•  

  Inpaklijst

    • Inpaklijst backpacken


  Inpaklijst
  | Dus je hebt gespaard, je ticket geboekt en je reis uitgestippeld. Je reis komt steeds dichterbij en je zit met de handen in het haar. Want nu komt de grootste uitdaging: inpakken. Wat neem je allemaal mee als je gaat backpacken in Zuid-Amerika? Print de volgende lijst uit en gebruik het tijdens het inpakken voor jouw backpackreis door Zuid-Amerika.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Algemeen advies inpaklijst backpacken


  Gek genoeg raken veel backpackers in de knel omdat ze niet weten waar ze moeten beginnen met het inpakken voor een reis van 3, 6 of zelfs 12 maanden! Laat deze stress achter je. Als je namelijk voldoende en goed genoeg inpakt om zeven tot tien dagen door te komen, kan je met dezelfde rugtasinhoud ook een jaar reizen. Zo heb je de belangrijkste basics mee en kan je tijdens je reis altijd nog een shirtje of een paar slippers vervangen zonder vier tot zes weken aan kleding mee te sjouwen.

  De duur van je reis is dus geen belangrijke factor. Maar wat zijn nu wel de belangrijke factoren? Stel jezelf de volgende vragen:

  • Wat ga je doen? 
   Ga je het avontuur achterna? Hiken in Torres del Paine of duiken op de Galapagos eilanden? Of ben je van plan te cityhoppen van Rio naar Sao Paolo en door naar Buenos Aires?

  • Welke klimaten ga je tegemoet?
   Reis je tijdens de zomer in het zuidelijk halfrond en ontwijk je alle (hoger of zuidelijker gelegen) koude plekken? Of ga je Patagonië bezoeken?

  • Waar ga je slapen? 
   Ga je overnachten door met name te kamperen en/of door hostels te bezoeken, of zal je van AirBnB naar AirBnB hoppen?

  • Hoe ga je reizen?
   Ben je van plan veel binnenlandse vluchten te nemen met bagagerestricties? Of reis je geheel over land waarbij je zoveel bagage mee mag als je kan dragen?


  De kans is groot dat jouw reis zal bestaan uit een combinatie van de bovengenoemde factoren bijvoorbeeld reizen in de zomer met een bezoekje aan de kou in het Andesgebergte. Bedenk dan voor jezelf waar en hoe jij het grootste deel van je tijd zal doorbrengen en baseer de inhoud van je backpack hierop.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Dé inpaklijst voor backpacken checklist


  Een paspoort, creditcard en je backpacktas zijn standaard de belangrijkste spullen voor een backpacker om mee op reis te nemen. Maar welke spullen mogen ook je echt niet ontbreken op je checklist van je inpaklijst als je gaat backpacken in Zuid-Amerika? Wij gaan je hiermee op weg helpen. We hebben hieronder een inpaklijst samengesteld met voorwerpen die je nodig zal hebben. Extra handig is dat we je gelijk een Bol.com link geven waar je het betreffende product kunt bestellen. Ook goed om te weten is dat je gratis je producten naar je op kunt laten sturen als je producten besteld bij Bol.com voor een bedrag vanaf €20. Bij een bestelling van €20 of meer worden er geen verzendkosten in rekening gebracht. • Extra inpaklijst backpacken tips


  Op je paspoort en bankpasjes na zal je altijd alles ter plekke nog kunnen kopen. Zorg dus in ieder geval voor de meest primaire spullen die je niet ter plekke nog kunt kopen. Maak ook zeker één of meerdere kopieën van je paspoort en stop die op meerdere plekken (portemonnee, backpacktas en in je jaszak bijvoorbeeld en vraag bij je bank een extra bankpas aan voor eventuele noodgevallen (zeker als je geen creditcard hebt. Bewaar deze extra pas dan ook op een andere plek dan je andere bankpas. Denk ook aan cash geld en dan het liefst Amerikaanse dollars. Deze worden vrijwel overal geaccepteerd dus neem wat extra mee en naai dit met je extra bankpas bijvoorbeeld in een zakje onderin je backpack. Als je dit hebt geregeld, dan hoef je je dus nergens zorgen over te maken, verder is alles ter plekke te kopen en te regelen! Laat de stress dus thuis, pak je backpack zorgvuldig in en jij bent klaar voor je reis.


 • Goede backpack inpaklijst pagina? Deel via de social buttons (rechts)!