•  

  Santiago

    • Santiago | oftewel Santiago de Chile is de hoofdstad van Chili een van de meest onderschatte bestemmingen van Zuid-Amerika. Bij de grote avontuurlijke steden van Zuid-Amerika wordt er al gauw gedacht aan Rio de Janeiro, Buenos Aires of Lima terwijl er voor Santiago slechts een dag of twee gereserveerd wordt. Bij aankomst ontdek je echter al gauw dat Santiago meer te bieden heeft dan je had gedacht. Met een ligging in een grote vallei aan de voet van het Andesgebergte is deze stad omringd met schitterende bergen, meren en watervallen. Een stad waarin je eindeloos kan shoppen, feesten, hiken en galerijen en musea bezoeken. Een stad van waar je binnen no-time op een berg, in een bos of aan een meer zit. Wil je Santiago ook ontdekken? Boek dan een voordelig vliegticket naar Santiago


 •  Beleving tip "de fietstour door Santiago" : Een stad als Santiago beleef je écht goed wandelend of fietsend. Wandelen zal je in Santiago vaak genoeg doen, maar fietsen minder snel. Je wandelschoenen neem je vanuit Nederland eenvoudig mee in je backpack of je hebt ze al aan. Een fiets gaat minder makkelijk mee. Als je toch wilt fietsen door Santiago, dan kun je er voor kiezen om een fietstour te boeken. Voor een goede fietstour door Santiago hebben wij goede ervaringen met de organisator Baja Bikes. Ontdek en beleef Santiago samen met Baja Bikes en fiets in een drie uur durende tour langs dé highlights en vele onontdekte plekjes van Santiago. Dagelijks zijn er fietstochten te boeken waarbij je samen met een Engels sprekende gids (die de stad op zijn duimpje kent) Santiago rond fietst (inclusief water, sapje en een snack). Je zult hier geen spijt van krijgen, want je ziet heel veel Santiago in heel weinig tijd. Klik hier en check o.a. de prijzen, details en beschikbaarheid voor een fietstour door Santiago met Baja Bikes


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt ons.


 • Bezienswaardigheden Santiago

   

  Deze moderne metropool heeft veel historische en nieuwe gebouwen met indrukwekkende architectuur en interessante verhalen. Met de Free Walking Tour Santiago ontdek je al dit moois tijdens een 3-urige wandeling door de stad. Cerro San Cristobal is een heuvel, omgedoopt tot park, van waar je kan genieten van het mooiste uitzicht over Santiago. Behalve picknick en bbq-punten vind je op deze heuvel de nationale dierentuin, een observatorium, een Japanse tuin, een zwembad, een cultureel centrum en meer. Je kan de top van de heuvel bereiken met een pittige wandeling van 45 minuten of je kan kiezen voor een bus of taxi.

  Barrio Bellavista


  Verstopt tussen de Cerro San Cristobal en de Mapocho Rivier vinden we Barrio Bellavista. De Boheemse wijk van Santiago staat vandaag de dag bekend om haar bruisende nachtleven maar is ook de thuisbasis van veel kunstenaars en artiesten. Naast gallerijen en theaters kan je hier ook een bezoek brengen aan de oude kunstzinnige woning van Pablo Neruda (La Chascona) en het intrigerende Castillo Rojo. Ontsnap de chaos van de stad met een bezoek aan Cerro Santa Lucia. Dit perfect onderhouden park heeft verschillende wandelpaden die leiden naar fonteinen, oude kerken, uitzichtpunten en meer. Met een hoogte van 261 meter is de Gran Torre in Santiago het hoogste gebouw van Zuid-Amerika en tevens de grootste (van de vele) shoppingmalls van de stad; het Costanera Center. Op de top van het gebouw koop jij je entree naar de Sky Costanera van waar je een schitterend uitzicht hebt op de dichtbevolkte stad die overgaat in het Andesgebergte.


 • Hotels en hostels Santiago
   

 • Booking.com

 • Geschiedenis

   

  Je zou het niet zeggen als je rondloopt tussen de moderne wolkenkrabbers en eindeloze shoppingmalls van Santiago maar van 1973 tot 1989 ging het land gebukt onder een militaire dictatuur. Het begon met de Karavaan des Doods die het land doortrok en politieke tegenstanders ‘liet verdwijnen’. Vanuit Palacio de La Moneda in Santiago werd het land geregeerd, onderdrukt en de armoede ingewerkt door Pinochet. De wonden van deze periode zijn nog steeds aan het helen waardoor het bewind van Pinochet voor velen een gevoelig onderwerp blijft en een actieve rol speelt in het hedendaagse leven van veel Chilenen, met name in de hoofdstad. Het is het dan ook zeker waard om je, tijdens je verblijf in Santiago, te verdiepen in deze donkere periode om een beter beeld te krijgen van wat het volk tot kort geleden nog heeft moeten doorstaan en de rappe tempo waarin de stad zich sindsdien heeft ontwikkeld. Bezoek bijvoorbeeld Palacio de La Moneda of Museo de la Memoria y los Derechos Humanos (Museum van Herinnering en Mensenrechten).


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt ons.


 • Uitgaan

  Een van Santiago’s best bewaarde geheimen is het bruisende nachtleven. We zijn allen bekend met de roem en glorie van Buenos Aires na middernacht maar aan de andere kant van het Andesgebergte staat Santiago op je te wachten met alle kenmerken van een ideale feestbestemming. Het avondeten in Chili word tussen 21.00 en 23.00 gegeten waarna men graag een drankje doet in een bar of pub tot 01.00 a 02.00. Vervolgens gaan de voetjes van de vloer in een van de vele levendige wijken van de stad. De populairste wijk, met name onder toeristen, is Bellavista. Hier kan je terecht voor een goedkoop lokaal tapbiertje of een exclusieve ambachtelijke bier, en alles daartussenin.

  Van alles wat


  Van laagdrempelige bar met terrasjes op de stoep tot galerijen en theaters met daarbij aangesloten chique restaurants en cafes. Naast Bellavista is ook Barrio Brasil een favoriet. Hier vind je lange straten die gevuld zijn met bars en terrasjes aan de weg. Vergeet na een avondje stappen vooral niet om de Chileense variant van de Kapsalon te proberen, de chorillana. Santiago de Chile heeft meer te bieden dan wat de gemiddelde backpacker verwacht als hij gaat backpacken in Chili. Plan een aantal dagen in Santiago in en je zal een nieuwe kant ondekken van deze valleistad.


 • Kaart en video Santiago

   


 • Voor jou ook interessant in Chili?

   


 • Goede Santiago pagina? Deel via de social buttons (rechts)!