•  

  Rondreis Zuid-Amerika

    • Rondreis Zuid-Amerika | Veiligheid, tijdsgebrek of luiheid kunnen redenen zijn om niet zelfstandig of in een klein groepje te gaan backpacken in Zuid-Amerika, maar om te kiezen voor een georganiseerde Zuid-Amerika rondreis. Ook kan het zijn dat een rondreis gecompliceerd (maar dus niet onmogelijk) is om zelf te ondernemen, zoals een rondreis Antarctica bijvoorbeeld dan is er de mogelijkheid om naar reisorganisaties te stappen om die reis toch te maken.

  Veiligheid tijdens het rondreizen


  Veel reizigers twijfelen over de veiligheid in een aantal landen in Zuid-Amerika. Vooral in bepaalde delen van Brazilië en Colombia zijn mensen huiverig om alleen rond te reizen. Hoe goed je jezelf ook probeert aan te passen aan de lokale bevolking, je bent en blijft toch een “toerist” en dat staat dan vaak gelijk aan een makkelijke prooi om je relatief eenvoudig kostbare spullen afhandig te maken. Naast veiligheid is tijd ook een factor waardoor je kunt kiezen voor een georganiseerde rondreis. Als je maanden de tijd hebt, dan speelt dit niet, maar als je slechts drie tot vier weken de tijd hebt en je wilt toch zoveel mogelijk zien en doen, dan is een georganiseerde rondreis heel efficiënt. En dan de laatste, maar meest voorkomende factor “luiheid”. Je moet niet onderschatten wat er aan voorbereiding allemaal komt kijken om te gaan backpacken in Zuid-Amerika. Je moet je verdiepen in vervoer, reisroutes, visum, vaccinaties, budget, kleding, jasbackpacktas en overige accessoires die je nodig hebt tijdens het backpacken. • Soorten rondreizen

   

  Rondreizen zijn er in veel soorten en maten. Zo zijn er groepsrondreizen, individuele rondreizen en bouwstenen reizen. Er zijn veel partijen die rondreizen aanbieden. Wij raden Riksja Travel en Koningaap aan als goede, ervaren en betrouwbare partijen die de kwaliteit leveren die je zoekt. Ondanks het feit dat wij je liever het avontuur zien opzoeken en zelf zien gaan backpacken door Zuid-Amerika vinden wij het vooral heel belangrijk dat je Zuid-Amerika proeft, bewondert en beleefd op een manier waar jij je goed bij voelt. En als dat door middel van een rondreis is, dan is dat natuurlijk prima.


 • Video backpacken Zuid-Amerika

   


  • Groepsrondreizen
   Als je het leuk vindt om in een groep te reizen, dan kun je kiezen voor een van de groepsrondreizen of groepsreizen die o.a. worden aangeboden door SawadeeKoningaap of Shoestring. Stuk voor stuk prima aanbieders. Groepsrondreizen zijn de perfecte manier om Zuid-Amerika te ontdekken. Je kunt op een veilige manier veel doen en zien in relatief weinig tijd. In een groep onder leiding van een reisleider leg je een vooraf samengestelde reisroute af in één of meerdere Zuid-Amerikaanse landen.

  • Individuele rondreizen
   Is een rondreis in groepsvorm zoals bij een groepsrondreis juist niet waar je naar op zoek bent? Bekijk dan eens de mogelijkheden voor een individuele rondreis. Deze vorm rondreizen worden ook wel privéreizen genoemd bij diverse aanbieders, zoals bij Riksja en Shoestring. Je behoud bij deze vorm van reizen het individuele karakter wat vaak zo fijn is bij reizen. Je reist dus privé in een klein groepje die je kent. Een individuele rondreis door Zuid-Amerika kun je samen met je partner of een vriend of vriendin maken. Maar een iets grotere groep kan ook, bijvoorbeeld als een familie reis met je gezin, een groep vrienden of met meerdere familie leden.

 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt ons.


