•  

  Backpacken Venezuela

   


 • Let op: Venezuela is een prachtig land, maar het land verkeerd tegenwoordig in een grote crisis en het is niet veilig om als backpacker rond te reizen. Je kunt op de hoogte blijven van de situatie in Venezuela en het bijbehorende reisadvies via de site van de rijksoverheid.


 • "Andes gebergte, kust en Amazone in Venezuela"

   

  Backpacken Venezuela | Venezuela wordt door backpackers vaak overgeslagen tijdens het backpacken in Zuid-Amerika. Het land ontvangt jaarlijks veel minder toeristen dan omliggende landen in de regio, waardoor de behoefte om toerisme te ontwikkelen op een laag pitje is komen te staan. Desondanks is het een een spectaculaire bestemming voor de meest avontuurlijke backpackers onder ons die op zoek zijn naar een écht avontuur, zoals het bezoeken van de indrukwekkende Angel Falls. Helaas zit het avontuur in Venezuela ook in een minder leuke factor. Venezuela kampt namelijk al tijden lang met een negatief imago en dat is niet geheel onterecht. Zo is de hoofdstad Caracas de gevaarlijkste stad van heel Zuid-Amerika. Met de juiste voorzorgsmaatregelen, alertheid en voorzichtigheid kom je al een heel eind. Lees op onze backpackroute Venezuela pagina een reisroute die je kunt gebruiken voor je backpackreis door Venezuela.


 • Taal: Spaans
  Hoofdstad: Caracas
  Oppervlakte: 912.050 km²
  Inwoners: 29.275.460 (2015)
  Munteenheid: Bolivar
  Backpack hotspots: Isla Margarita, Canaima nat. park
  Tijdzone: UTC-4 
  Tijdsverschil NL: -5 uur (in de zomer -6 uur)
  Land / Netnummer Venezuela: +58


 • Veiligheid

   

  De aanhoudende economische instabiliteit en inflatie in Venezuela zorgt voor een aanhoudende groei in zware en zeer gewelddadige criminaliteit (overvallen, gewapende overvallen en ontvoeringen) en de ontwikkeling van onveilige gebieden in het land. Cijfers bewijzen dat Venezuela het gevaarlijkste land van Zuid-Amerika, en een van de gevaarlijkste landen ter wereld, is. Het belangrijkste is om vóór je reis naar Venezuela de laatste ontwikkelingen en het huidige reisadvies voor Venezuela te bekijken en het nieuws m.b.t. voedselschaarste en demonstraties te volgen. Bovenal geldt het advies om grote steden en dichtbevolkte gebieden zoveel mogelijk te mijden (met name na zonsondergang). Gelukkig liggen de mooiste bezienswaardigheden van Venezuela buiten de steden dus kan je de steden simpelweg gebruiken als korte tussenstop tussen de mooie natuurlijke trekpleisters van het land. Probeer hiervoor vooralsnog zoveel mogelijk gebruik te maken van georganiseerde tours. Op zoek naar meer tips en informatie over de veiligheid in Zuid-Amerika? Bekijk dan onze veiligheid Zuid-Amerika pagina.

 • Budget

   

  De aanhoudende economische instabiliteit en inflatie in Venezuela zorgt voor de laagste prijzen voor reizigers in Zuid-Amerika. Prijzen zijn hier vergelijkbaar met het gemiddelde land in Zuidoost-Azië wat het een aantrekkelijke bestemming maakt voor budgetreizigers. Let op, houd er rekening mee dat Venezuela de sterkste inflatie van Zuid-Amerika kent en de prijzen, de valuta en je uitgaven per dag kunnen verschillen, afhankelijk van de economische (in)stabiliteit en situatie van het moment. Prijzen die je op het internet (dus ook hier) of in reisgidsen vind, zijn slechts richtlijnen voor het samenstellen van je budget. De nationale munteenheid van Venezuela is de Venezuelaanse Bolívar. Geldautomaten in Venezuela zijn problematisch vanwege de economische situatie in het land. Veel Venezuelanen gaan zelfs de grens over om in buurlanden te pinnen en het geld vervolgens in Venezuela om te ruilen en reizigers eindigen soms gestrand zonder geld. Creditcard fraude komt overigens vaak voor. Zorg ervoor dat je voldoende contant geld mee hebt om te wisselen in het land. Voor Venezuela raden wij een gemiddeld budget aan van tussen de 10 tot 20 euro per dag waarvan het grootste deel van je geld opgaat aan tours. Gebruik het volgende overzicht van gebruikelijke kosten (augustus 2016) in Venezuelaanse Bolívar om een budget samen te stellen.  Hostel overnachting: 150-200, budget avondmaal: 60-80, biertje: 8-10, dagexcursie: 100-150, 5 tot 7 dagen excursie: 800-1300, 5 KM Taxirit: 100-150, fles water: 5-6, gemiddelde busreis: 100-150. • Inentingen

