•  

  Overnachten in een hostel, hotel of anders

    • Overnachten | Een uitdaging tijdens je backpackreis naar Zuid-Amerika, is het vinden van een goede en goedkope slaapplaats voor een overnachting waarin je het lichaam weer tot rust kunt laten komen en je het weer op kunt laden voor de volgende dag. Ervaren backpackers weten hoe belangrijk het is om een goede nachtrust te hebben, beginnende backpackers onderschatten dit nog wel eens en zullen merken dat het je soms echt op kan breken en dat is toch zonde (zeker als je maar beperkt de tijd hebt om te backpacken).

  Mogelijkheden om goedkoop te overnachten


  Gelukkig zijn er in Zuid-Amerika voldoende mogelijkheden om goedkoop te overnachten. Voor een goede prijs heb je een hostel of hotel kamer of een bed in een slaapzaal waar je met meerdere mensen (vaak ook onbekende) tegelijk slaapt, dit worden ook wel dorms genoemd. Je moet er niet vanuit gaan dat je echt een mooie kamer krijgt, maar als je een beetje wilt besparen op je budget maakt dat ook niet uit, toch? Als je maar kunt slapen en kunt douchen. Je kunt er ook voor kiezen om eens in de 4 dagen iets meer uit te geven voor je slaapplaats en op een wat luxere hotelkamer met privé badkamer te verblijven. Geniet dan ook echt van de kamer en de luxe er omheen en ga dan niet de hele nacht stappen bijvoorbeeld. Wil je goed prijzen kunnen vergelijken? Maak dan gebruik van deze hotel en hostel vergelijker.


 • Zoek hotels, hostels en meer

   

 • Booking.com

 • Welke mogelijkheden zijn er?


  Bij een goede voorbereiding hoort ook zeker een goed onderzoek naar de beste slaapplaatsen in de steden en gebieden waarvan je al zeker weet dat je ze gaat bezoeken. Accommodaties zijn er in vele soorten in Zuid Amerika. Van hostels tot hotels en van couch surfing adressen tot kamers en appartementen die je via Airbnb kunt boeken. Let tijdens je onderzoek goed op reviews van backpackers en andere reizigers die je via sites als Zoover of Tripadvisor kunt bekijken, of vraag bekende om je heen die de landen waar je heen wilt ook hebben bezocht om hun ervaringen en tips. Daarnaast staan er ook vaak tips in reisgidsen die je kunt raadplegen. Doe je dit niet, dan kan het voorkomen dat je in een hostel terecht komen waar alleen maar gefeest wordt of juist in een hostel waar rust en stilte gewenst is, terwijl jij liever wat luidruchtiger bent en graag een lekker muziekje op zet.

  Reisbehoefte en je reisgezelschap


  Bedenk dus goed aan wat voor accommodaties je tijdens je backpack reis behoefte hebt en kijk daarbij goed naar je reisgezelschap. Als je alleen reist, dan wil je waarschijnlijk mensen ontmoeten en is een hostel waar veel backpackers verblijven leuk. Ga je backpacken samen met je vriendin, dan ben je misschien wat meer gesteld op je privacy en hygiëne en kies je eerder voor een appartement of een voordelig hotel. Maar zoek zoveel mogelijk van te voren uit, zodat je niet te veel voor verrassingen komt te staan. Je hoeft het hotel of hostel dan nog niet perse te boeken, maar dan weet je wel goed waar je wel / niet wilt verblijven.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt ons.


 • Slim en voordelig boeken


  Over het algemeen geldt bij hotels ook dat hoe leger het hotel nog is, hoe goedkoper de kamers nog zijn. Echter heb je daar nooit inzicht in en kun je daar dus ook niets mee. Wel kun je er van uit gaan dat hoe eerder je boekt, hoe leger de hotels of hostels zijn. Echter wil je natuurlijk ook je vrijheid niet beperken en wil je niet alles al van te voren vastleggen. Daarom raden wij je aan om bij alle verblijfplaatsen die vast staan in je planning al een accommodatie te boeken. Zo weet je bijvoorbeeld wanneer je aan komt op een luchthaven, trein of bus station en weet je ook dat je bij aankomst dan zo snel mogelijk in een hotel wilt inchecken om even op te frissen en bij te slapen. Dat is dan een moment waarbij je wel een hostel of hotel ver van te voren kunt boeken. Dit heeft een aantal voordelen. Je hebt zekerheid en zekerheid geeft je rust in je hoofd, waarschijnlijk boek je voordelig omdat je ver van te voren boekt en je kunt in je route planning beter bepalen wat je verdere route wordt vanaf de locatie van je accommodatie, wat vanzelfsprekend dan je startpunt wordt.

  Booking Genius programma


  Een handige bespaar tip van het boeken van je hotels of hostels is het Booking Genius-programma op Booking.com. Je zult tijdens het backpacken door Zuid-Amerika regelmatig gebruik gaan maken van Booking.com voor het boeken van je accommodaties en dan is het wel zo lekker om te boeken met 10% korting, toch? Je kunt met dit programma heel wat geld besparen dat je weer aan andere leuke dingen kunt uitgeven! Alle accommodaties waar de Genius-voordelen op van toepassing zijn geven je 10% korting. Meer dan 20.000 accommodaties op Booking.com komen hiervoor in aanmerking (vaak hotels en hostels die niet bij een grote keten horen), dus zul je veel geld gaan besparen op je boekingen via Booking.com. Een leuk bijkomend voordeel is dat je soms ook een late check-out of een gratis ontbijtje cadeau krijgt. Maak dus vandaag nog je profiel aan op Booikng.com en na een aantal reguliere boekingen (5 in één jaar tijd) wordt je vanzelf uitgenodigd om Genius klant te worden en dan kan het bespaarfeest beginnen. De voordelen als klant met een Genius status zijn de volgende:

  • Gespecialiseerde klantenservice met een gratis telefoonnummer 
  • Gratis extra's zoals laat uitchecken en korting op kamer-upgrades
  • Genius-klanten krijgen 10% korting op vele accommodaties

 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt ons.


 • Waar je accommodatie zoeken en boeken?


  Als je hostels en hotels wilt vergelijken, dan raden wij de accommodatie vergelijker Trivago aan. Deze site helpt jou om tijd te besparen bij het vergelijken van hotels, hostels en appartementen. Trivago vergelijkt honderden aanbieders van duizenden accommodaties in heel Zuid-Amerika. Naast Trivago, waar je niet online je boeking kunt maken, maar wordt doorgestuurd naar een aanbieder is natuurlijk good old Booking.com ook een manier om je accommodatie(s) te boeken. Naast dat je hier scherpe accommodatie tarieven kunt vinden is het ook handig dat je je boeking kunt wijzigen wanneer je maar wilt, ook staan er meer dan 100 miljoen beoordelingen van gasten die zelf in de betreffende accommodatie verbleven en hun bevindingen op Booking.com met jou delen.  De klantenservice die 24/7 (dag en nacht) bereikbaar is, dat is ook een groot pluspunt wat ons betreft.


 • Goede overnachting pagina? Deel via de social buttons (rechts)!