•  

  Wat is backpacken?

    • Wat is backpacken? | Backpacken is een onafhankelijke vorm van reizen die zich van oudsher kenmerkt door voornamelijk jongeren die met een rugzak op hun rug een avontuurlijke reis maken door één of meerdere landen en continenten in een tijdsperiode van minimaal drie weken tot één maand of langer. Vaak gebeurt dit zo ver mogelijk van huis in continenten als Zuid-Amerika, Azië of Oceanië.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Wat is backpacken, rugzaktoerisme of backpacking?


  Backpacken wordt ook wel rugzaktoerisme of backpacking genoemd en staat naast bovengenoemde factoren bekend om de meer low budget manier van reizen, waar o.a. streetfood, gebruik van openbaar vervoer, ontspanning, ontmoeten van locals, serieuze sight seeing, ontdekken en beleven, hostels en samen reizen om de kosten zo laag mogelijk te houden centraal staan. In de loop der tijd is backpacken meer een algemeen begrip geworden voor mensen die ver van huis een lange reis maken en liever met een backpack reizen dan een grote onhandige koffer waarmee je veel minder wendbaar bent. Het low budget reizen om zo lang mogelijk met een bepaald reisbudget te doen hoeft hier dan ook zeker niet meer centraal te staan.

  Flashpacking

  Zo wordt er ook door een grote groep "backpackers" veel eerder meer geld uitgegeven aan accommodaties (een luxe hostel i.p.v. een dorm met 6 stapelbedden), excursies (waarom geen helikoptervlucht maken over de Iguazu watervallen) of vliegtickets (gewoon een rechtstreekse vlucht boeken met een goede airline in comfort class i.p.v. een vlucht met drie overstappen en een dubbele reistijd in economy class). Deze vorm van "backpacken" wordt flashpacken genoemd of flashpacking. Het is vooral populair bij de wat oudere reizigers die hoog opgeleid zijn, een goede (zelfstandige) baan hebben en geïnteresseerd zijn in gadgets en reisartikelen die het reizen comfortabeler maken.


 • Goede wat is backpacken pagina? Deel via de social buttons (rechts)!