•  

  Backpacken Brazilië

    •  

  "Aangeduid als het ware paradijs"

   

  Backpacken in Brazilië | Dit staat gelijk aan een backpackreis waarbij al je zintuigen maximaal worden geprikkeld. Het land dat door velen wordt aangeduid als het ware paradijs met bekende wereldsteden als Rio de JaneiroBrasilia, Natal, Fortaleza, Sao Paulo en Belo Horizonte. Het land van samba en carnaval, van zonnige stranden als de Copacabana en Ipanema en imposante watervallen. Het land van weelderige jungles, betoverende koloniale plaatsen en prachtige mensen. Het land dat een overgroot deel van Zuid-Amerika beslaat met een indrukwekkende oppervlakte van maar liefst 8.5 miljoen km2 is Brazilië 205 keer zo groot als Nederland en daarmee het grootste land van Zuid- en Latijns-Amerika (tevens het vijfde grootste land ter wereld). Het beslaat bijna de helft (48%) van Zuid-Amerika en deelt een grens met alle landen van het continent, op Chili en Ecuador na. Een uniek kenmerk van dit immens grote land ten opzichte van haar continentale buren, is dat dit het enige land in Zuid- en Latijns-Amerika is waar de Spaanse taal niet heerst. Portugees is de officiële taal. Wil je er ook gaan backpacken? Lees dan hoe lang het vliegen is naar Brazilië? Heb je al een vliegticket geboekt en ga je backpacken in Brazilië? Denk er dan eens over om een fietstocht te plannen tijdens je verblijf in Brazilië. Kijk dan eens naar het aanbod van Baja Bikes, die de mooiste fietstochten door Brazilië organiseert.


 • Taal: Portugees
  Hoofdstad: Brasilia
  Oppervlakte: 8.516.000 km²
  Inwoners: 200.400.000 (2013)
  Munteenheid: Braziliaanse real
  Volkslied: Hino Nacional Brasileiro
  Backpack hotspots: Rio de Janeiro, Iguazu
  Tijdzone: UTC -2, -3, -4, -5 
  Land / Netnummer Brazilie: +55


 • Veiligheid

   

  Met de komst van grote evenementen als het WK en de Olympische Spelen heeft Brazilië haar best gedaan de veiligheid toe te laten nemen in het gehele land. Al zijn de resultaten hiervan wel te zien, het blijft een land met hoge geweld- en criminaliteitcijfers dus wees alert en neem voorzorgsmaatregelen. De volgende veiligheidstips Brazilië zijn gebaseerd op het veiligheidsadvies van zowel de lokale bewoners als de politieagenten en toeristenbureaus van Brazilië. Het komt helaas vaak voor dat reizigers in een (privé) taxi stappen om vervolgens naar een pinautomaat gebracht te worden waar zij onder dwang en bedreiging hun rekening leeg moeten halen. Wees dus alert en bestel een taxi via de app ‘Easy Taxi’ of maak gebruik van Uber. Zo worden je route en de gegevens van je chauffeur live geregistreerd, nog voordat je in een taxi stapt en ben je verzekerd van een veilige rit. Draag geen grote bedragen contant geld en maak geen gebruik van pinautomaten in het openbaar. Kies voor een pinautomaat in een shopping mall of in een bank. Lees hier verder over veiligheid in Brazilië.

 • Budget

   

  In Brazilië betaalt men met de Braziliaanse Reaal. Geldautomaten zijn in de grote steden vrijwel overal te vinden, maar het vinden van een automaat met het Maestro logootje kan soms een hele grote uitdaging zijn. Je kan echter wel op luchthavens, in hotels en bij wisselkantoren je euro’s omruilen voor reaals. Veel backpackers die naar Brazilië gaan vragen zich af of je kunt betalen door te pinnen in Brazilië? Het antwoord is "ja" op veel plaatsen kan je betalen met je creditcard of pinpas. Doe dit dan ook zoveel mogelijk, om het rondlopen met grote bedragen contant geld te voorkomen. Voor Brazilië raden wij een gemiddeld budget aan van tussen de 30 tot 35 euro per dag, waarvan het grootste deel van je geld op gaat aan entrees en lange afstand vervoer. Gebruik het volgende overzicht van gebruikelijke kosten in Braziliaanse reaal om een budget samen te stellen. Hostelovernachting: 50 - 80, Budget avondmaal: 30-50, Biertje: 6-9, Fles water: 3-5, 8 tot 12 urige busreis: 140-180, 5-7 km Taxirit in de stad : 40-60, Gemiddelde entree bezienswaardigheden: 50-70, Gemiddelde dagexcursie: 150-200 • Inentingen

   

