zoekt spelen ook vaak een rol. Zo lees je vaak dat op basis van historische data is gebleken dat op dinsdag (in de middag) het boeken van een ticket vaak het voordeligst is. Op dinsdagen worden vaak de tarieven van de luchtvaartmaatschappij geupdate en worden er nieuwe acties live gezet op de websites. Grotere kans op aanbiedingen dus.

  • Boektip: Boek in ieder geval nooit je vliegticket op zaterdag en zondag, want dan worden de meeste zoekopdrachten naar vliegtickets uitgevoerd. Mensen nemen er in het weekend de tijd voor en gaan samen met hun partner zoeken naar de beste ticket deals en boeken op zaterdag of zondagmiddag hun ticket(s). Luchtvaartmaatschappijen weten dit en houden hier in hun prijsbeleid rekening mee. Vaak worden de prijzen van de tickets in de weekenden verhoogd en dan wil je niet boeken natuurlijk.


  • Advertentie

  • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


  • 9. Flexibiliteit

     

    Je kunt veel geld besparen door je zo flexibel mogelijk op te stellen. Dat betekent sowieso vliegen buiten het hoogseizoen om en of je boekt mega vroeg (maanden voor vertrek) of je boekt echt op het allerlaatste moment. Zelf hebben wij goede ervaringen met zo vroeg mogelijk boeken, omdat er dan nog heel veel vrije stoelen zijn en de prijzen nog relatief laag liggen. Hoe voller het vliegtuig raakt, hoe duurder de stoelen worden. Als je heel erg veel mazzel hebt, dan kun je last minute nog wel een goedkoop ticket scoren, maar als het vliegtuig al voor een groot deel gevuld is met passagiers die allemaal boven een bepaalde prijs geboekt hebben, dan kunnen airlines er ook voor kiezen om het zo te laten en de laatste stoelen niet voor een lagere prijs te verkopen.

    Zet je voorkeuren aan de kant

    Dus niet alleen vertrekken op bepaalde dagen en niet alleen directe vluchten vanaf een bepaalde luchthaven. Hoe meer voorkeuren je hebt waar je niet van wilt afwijken, hoe groter de kans is dat je meer gaat betalen voor je vliegticket(s). Door te zoeken op meerdere vertrekdata vanaf verschillende vertrek luchthavens naar verschillende aankomst luchthavens op diverse dagen vergroot je de kans op een goedkoop vliegticket aanzienlijk. Dinsdagen, woensdagen en donderdagen zijn statistisch gezien voor vertrek vanuit Nederland de goedkoopste dagen om te vliegen. Terug vliegen is statistisch gezien het goedkoopst op zondagen, dinsdagen of woensdagen. Vlieg zo min mogelijk op zaterdag, omdat de zaterdag de populairste dag is om te vliegen.


  • Goede goedkoop vliegen pagina? Deel via de social buttons (rechts)!