•  

  Backpacken Chili

    •  

  "Zeer gevarieerde landschappen"

   

  Backpacken in Chili | Backpacken in Chili, op ruim 12.000 km van Nederland, oftewel backpacken in El Republica de Chile. Een land met een merkwaardige vorm dat het grootste deel van de westelijke kust van Zuid-Amerika dekt. Het lange maar zeer smalle land met haar bruisende hoofdstad Santiago wordt ingesloten door de Grote Oceaan in het westen en het Andesgebergte in het oosten en deelt grenzen met Argentinië, Bolivia en Peru. Met een oppervlakte van 756.096 is Chili ruim 18 keer zo groot als Nederland en telt desondanks evenveel inwoners als ons kikkerlandje. In tegenstelling tot de buurlanden Peru en Bolivia is het overgrote deel van de bevolking in Chili van Europese komaf vanwege de koloniale geschiedenis en (vooral Duitse) migratie op grote schaal in de 18e en 19e eeuw.

  9 verschillende klimaten


  Vanwege de uitgestrektheid (4.270 km) heeft Chili maar liefst 9 verschillende klimaten en zeer gevarieerde landschappen. Het wordt ook wel het land van de extremen genoemd. Zo is het noordelijke deel rijk aan vele mineralen waardoor het gebied een van de belangrijkste is in de internationale mijnindustrie. Daarnaast vind je hier de droogste plek ter wereld in San Pedro de Atacama (de Atacama woestijn) en de El Tatio geisers, het hoogste geiserveld ter wereld (4300m boven zeeniveau). De veelzijdigheid stopt hier niet, Chili biedt namelijk ook de perfecte kust in het noorden voor surfliefhebbers. Centraal Chili bestaat voornamelijk uit stedelijk gebied en is het culturele en politieke centrum van het land. Ga je richting het zuiden? Dan zal je al vergapend aan al het moois reizen door een doolhof van vulkanen, fjords, rivieren en Antartische eilanden tot aan het meest zuidelijke punt ter wereld: Puerto Toro. Bekijk onze backpackroute Chili pagina om inspiratie op te doen. Of misschien ben je al overtuigd en wil je al direct je vliegticket naar Chili boeken. Kijk dan voor onze vliegticket tips op onze vliegticket pagina. Heb je al vliegtickets naar Chili geboekt en ben je op zoek naar een leuke activiteit om in te plannen? Overweeg dan om een fietstocht door Chili te maken.


 • Taal: Spaans
  Hoofdstad: Santiago
  Oppervlakte: 756.069 km²
  Inwoners: 17,50 miljoen (2015)
  Bekende Chilenen: Pinochet, Bussi, Allende 
  Munteenheid: Chileense peso
  Backpack hotspots: Paaseiland, Patagonië
  Tijdsverschil Nederland: -4 uur (in de zomer -6 uur)
  Land / Netnummer Chili: +56


 • Veiligheid


  Houdt er rekening mee dat Chili midden in de zogeheten aardbevingsgordel ligt. Dit zorgt ervoor dat er in Chili in het verleden zware aardbevingen zijn voorgekomen. Raak daarom niet in paniek als je af en toe een kleine beving of trilling voelt, dat hoort een beetje bij het backpacken in Chili en maakt het ook wel spannend. Het welvarende land Chili is goed voorbereid, met stevige beving bestendige gebouwen en evacuatieroutes die je overal treft waar je maar komt, van hostel tot zelfs de supermarkt. Wil je graag liften? Dan is Chili een ideale bestemming. Dit is namelijk het veiligste land in Zuid-Amerika om te liften. Bovendien is het erg gebruikelijk en zal je niet lang hoeven wachten voordat je wordt opgepikt. De grotere steden en busstations staan er bekend om veel zakkenrollers aan te trekken dus let hier goed op je spullen. Chili heeft een aanhoudend groeiend probleem met straathonden die vaak besmettelijke ziektes meedragen. Aai ze niet en probeer zoveel mogelijk uit de buurt te blijven. Meer lezen over veiligheid in Zuid-Amerika? Bezoek onze veiligheid Zuid-Amerika pagina.