  Voordat je gaat backpacken in Zuid-Amerika is het goed om te checken of er verplichte inentingen nodig zijn of dat er vaccinaties worden aangeraden in de landen die je gaat bezoeken. Voor je backpackreis door Brazilië gelden er geen verplichte vaccinaties. Echter worden de DTP en Hepatitis A vaccinaties wel aangeraden. Ook geldt het advies voor de gele koorts vaccinatie in het gebied buiten de Oostkust. Let op. Het Amazone gebied van Brazilië wordt in zijn geheel aangeduid als malariagebied. Neem dus de nodige maatregelen, zoals het meenemen van een antimuggenspray met DEET, een geïmpregneerde klamboe en eventueel malariatabletten. Wil je echt alles weten over inentingen die je nodig hebt voor Brazilië? Kijk dan op Thuisvaccinatie.nl en maak direct een afspraak met een professional voor de inentingen die je nodig hebt op reis.

 • Visum

   

  Veel backpackers verwachten dat ze om te gaan backpacken in Brazilië een visum nodig hebben en dat ze die ruim voor vertrek aan moeten vragen en dat ze als ze dat niet doen Brazilië niet in kunnen. Echter is dat niet het geval. Voor reizen naar Brazilië is namelijk geen visum vereist. Bij aankomst in Brazilië vul je een formulier in en krijg je een stempel in je paspoort dat je een toegestane verblijfsduur van 90 dagen geeft. Wel zo makkelijk dus! Check van tevoren voor ieder land in Zuid-Amerika wat het reisadvies is voor de gebieden waar je wilt gaan backpacken. Voor het meest betrouwbare advies raadplegen backpackers vaak de site van de Rijksoverheid. Zorg er overigens wel voor dat je paspoort nog minimaal een half jaar geldig is. Daarnaast raden wij je ook aan om altijd je eerste verblijfadres van de accommodatie waar je verblijft bij je te hebben. Hier kan nog wel eens om gevraagd worden. Print je boekbevestiging uit en draag hem bij je.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt ons.


 • Vervoer

   

  Wegens de grootte van het land kiezen veel backpackers in Brazilië vaak voor het nemen van binnenlandse vluchten om de hoogtepunten van het land te bezoeken. De populairste en grootste luchtvaartmaatschappijen hiervoor zijn Latam airlines en GOL. Vliegtickets voor binnenlandse vluchten in Brazilië zijn ook te vergelijken en boeken op WTC.nl. Verder biedt de bus een ideale uitkomst voor het trekken van plek tot plek. Itapemirim en Cometa zijn de beste en grootste busmaatschappijen die vaak door backpackers gebruikt worden. Deze maatschappijen hebben veel routes door het overgrote deel van het land. Over het algemeen bieden de bussen zeer comfortabele zitplekken met air-conditioning en een schoon toilet aan boord. Wegens veiligheidsredenen raden wij liften in Brazilië nadrukkelijk af.

 • Klimaat & beste reisperiode

   

  Brazilië kent een tropisch klimaat met praktisch altijd mild, heet of warm weer. Daartegenover staat wel het regenseizoen dat in het zuidelijke deel van het land plaatsvind tussen oktober en januari, en in het noorden tussen april en augustus. De ‘winter’ in Brazilië vindt plaats tussen juli en september maar temperaturen dalen (in het grootste deel van het land) niet verder dan +/-15 graden. Vergeleken met ons kikkerlandje is dat dus nog relatief warm. De wintermaanden vormen tevens de beste periode voor een bezoek aan de Amazone en de Pantanal en die mag je toch niet missen als je gaat backpacken in Brazilië. Het hoogseizoen van Brazilië en tevens de beste tijd om het land te bezoeken, is van december tot maart. Hartje zomer is in Brazilië de meest warme en feestelijke periode waar zon en regen elkaar afwisselen. • Brazilië staat voor stranden, wildlife en cultuur

   

  Ben jij tijdens het backpacken in Zuid-Amerika op zoek naar stranden, wildlife en cultuur? Dan is Brazilië het ideale land voor jou. Met een kust van 7500 km lang heb je genoeg keuze aan parelwitte stranden, baaien en eilanden bezaaid met palmbomen en prachtige mensen in geringe kleding. Wissel het strandleven af met wat natuur in het meest biodiverse land ter wereld met de grootste jungle ter wereld: de Amazone in het Noorden, het grootste tropische moeras ter wereld in het Zuidwesten: Pantanal en een van de zeven natuur wereldwonderen in het Zuiden: de Iguazu watervallen. Op zoek naar natuurgidsen Brazilië? Wij kunnen je deze aanraden. Overtuigd om naar Brazilië te gaan? Bekijk meer info en tips over een vliegticket naar Brazilië.


 • Kaart en video Brazilië

   


 • Voor jou ook interessant in Brazilië?

   


 • Goede Brazilië pagina? Deel via de social buttons (rechts)!