•  

  Packing cubes

   


 • Packing cubes | Heb jij plannen om te gaan backpacken in het prachtige continent Zuid-Amerika en doe je tijdens je reis een aantal ruige landen aan, zoals ArgentiniëBraziliëColombiaChili of Peru? Zorg dan dat je een goede uitrusting mee neemt. Ben jij een backpacker die graag zijn zaakjes goed op orde heeft en het liefst zo schoon en georganiseerd mogelijk reist? Naast een flightbag zijn packing cubes dan ook echt wat voor jou en eigenlijk onmisbaar tijdens het backpacken.

  Rust in je hoofd


  Ze zorgen voor duidelijk afgebakende en dus gestructureerde ruimtes in je backpack, koffer of reistas. Dit geeft rust in je hoofd en het maakt het ook een stuk gebruiksvriendelijker om je backpack in te pakken. Maar wat zijn packing cubes dan precies? We geven je graag alle informatie die je nodig hebt over packing cubes en geven je ook een aantal tips hoe je ze het best kunt gebruiken en welke wij je aanraden om te kopen en misschien wel net zo belangrijk, waar je ze moet kopen. • Wat zijn packing cubes?


  Eigenlijk zijn packing cubes niets meer dan kleine inpak zakjes van een soepele stof (met of zonder doorschijngaas) die je makkelijk open en dicht kunt ritsen en waarvan je er een aantal in je backpack kunt stoppen. Vaak verschillen de packing cubes van kleur en van grootte, zodat ze makkelijk te herkennen zijn en je onderscheid kunt maken tussen de verschillende inhoud van de packing cubes. Ze zijn los verkrijgbaar of als set. Een set is vaak voordeliger om aan te schaffen, maar als je een aanvulling op je set wilt, dan zijn ze dus ook los te verkrijgen.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Structuur in je backpack met packing cubes


  Als je bij het gebruik van je packing cubes structuur aanbrengt dan kan dat gemak opleveren. Gebruik packing cubes in verschillende kleuren en afmetingen. Zo kan rood staan voor je packing cube met sokken en blauw voor ondergoed bijvoorbeeld. Voor de packing cubes met t-shirts of korte broeken zal je meer ruimte nodig hebben dan de packing cube met sokken, dus gebruik je hiervoor je grootste formaten. Koop bij voorkeur dus altijd packing cubes die verschillen in maat en kleur.

  Doorschijngaas


  Probeer er ook altijd op te letten of de stof doorschijngaas bevat, zodat je direct kunt zien wat er in zit, zonder hem eerst helemaal uit je backpack te moeten pakken en open te moeten ritsen. Stop de packing cubes waarvan je verwacht dat je de inhoud ervan zo min mogelijk nodig hebt onderin je backpack. Vanzelfsprekend leg je de cubes die je het vaakst nodig denkt te hebben bovenin je backpack, dan kun je er snel en makkelijk bij.


 • Waarom zijn packing cubes nog meer handig?


  Ze helpen je zowel bij het inpakken van je backpack als bij het tussendoor pakken van iets uit je backpack. Het grote voordeel van het gebruik van packing cubes, is dat als je ze gestructureerd gebruikt en je bij het inpakken goed let op waar wat precies zit en welke kleur die packing cubes hebben, dat je dan nooit meer je hele tas overhoop hoeft te halen om er iets uit te pakken.

  Beschermt tegen


  Ook beschermen packing cubes je backpackspullen extra tegen weersinvloeden als sneeuw, hagel en regen. Mocht je geen waterdichte flightbag of regenhoes gebruiken, dan houdt een packing cube je spullen ook nog langer droog (mocht er vocht in je backpack komen). Wat een packing cube ook handig maakt is dat de backpack beter, overzichtelijker en efficiënter ingepakt kan worden, waardoor er meer spullen in passen. Al overtuigd? Mooi. Hier kun je direct packing cubes kopen. Nog niet overtuigd? Lees hieronder verder voor meer packing cubes tips en info.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Waar moet je op letten?


  Probeer voordat je packing cubes aanschaft goed te bepalen waar je naar op zoek bent. Wil je gewoon de goedkoopste hebben en is kwaliteit, uiterlijk vertoon en gebruiksgemak niet het belangrijkste, dan moet je met een andere bril op je packing cubes aanschaffen en ga je gewoon voor de laagste prijs, want een packing cube is een packing cube, toch? Daar zijn we het niet helemaal mee eens eerlijk gezegd. Zo kun je bij het kopen van je packing cubes er ook rekening mee houden of er bijvoorbeeld een handvat aan vast zit. Dat kan handig zijn om een cube snel uit je backpacktas te trekken. Ook kun je hem dan los met je meedragen als klein tasje (altijd handig). Verder kun je kiezen voor een merk (zoals Deuter, Sunflake, Nomad of Eagle Creek) die vaak jarenlang mee gaan of een goedkopere merkloze versie, die je na drie maanden reizen al kunt weggooien.


 • Extra packing cubes tips

   

  • Neem niet meer mee dan nodig
   Je moet er ook rekening mee houden dat ondanks dat je door gebruik te maken van packing cubes meer ruimte hebt voor kleding en backpackspullen, dat je niet meer meeneemt dan nodig is. Iedere gram is er een natuurlijk en je moet alles wel met je meedragen.

  • Oprollen
   Rol zoveel mogelijk van je spullen in je backpack op (dat scheelt aanzienlijk in ruimte). Denk bijvoorbeeld aan je kleding, handdoek of andere oprolbare backpackspullen.

  • Sticker
   Als de packing cubes niet van doorschijngaas zijn, plak dan een sticker op alle packing cubes waar je op schrijft wat er in zit.

 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Waar kan je packing cubes kopen?


  Goedkoop is duurkoop en dat geldt zeker als je het hebt over backpackspullen. Zo ook voor packing cubes. Je kunt ze kopen bij Ikea, Blokker, Hema en waarschijnlijk zal je ze bij de Action ook voor een habbekrats op de kop kunnen tikken. Echter kiezen wij liever voor kwaliteit en gaan eerder voor een van de gerenommeerde merken voor packing cubes, zoals Eagle Creek of Sunflake bijvoorbeeld. Je kunt ze online kopen bij Bol.com. Ben je op zoek naar nog meer reisaccessoires? Kijk dan eens bij het totale reisaccessoire aanbod van HEMA


 • Goede packing cubes pagina? Deel via de social buttons (rechts)!