•  

  Buenos Aires

   


 • Buenos Aires | Het Parijs van Zuid-Amerika. Een geweldige metropoolstad in Argentinië die het beste van Europa mixt met het beste van Zuid-Amerika. Een simpele wandeling door deze stad doet al je zintuigen op scherp staan terwijl jij je vergaapt aan de schitterende straatkunst, de tangomuziek je oren streelt en de geur van Argentijnse steaks en bbq’s je neus penetreert. Buenos Aires , oftewel ‘goede luchten’, is een indrukwekkende stad en doet je wanen in een stukje Europa in de wirwar van Latijns-Amerika. Met het eindeloze aanbod van must-do’s en must-see’s is de kans groot dat je hier langer blijft hangen dan gepland.

 • Bezienswaardigheden Buenos Aires


  Buenos Aires biedt zoveel vermaak dat veel reizigers hier langer blijven hangen dan gepland. Je kan hier gemakkelijk twee tot drie weken doorbrengen zonder verveeld te raken. De San Telmo Market is de ideale bestemming voor cultureel vermaak en shopmogelijkheden. Wandel hier tussen kunstenaars en muzikanten op zoek naar souvenirs voor goedkope prijzen. Let op, je kan hier onderhandelen over de prijs! Het klinkt misschien ietwat luguber om een begraafplaats te bezoeken voor persoonlijk vermaak maar de Recoleta begraafplaats is een van de populairste trekpleisters van de stad. Hier zijn vele Argentijnse beroemdheden en legendes begraven maar de indrukwekkende tombes zijn al reden genoeg voor een bezoek. Denk je aan de hoofdstad van Argentinë (Buenos Aires), dan denk je al gauw aan Evita. Een bezoek aan het presidentiele paleis Casa Rosada is dan ook een must. Hier kan jij je kodakmoment beleven onder het beroemde balkon van waar Madonna haar beroemde ‘Don’t cry for me Argentina’ nummer zong ter ere van Evita. In het museum zelf wandel je langs posters, schilderijen, juwelen en outfits van de legende. De Reserva Ecologica Constanera Sur is een natuurreserve met vier meren, een gigantisch pampasgebied en locale wilde flora en fauna. Je kan het park bezoeken om hier te picnicken terwijl meer dan 200 verschillende vogelsoorten over je heen vliegen. Een favoriet onder vele backpackers in Buenos Aires is Caminito. Deze wijk staat bekend om haar kleurrijke gebouwen en met kunst bekliederde muren door verschillende artiesten. Een wandeling in deze wijk is niet compleet zonder camera voor de nodige kiekjes.


 • Hotels en hostels Buenos Aires

 • Booking.com

 • Tango 


  De wereldberoemde dans uit Argentinië is volgens velen de grootste bijdrage van het land aan internationale cultuur en dans. Het wordt ook wel omschreven als het bedrijven van de liefde in de verticale positie. Mythes doen ons geloven dat de dans is ontstaan in de oude geschiedenis van de stad toen mannen aan de haven al wachtend op hun dames begonnen te dansen om de tijd te doden. Hedendaags is de Tango een ideale bron van vermaak voor bezoekers aan Buenos Aires. Zo kan je in de stad dansevenementen, cafe’s of restaurants bezoeken om de getalenteerde dansers deze sensuele dans zien uitvoeren. Overweeg een tangoles! Informeer bij je hostel. Er zijn verschillende mogelijkheden. Van gratis lessen voor beginners tot professionele lessen voor gevorderden. De beroemde kleurrijke wijk "La Boca" staat bekend als de wijk waar Tango wordt "bedreven". Ga hier zeker even heen. Bij het zien van het kleurrijke Tango straatje "Caminito" wordt je direct vrolijk.

 • Openluchtmuseum


  Met schitterende architectuur en indrukwekkende straatkunst is Buenos Aires een soort openluchtmuseum. Een must-do hier is dan ook een eindeloze wandeling door de stad. Vraag bij je hostel om een van de vele gratis wandeltours. Deze worden georganiseerd door studenten die graag hun Engels willen oefenen en met volle trots hun stad laten zien. Zo brengen ze je zowel langs verborgen schatten als de niet-te-missen toeristische trekpleisters van de stad.

 • Nachtleven Buenos Aires

  Neem in de middag een dutje en geniet van je siësta want het nachtleven in deze wereldstad begint niet voor 2 uur in de nacht en de clubs en bars vullen pas rond een uur of 4 waarna goedgeklede en hippe mensen al dansend genieten van de muziek van internationale dj’s tot in de vroege ochtenduren. Je kan hierbij denken aan allerlei muziek, van techno en electro tot jazz en pop. De Argentijnen ervaren een dans als heilig dus bereid je goed voor..


 • Zij helpen je op én onderweg!

   

  • Vliegtickets
   Vergelijk tickets »
   Vliegtickets
   Scan prijzen »
   Reisbagage
   Bekijk aanbod »
   Kleding & spullen
   Koop nu online »
   Accommodaties
   Check prijzen »

 • Enthousiast over Buenos Aires? Deel deze pagina!