 • Bouwstenen reizen


  Zelf vinden wij de Zuid-Amerika "rondreizen" die samen worden gesteld op basis van zogenaamde bouwstenen het meest geschikt voor backpackers die niet alles zelf willen doen / uitzoeken omwille van de tijd die het kost en de beperkte tijd die ze hebben om te gaan backpacken. Met de bouwstenen die worden aangeboden bij diverse aanbieders bespaar je veel uitzoektijd en reis je heel efficient en kun je zelf je reis plannen zonder dat je aan een totale rondreis vast zit. Dus je behoud de vrijheid van backpacken en zet waar nodig een stukje rondreis in via een reisaanbieder zoals Riksja Travel bijvoorbeeld. Wat is een bouwsteen rondreis dan precies? Een bouwsteen is niets minder dan een klein reis pakketje, waarbij je een paar nachten in een hotel slaapt, met één of meerdere excursies en vervoer inbegrepen in de prijs die je voor de bouwsteen betaald. Het zijn eigenlijk een soort korte rondreizen. Je kiest zelf de bouwstenen uit die je het meest aanspreken en als dat er meerdere zijn, dan ga je samen met de reisaanbieder kijken wat de beste volgorde is om ze in te zetten tijdens je reis. Bij de aanbieders van de bouwstenen reizen werken vaak reisspecialisten die luisteren naar je voorkeuren en geven daar een advies voor, hoe de beste reis samen te stellen.

  Singlereizen rondreizen


  Deze vorm vraagt om een iets langere uitleg dan bovenstaande rondreizen. Het is een leuke vorm van een groepsrondreis Zuid-Amerika als je single bent of graag alleen zonder je partner reist. Dit kunnen reizen zijn die echt alleen voor singles zijn, of voor mensen die ervan houden om alleen te reizen in een groep (dus liever hun partner thuis laten, om welke reden dan ook). Heel simpel gezegd is dit een groepsreis voor alleenreizende, singles of een mix daarvan. Het reisgezelschap aan alleenreizende en/of singles kan ook op leeftijdscategorie ingedeeld worden door de aanbieder, zoals Sawadee en Shoestring bijvoorbeeld. Er zijn dus singlereizen voor mannen en vrouwen in de categorie van 20 tot 30, 30 tot 40 of voor een oudere groep van 55+. In een groep mensen die allemaal zonder partner of vriend of vriendin op reis willen, maak je een rondreis door één of meerdere landen in Zuid-Amerika. Singlereizen zijn echt een leuke en ongedwongen manier van het maken van rondreizen, omdat iedereen uit de groep een beetje op dezelfde manier in het leven staat. Er ontstaat veel sneller een gezellig groepsgevoel, dan dat je in een groep met allemaal stelletjes zit. Er is ook altijd ruimte voor individuele vrijheid (het is geen verplichting om met de groep mee te reizen als je daar een keer geen zin in hebt). Met een singlereis leer je in een ongedwongen sfeer makkelijk nieuwe mensen kennen en zie je prachtige delen van Zuid-Amerika.


 • Video Riksja Travel

   


 • Rondreis Zuid-Amerika aanbieders

   

  Zoals hierboven beschreven zijn er veel verschillende soorten rondreizen in Zuid-Amerika. Er zijn in Nederland ook veel aanbieders van rondreizen die zich gespecialiseerd hebben in een bepaald type rondreis, of een bepaald land, continent of meerdere landen en continenten. Zelf hebben we als backpack liefhebbers een voorkeur voor Riksja Travel, omdat deze rondreis reisorganisatie het dichtsbij staat van wat backpackers graag willen. Vrijheid en flexibiliteit. Je zit bij Riksja niet direct aan een gehele rondreis vast en kunt naar wens je reis samenstellen. Zo kun je bijvoorbeeld een prachtige backpack reis op eigen houtje maken door Peru, maar eenmaal aangekomen bij bezienswaardigheden als Machu Picchu (i.c.m, de Inca trail als bouwsteen te boeken) of Arequipa (i.c.m de Colca Canyon te boeken) schakel je Riksja in en boek je een klein rondreis pakketje. Handig toch?

 • Riksjatravel.nl | Wij raden Riksja Travel aan voor reizigers die niet hun (gehele) reis willen backpacken op eigen houtje. Riksja is een hele vakkundige en flexibele reisorganisatie waar meer dan 100 reisspecialisten werken. Het is letterlijk een rondreis reisorganisatie voor reizigers door reizigers. Je bent bij Riksja vrij om als reiziger je eigen reis samen te stellen aan de hand van "bouwstenen". Bouwstenen zijn kleine rondreis pakketjes van een aantal nachten een gezellig hotel, met excursie en bijbehorende transfers. Riksja neemt je dus je zorgen uit handen en jij kunt alleen nog maar genieten van de lusten en hebt geen lasten. Riksja Travel heeft als doel om je letterlijk dichterbij je reiswensen te brengen, door reizen te organiseren naar landen in Zuid-amerika zoals Argentinië, Brazilië, Ecuador of Peru. Proef beleef en bewonder deze pareltjes met een geheel verzorgde bouwstenen rondreis of combineer het met backpacken op eigen houtje en tussendoor enkele bouwstenen. 


 • Goede rondreis Zuid-Amerika pagina? Deel via de social buttons (rechts)!