 • Budget


  Chili is het meest (economisch) stabiele en vooruitstrevende land in Zuid-Amerika, wat het ook gelijk het duurste land maakt om te bereizen. Er wordt hier betaald met de Chileense Peso. Geldautomaten zijn vrijwel op iedere hoek en in iedere supermarkt te vinden, zelfs in de kleinere steden of afgelegen plekken. Met je Nederlandse bankpas zal je geen problemen hebben bij het gebruik van pinautomaten in winkels of geldautomaten. Voor Chili raden wij een gemiddeld budget aan tussen de 25 tot 35 euro per dag waarvan het grootste deel van je geld op gaat aan hostelovernachtingen, lange afstand vervoer en excursies. Gebruik het volgende overzicht van gebruikelijke kosten in Chileense pesos om een budget samen te stellen. Hostelovernachting: 8000 - 14000, Budget avondmaal: 5000 – 8000, Biertje: 1000 – 1500, Fles water: 600 - 800, 8 tot 12 urige busreis: 14.000 – 20.000, 5 KM Taxirit: 2000 – 2500, Gemiddelde excursie: 40.000 – 70.000 • Festivals


  Festivals en feesten in Chili kenmerken zich met name doordat ze vaak plaatsvinden in de grote parken waar grote open lucht podia worden opgebouwd. De festiviteiten gaan vaak gepaard met veel live muziek, lekker eten en drinken en het nodige vuurwerk geweld. Vooral de maanden januari en februari zijn populaire maanden voor backpackers om Chili te bezoeken. Dan wordt namelijk het jaarlijkse internationale muziekfestival gehouden. Dit is echter niet het grootste feest van Chili. Dat vindt plaats in het noorden van Chili tijdens het "Festival de la Virgen del Carmen". Dit grote en populaire festival wordt ieder jaar in de maand juli (van 12 tot 18 juli) gevierd in het kleine plaatsje "La Tirana". Duizenden pelgrims trekken er ieder jaar weer naartoe om dit feest te vieren. Dit is echt een "must visit" voor iedere backpacker die naar Chili gaat. Overige festivals in Chili, zoals het Fiesta de la Candelería, Festival Costumbrista, Fiesta de San Pedro y San Pablo, Santiago Urbano Electronico worden vaak gehouden om heiligen te vieren of om een oogstseizoen te vieren.

 • Klimaat & beste reisperiode


  Het hoogseizoen in Chili vindt plaats in de maanden december tot en met februari. In deze periode is het zomer in Chili en dat is de beste reistijd om dit indrukwekkende land te bezoeken. Badplaatsen en stranden vullen zich met vakantiegangers (ook veel Chilenen) en jij kunt backpackend in een lekker warm klimaat genieten van al het moois dat Chili je te bieden heeft. Wil je Patagonië bezoeken tijdens je backpackreis in Chili? Zorg er dan voor dat je hier tussen december en februari bent. Buiten deze periode om is het gehele gebied zeer koud en valt er veel regen. In de maanden september tot en met november en de maanden maart tot en met mei zijn er in het centrale deel van het land zachte temperaturen en is het overal een stuk rustiger. Tijdens de maanden juni, juli en augustus kan je zelfs skieën in Chili. Tijdens deze maanden veranderen de vulkanen in pistes met de bijhorende skicultuur, -gezelligheid en –acitiviteiten. In het noorden van Chili kun je het hele jaar goed backpacken en is het hele jaar goed te bereizen door het stabiele klimaat.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt ons.


 • Inentingen


  Voor je backpackreis in Chili gelden er geen verplichte vaccinaties of inentingen. Echter worden de DTP en Hepatitis B vaccinaties wel aangeraden. Raak je tijdens je backpack reis onverwachts ziek of gewond in Chili? Maak je dan geen zorgen, Chili kent namelijk een goede zorgindustrie met schone ziekenhuizen en internationaal hoog gewaardeerde dokters en artsen. Bezoek je tijdens je backpack reis door Zuid-Amerika niet alleen Chili, maar ook nog andere landen, informeer dan vooraf goed of er voor die landen andere inenting eisen / aanbevelingen gelden dan voor Chili. Wil je alles weten over inentingen die je nodig hebt voor Chili? Kijk dan op Thuisvaccinatie.nl en maak direct een afspraak met een professional voor de inentingen die je nodig hebt op reis.

