•  

  Creditcard aanvragen voor op reis

    • Creditcard | Bij een goede voorbereiding op je backpackreis hoort ook een goed financieel plaatje. Niet alleen hoeveel je gaat uitgeven is daarbij belangrijk, maar zeker ook hoe je het geld op je bestemming uit gaat geven. Tijdens het backpacken is het aan te raden om altijd een creditcard bij de hand te hebben. Je kunt namelijk in situaties terecht komen waarbij je te weinig cash geld op zak hebt en je niet kunt pinnen (zoals je in Nederland gewend bent overal te kunnen doen). Vooral in de minder moderne plaatsen (waar er heel wat van zijn in Zuid-Amerika) heb je niets aan je pinpas uit Nederland. Daarom raden wij je aan om naast cash geld (zowel euro’s, dollars als geld van de munteenheid uit het land waar je op dat moment bent) ook altijd een creditcard op zak te hebben. Een creditcard zorgt voor zekerheid en een stukje veiligheid. Een creditcard aanvragen is over het algemeen niet moeilijk en hoeft zeker niet duur te zijn.

  Een creditcard heeft vooral veel voordelen


  Wat veel backpackers voor het lezen van deze tekst overigens niet weten, is dat je bij het gebruik van een creditcard van heel veel voordelen kunt profiteren. Sommige creditcards geven je een aankoopverzekering en zelfs aflevergarantie en alle aankopen zijn vaak automatisch en kosteloos verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging (ook in Zuid-Amerika). Budget technisch gezien kan het ook handig zijn om een creditcard op zak te hebben. Zo kan het aan het eind van je reis voorkomen dat je budget zo goed als op is, maar je nog wel geld nodig hebt (bijvoorbeeld omdat je onvoorziene uitgaven hebt gehad tijdens je reis) dan kan je die toch betalen met een creditcard.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Gebruik van je creditcard

   

  Zeker voor de budget backpacker is het gebruik van een creditcard alleen aan te raden als je echt niet op een andere manier kunt betalen. Dus als je geld op moet nemen en je kunt dat met je pinpas doen, dan raden wij je aan om dat ook altijd te doen. Rechtstreekse betalingen voor producten en/of diensten of geld opnames bij pin automaten met je creditcard kosten je ook geld en als je dat te vaak doet, dan kunnen de kosten hoog oplopen en gaat het af van je backpack budget en dat is zonde, toch?

  Probeer overzicht te houden


  Een ander nadeel van het gebruik van een creditcard is dat je snel het overzicht van je uitgaven verliest, want het geld wordt niet direct van een zichtbare rekening geschreven, zoals van je betaalrekening bij je bank. In tegenstelling tot je betaalrekening wordt er eens per maand een verrekening gedaan en wordt het geld wat je van je creditcard hebt gebruikt van je betaalrekening afgeschreven, mede daarom zien wij het gebruik van een creditcard meer als een betaalmethode die je altijd achter de hand hebt en die je als backpacker een bepaalde zekerheid geeft, dus ga er dan ook zo mee om en reken je niet te rijk, want dat ben je als backpacker niet, toch?


 • Kosten en gebruik creditcard

   

  Voor de kosten die het aanvragen van een creditcard met zich meebrengt hoef je het niet te laten. Een creditcard aanvragen kost namelijk niet of nauwelijks geld, dus er is geen reden om er niet een mee te nemen tijdens je backpacktrip door Zuid-Amerika. Waar veel backpackers hun creditcard met name voor gebruiken zijn noodgevallen waarbij snel betalen noodzaak is (bijvoorbeeld bij een opname in een ziekenhuis en er per direct betaald moet worden voor een betere klasse) en bij de wat grotere betalingen in hostels, hotels, bed and breakfasts en guesthouses, maar ook vaak voor het kopen van vliegtickets voor binnenlandse of intercontinentale vluchten. Het komt ook regelmatig voor dat bij dit soort toeristisch gerelateerde bedrijven alleen creditcards geaccepteerd worden als betaalmethode, dus dan moet je de creditcard wel gebruiken. Ook als er een noodgeval is en je snel naar huis moet en een extra vliegticket moet boeken is een creditcard handig.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Creditcard aanvragen

   

  Je hebt als backpacker de keus uit diverse creditcards, zoals Mastercard, Visa en American Express. Dit zijn ook gelijk de meest geaccepteerde creditcards (ook in Zuid-Amerika). Van veel backpackers krijgen we positieve feedback over met name de Visa creditcard en de ABN AMRO Credit en Gold Creditcard. Je krijgt bij beide een 180 dagen aankoopverzekering op aankopen die je met de creditcard doet.

  ICS GO Card creditcard (prepaid creditcard)


  Voor backpackers met een beperkt budget is het interessant om een ICS GO Card creditcard (prepaid creditcard) aan te vragen. Die hebben een groot voordeel; er is geen inkomenseis voor nodig. Ook de jaarlijkse bijdrage van een prepaid kaart ligt meestal lager dan bij een reguliere creditcard. Bij een prepaid creditcard maak je op voorhand geld over naar de creditcardrekening, alvorens je de kaart kunt gaan gebruiken voor het verrichten van betalingen. Het voordeel hiervan is dat je niet meer geld kunt uitgeven dan je op de creditcard hebt gestort. Dit geld kun je wel wereldwijd en veilig betalingen doen met je creditcard.


 • Goede creditcard pagina? Deel via de social buttons (rechts)!