   

  Voor je backpackreis Venezuela gelden er geen verplichte vaccinaties. Echter worden de vaccinaties voor DTP, Hepatitis B en gele koorts wel aangeraden. Houd er rekening mee dat de medische zorg in Venezuela erg slecht is en gepaard gaat met gebrek aan medisch apparatuur en medicijnen. Voor meer informatie over inentingen en verplichte vaccinaties in Zuid-Amerika raden wij je aan om gebruik te maken van Thuisvaccinatie.nl. Zij zijn expert op het gebied van inentingen / vaccinaties en kunnen je zeker goed helpen voor het verkrijgen van het juiste advies en inentingen.

 • Visum

   

  Voor Venezuela is geen visum vereist. Bij aankomst in het land vul je een formulier in en krijg je een stempel in je paspoort dat je een toegestane verblijfsduur van 90 dagen geeft. Het dragen van legitimatie is wel verplicht in Venezuela en er wordt vaak op gecontroleerd. Zo kan het zijn dat je bus bij controleposten gestopt wordt voor een controle. Wil je liever niet met je paspoort rondlopen tijdens een dagje uit? Draag dan een kopie bij je. Ook raden wij je aan om altijd je eerste verblijfadres van de accommodatie waar je verblijft bij je te hebben (uitgeprint).


 • Vervoer

   

  Tijdens je backpackreis door Venezuela kan je voor de (zeer) lange afstanden gebruik maken van de goedkope nationale vluchten van verschillende nationale luchtvaartmaatschappijen. Wegens veiligheid en betrouwbaarheid raden wij Santa Barbara Airlines (lid van IATA) aan. Voor lange afstanden over land kan je gebruik maken van het uitgebreide busnetwerk van Venezuela. Voor de korte afstanden en regionale routes kan je ook kiezen voor Por Puestos: minibussen die vaste routes rijden en vertrekken wanneer de bus vol zit. Ze kosten iets meer dan de regionale buslijnen maar zijn sneller en vertrekken frequenter.

 • Klimaat & beste reisperiode

   

  Venezuela kent een droog en een nat seizoen met stabiele temperaturen die tijdens het gehele jaar tussen de 25 en 28 graden schommelen met enige afwijkingen in het Andes gebergte. De Ángel waterval heeft tijdens het regenseizoen een sterke stroming waar het water van de klif afstort maar tijdens het droge seizoen is dit vaak maar een klein stroompje. Wil je graag op pad om wilde dieren te spotten? Dan zal je tijdens het droge seizoen meer foto’s kunnen schieten omdat de dieren dan minder schuilen. Als je de bergen in wilt moet je rekening houden met heet en vochtig weer en gladde paden tijdens het regenseizoen. Voor een strandvakantie hoef jij je echter geen zorgen te maken. Aan de kusten en op de stranden regent het eigenlijk bijna nooit. Bepaal op basis van deze info wat voor jou de beste reisperiode is voor Venezuela


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Venezuela, het land waar de avonturier zich kan uitleven

   

  Venezuela, een prachtig avontuurlijk land waar iedere backpacker warm van wordt. Venezuela wordt omringd door het Andes gebergte, de Caribische kust en de weelderige Amazone. Een spectaculair land waar de avonturier zich kan uitleven. Snorkelen, duiken, canyoning, paragliden, raften, hiken, kite- of windsurfen, bungeejumpen en nog veel meer avontuur staat er op je te wachten. Durf jij het avontuur aan te gaan? 


 • Kaart en video Venezuela


 • Goede Venezuela pagina? Deel via de social buttons (rechts)!