•  

  Wat is een flightbag?

   


 • Wat is een flightbag? | Je gaat backpacken in Zuid-Amerika en bent je aan het voorbereiden en komt de term flightbag tegen. Die term ken je nog niet. Je kent wel de backpack tas (sterker nog, die heb je al gekocht), maar de flightbag (wat dat ook mag zijn) nog niet. Het is een multifunctionele accessoire die wij altijd meenemen als wij gaan backpacken. We kunnen het je dus zeker aanraden om een flightbag mee te nemen op reis. Lees hieronder waarom. • Een flightbag biedt o.a. bescherming en veiligheid


  Eigenlijk is een flightbag niets meer dan een hoes die om je backpack gedaan kan worden. De flightbag (hoes om je backpack) geeft bescherming voor je backpack en zorgt voor de veiligheid en de zekerheid dat er niet zomaar iets in je backpack gestopt kan worden. Met name handig op de momenten dat je backpack niet op je rug zit (bijvoorbeeld na het inchecken ervan op de luchthaven). Omdat het een hoes is, is de flightbag erg licht van gewicht en is hij makkelijk en snel op te bergen, zonder dat het veel plek in beslag neemt. Je stopt hem makkelijk weg in een klein zijvakje van je backpack.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Wat zijn de voordelen van een flightbag?


  Er zijn een aantal voordelen van het hebben van een flightbag. Zelf vinden wij het gevoel dat je tas goed is afgesloten een fijne en veilige gedachten. Je kunt niet alles zien en zeker niet als je tas is ingecheckt of opgeslagen ligt in een hostel, maar ook niet altijd als je hem op je rug hebt zitten. Check daarom voor de zekerheid altijd ieder vakje voordat je een grensovergang over gaat, of voordat je een security check tegemoet gaat op de luchthaven. Het kan namelijk altijd zo zijn dat mensen die kwaad willen iets in je tas stoppen dat daar niet thuis hoort, met alle gevolgen van dien.


 • 1. Herkenning


  Een groot voordeel van de flightbag is de herkenbaarheid. Denk daarom goed na over de kleur die je kiest. Zwart of donkerblauw zijn veel voorkomende kleuren. Je kunt beter voor een opvallendere kleur kiezen, zodat je hem goed kunt spotten op bijvoorbeeld de bagageband. Het verkleint ook nog eens de kans dat een andere backpacker zich vergist en per ongeluk jouw tas meeneemt. Mocht je toch gaan voor een zwarte of donker gekleurde flightbag? Probeer hem dan te personaliseren door er een grote sticker of een gekleurde kofferriem of iets dergelijks. Zo is je flightbag toch herkenbaarder en zal je hem minder snel uit het oog verliezen.


 • 2. Veiligheid


  Veiligheid boven alles. Sluit je backpack goed af. Een flightbag geeft je zoals eerder genoemd een veiliger gevoel tijdens het reizen. Hoe handig een backpack ook is, er kleven zeker ook nadelen aan. Zo zijn bij de meeste backpacks niet alle vakken goed afgesloten. Bij dit soort backpacks komt de flightbag dus goed van pas. Het gebruik van de flightbag zorgt voor de afsluiting van deze vakken, zodat niemand er bij kan, behalve jijzelf. Gebruik de ritsen van de flightbag om hem helemaal af te sluiten. Breng ze na het dichtritsen bij elkaar en zet ze vast met een slotje, wel zo veilig, toch?


 • 3. Waterdicht


  Je backpack droog houden is erg belangrijk. De kwalitatieve backpacks hebben daarom een regenhoes die onderdeel is van de backpack, zodat je de backpack kunt beschermen tegen regen en/of sneeuw. Mocht je een backpack hebben zonder ingebouwde regenhoes, dan is een flightbag erg handig. Ga dan op zoek naar een waterdichte flightbag. Zo kom je nooit met een doorweekte uitrusting te zitten.


 • 4. Reis schoon


  Een beetje backpacker komt al snel in gebieden waar het stoffig of vochtig is. Laat staan als je door moeras, jungle of bergachtige gebieden gaat reizen. Je backpack wil je dan het liefst wel schoon houden, toch?. Een flightbag kan je daarmee helpen. Als je een waterdichte flightbag om je backpack heen doet, dan hoef je deze alleen schoon te maken. Wel zo makkelijk!


 • 5. Opbergruimte


  Vooral op de terugweg van je reis kan een flightbag goed van pas komen. Alle leuke kleding, souvenirs en andere spulletjes die tijdens je reis hebt verzameld moeten dan mee naar huis. In je backpack heb je daar beperkte ruimte voor. Als je een flightbag hebt, dan kun je veel spullen (vooral kleding) tussen je backpack tas en de flightbag stoppen. De flightbag zit als een hoes om je tas heen en daar kun je dus eenvoudig spullen tussen klemmen! Kijk uit met scherpe voorwerpen of voorwerpen met scherpe hoeken of punten (doosjes of boeken bijvoorbeeld), die kunnen ervoor zorgen dat je flightbag scheurt en dan kun je alles verliezen. Stop dus met name kleding tussen je backpack tas en je flightbag hoes.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Wat zijn de nadelen van een flightbag?


  Ieder voordeel heeft zijn nadeel. Dat gaat voor de voordelen van de flightbag niet op eigenlijk. We hebben net een aantal voorbeelden gegeven van voordelen van de flightbag, maar zijn er ook nadelen van het gebruik van een flightbag en waar moet je goed op letten bij de aanschaf? Lees hieronder meer over de nadelen.


 • 1. Open rug


  Ieder voordeel heeft zijn nadeel. We hebben net een aantal voorbeelden gegeven van voordelen van de flightbag, maar wat een nadeel kan zijn, dat is dat als je niet goed op let op het type flightbag, dat je rug dan niet altijd open is en dan kun je de hoes niet gebruiken als je de tas op je rug wilt hebben. Let daar dus goed op. Je ziet namelijk ook veel flightbags die enkel dienen als hoes in de vorm een soort sporttas en dan kun je hem wel dragen, maar niet op je rug en dat kan erg onhandig zijn.


 • 2. Douane controles


  Als je flightbag niet TSA (Travel Sentry Approved) approved is kunnen de douane medewerkers die je tas open willen maken (waar je niet bij aanwezig bent) hem niet op een nette manier open maken en zullen ze hem open moeten snijden (vaak bij reizen naar Amerika of bij een overstap / tussenstop in Amerika). Als je flightbag wel TSA approved is, dan kunnen de douane medewerkers met een masterkey die op alle TSA approved sloten past, de sloten open maken. Het open maken van je bagage waar je zelf niet bij aanwezig bent gebeurt niet vaak, maar als het gebeurt en je hebt geen TSA approved flightbag om je backpack tas heen, dan ben je verder van huis.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Flightbag kopen, waar moet je op letten?


  Wij raden je aan om een van deze flightbags te kopen. Zoals je zult merken zijn er flightbags in vele prijsklasses, soorten en maten. Doe voordat je er een aanschaft goed onderzoek naar materiaal, maat en of de flightbag TSA approved is of niet. Goedkoop is vaak duurkoop, dus lees ook goed de recensies door van een type flightbag die je wilt aanschaffen. Om de inhoud van de flightbag te weten (30 tot 40, 40 tot 60, 60 tot 80 of 80 tot 100 liter) moet je hem ingepakt laten opmeten of zoeken naar de inhoud van je backpack bij product eigenschappen in de aankooppapieren of online.


 • Goede flightbag pagina? Deel via de social buttons (rechts)!