•  

  La Boca

    • La Boca | La Boca (‘de mond’) is één van de grotere en bekendere wijken in Buenos Aires. Deze gekleurde wijk, waar het pure leven van Buenos Aires te zien is, vind je in iedere top 10 over Buenos Aires of zelfs over Argentinië. De wijk heeft zijn naam te danken aan het feit dat het aan de mond van de rivier de Riachuelo ligt. De meeste toeristen blijven, wegens veiligheidsredenen, vooral in de kleurrijke straatjes (‘de caminitos’) waar La Boca bekend om staat.

  El Caminito


  Het bekendste en meest gefotografeerde straatje is El Caminito. Er bestaan verscheidene verhalen over waarom de huizen er zo gekleurd zijn, onder andere omdat de huizen zijn gemaakt van restafval van de schepen in de haven (zoals golfplaten) en door ze in verschillende kleuren te schilderen maakte het de wijk meteen een stuk vrolijker en gezelliger. Dit is gedaan om de armoede in de wijk wat te verbloemen. De levensverhalen van de lokale mensen worden door middel van straatkunst op de muren verteld en weergegeven. De caminitos van de wijk zijn voornamelijk voetgangersgebied en daarom ook erg leuk om lekker een middagje door rond te struinen.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Wat te doen in La Boca

   

  La Boca is bovendien de geboorteplaats van de tango. Cultuur, muziek en dans is erg belangrijk in deze wijk. Vroeger was het vooral een artistieke wijk, waar veel tango werd gedanst. Tegenwoordig zie je er voornamelijk toeristen en hier en daar een tangodanser waarmee je, tegen betaling, op de foto mag. La Boca staat ook bekend als een kunstzinnige wijk. Her en der bieden verschillende kunstenaars hun producten aan in een kraampje. Ook al is het wat toeristisch, een bezoek aan La Boca is toch zeker de moeite waard en mag ook eigenlijk niet overgeslagen worden wanneer je in Buenos Aires bent.

  Drie straten


  Er zijn verschillende walkingtours te doen in La Boca, maar je kunt er ook gerust zelfstandig rondwandelen. Lang ben je er niet, want het hoogtepunt bestaat maar uit drie straten. Het is ook aan te raden om al te ontbijten, te lunchen of te dineren voordat je naar La Boca gaat. Op de terrassen van La Boca betaal je vaak echt de absolute hoofdprijs. Dus wil je niet gelijk een groot deel van je budget kwijt zijn, zorg dan voor een goed gevulde maag voordat je de wijk in loopt. • Boca Juniors en La Bombonera

   

  Het is erg leuk en aan te raden om wat meer van de wijk La Boca te zien en om naast El Caminito ook nog naar het voetbalstadion van Boca Juniors te gaan. Dit stadion heet La Bombonera (‘de snoeptrommel’). Dit is natuurlijk dé reden voor de die-hard voetbalfans om naar La Boca te gaan! De Boca Juniors zijn wereldberoemd en is één van de grootste voetbalclubs ter wereld. De wedstrijden van de Boca Juniors zijn een groots gebeuren in Buenos Aires en geven je een bijzondere blik op de authentieke voetbalsferen.

  Superclásico


  Vooral de Superclásico wedstrijd tussen Boca Juniors en River Plate, dit wordt gezien als de grootste wedstrijd op clubniveau wereldwijd. Mocht je een wedstrijd willen bezoeken, is het aan te raden om een kaartje te kopen voor één van de toeristenvakken of met een echte Boca-fan mee te gaan (om gevaarlijke situaties zoveel mogelijk te voorkomen). De omgeving van het stadion heeft verder niet erg veel bijzonders te bieden en het is ook niet de meest veilige buurt om rond te struinen. Zorg ervoor dat je La Boca verlaat voordat het donker begint te worden.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Bazaars en openbaar vervoer in La Boca 


  In La Boca zijn ook vele grote bazaars en markten te vinden. Mocht je nog op zoek zijn naar souvenirs, dan is dit een goede plek om ze in te slaan. Er is namelijk genoeg keus, en de prijzen zijn erg voordelig! Op de markten en bazaars zijn vaak terrasjes met live tango muziek en tango dansers. Hier kun je prima rondslenteren en op een terrasje wat drinken.

  Niet buiten de gebaande paden


  Let er wel op dat niet buiten de gebaande paden gaat slenteren in La Boca. Buiten de hoofdstraat, de bazaars en het Bombonera voetbalstadion van de voetbalclub Boca Juniors is er niks te zien en buiten deze locaties om is het in de straatjes en steegjes daar omheen vaak onveilig. Blijf daar dus uit de buurt en probeer zo veel mogelijk in de buurt van betrouwbaar uitziende mensen te blijven. Als je in een andere wijk van Buenos Aires bent, is het gemakkelijk om zelf met het openbaar vervoer in La Boca te komen. Je kunt er met de bus of metro naar toe. Hou er wel rekening mee dat het, ook in de omgeving van de stations, niet de aller veiligste buurt van Buenos Aires is! Probeer er dus met name te komen als het licht is.


 • Video en kaart La Boca

   


 • Voor jou ook interessant in Argentinië?

   


 • Goede La Boca pagina? Deel via de social buttons (rechts)!