 • Visum


  Voor Chili is geen visum vereist. Bij aankomst in het land vul je een formulier in en krijg je een stempel in je paspoort dat je een toegestane verblijfsduur van 90 dagen geeft. Dit formulier moet je goed bewaren en inleveren bij de douane wanneer je Chili weer verlaat. Let op, de douane in Chili is uitzonderlijk streng en iedere tas of koffer die het land in komt wordt gecontroleerd op het importeren van bederfbare producten om de natuur en de ecosystemen van het land te beschermen. Zorg er dus sowieso voor dat je dit soort producten niet bij je hebt en bereid je voor op een langere controle dan je gewend bent. Daarnaast raden wij je ook aan om altijd je eerste verblijfadres van de accommodatie waar je in Chili verblijft bij je te hebben. Hier kan nog wel eens om gevraagd worden. Print je boekbevestiging uit en draag hem bij je. • Vervoer


  In het meest welvarende land van Zuid-Amerika, Chili is het vervoer goed geregeld. Tijdens het backpacken in Chili zal je voornamelijk gebruik maken van de comfortabele bussen om van A naar B te komen. In de busstations vind je de balies van verschillende maatschappijen. Vraag rond (bij andere backpackers of bij locals) naar de beste prijzen voordat jij je keuze maakt, de prijzen kunnen namelijk nogal verschillen en je wilt natuurlijk niet te veel betalen. Je kan met Busbud eventueel ook de prijzen online vergelijken voordat je vertrekt. De populairste busmaatschappijen in Chili zijn Turbus, Condor en Pullman. Verder kun je veel geld op je budget besparen door te gaan liften. Liften is in Chili bij backpackers een hele populaire en relatief veilige manier van reizen. Ondanks dat liften voor backpackers relatief veilig is, moet je natuurlijk altijd op je hoede blijven.

 • Hostels


  Je kunt kiezen voor de luxe variant en elke nacht in een hotel verblijven, maar dan is je backpack budget waarschijnlijk vrij snel op. Daarom kiezen veel backpackers er voor om gebruik te maken van hostels. Vaak zijn deze accommodaties minder luxe en simpeler opgezet maar een groot voordeel is de prijs en het feit dat je makkelijk contact maakt met andere reizigers in gemeenschappelijke ruimtes waar alle backpackers gebruik van maken, zoals de lobby, keuken, sanitaire voorzieningen of de slaapzalen, ook wel dorms of dorm rooms genoemd. Backpackenzuidamerika.nl raadt je aan om altijd je hotels en hostels te boeken via Booking.com. Daar kun je informatie vinden over de beste hostels in Chili in steden als Santiago, San Pedro de Atacama, Valparaiso, Puerto Natales en Pucon.


 • Kaart en video

   


 • Tips backpacken Chili


  Santiago, de hoofdstad van Chili wordt door backpackers gezien als het beste punt om je De goedkoopste vliegtickets vanuit Nederland en België naar Chili hebben ook vaak Santiago als bestemming en het is de bekendste en beste luchthaven van het land. Naast deze vliegticket tip is het ook goed om te weten dat Chili zeker niet het goedkoopste backpack land van Zuid-Amerika is (zeker niet op de toeristische plekken zoals Santiago en San Pedro de Atacama). Het kan dus lonen om gebruik te maken van de keukens die vaak in hostels worden aangeboden. Dit kan ten goede komen van je budget. Als je iedere keer buiten de deur gaat eten, dan kost dat te veel en daarom geven we je als tip mee om in Chili zoveel mogelijk zelf te gaan koken. Hieronder hebben we trouwens nog wat tips voor bezienswaardigheden in Chili op een rij gezet. Zo kun je bijvoorbeeld Paaseiland, Patagonië en San Pedro de Atacama bezoeken.


 • Voor jou ook interessant in Chili?

   


 • Goede Chili pagina? Deel via de social buttons (rechts)!