•  

    Inpaklijst

       • Inpaklijst backpacken


    Inpaklijst
    | Dus je hebt gespaard, je ticket geboekt en je reis uitgestippeld. Je reis komt steeds dichterbij en je zit met de handen in het haar. Want nu komt de grootste uitdaging: inpakken. Wat neem je allemaal mee als je gaat backpacken in Zuid-Amerika? Print de volgende lijst uit en gebruik het tijdens het inpakken voor jouw backpackreis door Zuid-Amerika.  • Algemeen advies inpaklijst backpacken


    Gek genoeg raken veel backpackers in de knel omdat ze niet weten waar ze moeten beginnen met het inpakken voor een reis van 3, 6 of zelfs 12 maanden! Laat deze stress achter je. Als je namelijk voldoende en goed genoeg inpakt om zeven tot tien dagen door te komen, kan je met dezelfde rugtasinhoud ook een jaar reizen. Zo heb je de belangrijkste basics mee en kan je tijdens je reis altijd nog een shirtje of een paar slippers vervangen zonder vier tot zes weken aan kleding mee te sjouwen.

    De duur van je reis is dus geen belangrijke factor. Maar wat zijn nu wel de belangrijke factoren? Stel jezelf de volgende vragen:

    • Wat ga je doen? 
      Ga je het avontuur achterna? Hiken in Torres del Paine of duiken op de Galapagos eilanden? Of ben je van plan te cityhoppen van Rio naar Sao Paolo en door naar Buenos Aires?

    • Welke klimaten ga je tegemoet?
      Reis je tijdens de zomer in het zuidelijk halfrond en ontwijk je alle (hoger of zuidelijker gelegen) koude plekken? Of ga je Patagonië bezoeken?

    • Waar ga je slapen? 
      Ga je overnachten door met name te kamperen en/of door hostels te bezoeken, of zal je van AirBnB naar AirBnB hoppen?

    • Hoe ga je reizen?
      Ben je van plan veel binnenlandse vluchten te nemen met bagagerestricties? Of reis je geheel over land waarbij je zoveel bagage mee mag als je kan dragen?


    De kans is groot dat jouw reis zal bestaan uit een combinatie van de bovengenoemde factoren bijvoorbeeld reizen in de zomer met een bezoekje aan de kou in het Andesgebergte. Bedenk dan voor jezelf waar en hoe jij het grootste deel van je tijd zal doorbrengen en baseer de inhoud van je backpack hierop.  • Dé inpaklijst voor backpacken checklist


    Een paspoort, creditcard en je backpack zijn standaard de belangrijkste spullen voor een backpacker om mee op reis te nemen. Maar welke spullen mogen ook je echt niet ontbreken op je checklist van je inpaklijst als je gaat backpacken in Zuid-Amerika? Wij gaan je hiermee op weg helpen. We hebben hieronder een algemene inpaklijst samengesteld met voorwerpen die je nodig zal hebben tijdens een reis die een combinatie vormt van bovenstaande factoren.  • Extra inpaklijst backpacken tips


    Op je paspoort en bankpasjes na zal je altijd alles ter plekke kunnen kopen. Zorg dus in ieder geval voor een kopie van je paspoort en vraag bij je bank een extra bankpas aan voor een eventueel noodgeval. Amerikaanse dollars worden vrijwel overal geaccepteerd dus neem een extraatje mee en naai dit met je extra bankpas in een zakje onderin je backpack. Aan het einde van de dag zal jij je dus eigenlijk nergens zorgen over hoeven te maken, alles is ter plekke te kopen en te regelen! Laat de stress thuis, vul de backpack zorgvuldig en ook jij bent klaar voor je reis.


  • Zij helpen je op én onderweg!

     

    • Vliegtickets
      Vergelijk tickets »
      Vliegtickets
      Scan prijzen »
      Reisbagage
      Bekijk aanbod »
      Kleding & spullen
      Koop nu online »
      Accommodaties
      Check prijzen »

  • Nuttige inpaklijst backpacken tips? Deel deze pagina!