•  

  San Pedro de Atacama

    • San Pedro de Atacama | Ongetwijfeld een van de hoogtepunten van een backpackreis door Chili is het gebied rondom het Chileense plaatsje San Pedro de Atacama. Omringd door de meest spectaculaire landschappen van Chili is San Pedro de Atacama een dorp dat midden in de woestijn de hordes aan toeristen opvangt en uitzendt naar de vele omliggende trekpleisters. Lees nu meer over onze favoriete activiteiten en tours in het San Pedro de Atacama gebied en laat je inspireren. Vanwege de hoge hoogte, lage temperaturen en het droge klimaat raden we je aan je goed voor te bereiden op een bezoek aan San Pedro de Atacama.

  Bereid je voor op de omstandigheden


  Zorg voor voldoende warme kleding. Voor- en na zonsopgang kunnen temperaturen, afhankelijk van je exacte locatie, dalen tot -20 graden. Overdag is het daarentegen weer erg warm. Onthoud dat San Pedro de Atacama de droogste plek op aarde is waardoor je niet door hebt hoeveel vocht je verliest. Zorg ervoor dat je meer dan voldoende drinkt en altijd water bij je draagt, ook om hoogteziekte verschijnselen te verhelpen of te voorkomen. Je zal je namelijk vaak op hoogtes van meer dan 3500 meter begeven. Overweeg het gebruik van pillen hiervoor.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Hoe kom je er?

  Reis je vanuit Chili? Met de bus kan je al vanaf 21.000 CLP vanaf Santiago naar San Pedro de Atamaca reizen. Dit is echter wel een busreis van maar liefst 23 uur. Veel reizigers maken een tussenstop in La Serena om de beroemde Elqui Vallei te bezoeken. Vanaf La Serena naar San Pedro de Atacama duurt de reis 16 uur met een vanafprijs van 18.000 CLP. Kies je liever voor een 2-urige vlucht? Dan kan je met Sky Airline of met LATAM Airlines Chili vanaf Santiago naar Calama vliegen van waar een 1,5 uur durende busrit je naar San Pedro de Atacama brengt. Reis je vanuit het dichtbij gelegen Bolivia? Dan kan je gemakkelijk vanaf Uyuni naar San Pedro de Atacama reizen met de Atacama 2000 busmaatschappij. Een andere veel gekozen optie is een vierdaagse tour vanaf Uyuni langs de zoutvlaktes van Salar de Uyuni waarna je in San Pedro de Atacama afgezet wordt.


 • Maanvallei - Valle de la Luna


  Op 10 km afstand vanaf San Pedro de Atacama ligt de Maanvalle "Valle de la luna". Dit maakt deel uit van Los Flamencos Nationale Reserve. De vallei doet zijn naam eer en geeft je voor even het gevoel op het maanlandschap rond te dwalen vanwege de geologisch gevormde rotsen en de schitterende kleur van de vallei. Op de Gran Duna (de grote duin) sluit jij je dag af met een uitzicht op de ondergaande zon achter de vulkanen die de vallei omringen. Vanwege de korte afstand vanaf San Pedro de Atacama is het ook mogelijk om te fietsen naar de vallei om deze vervolgens op eigen tempo te ontdekken.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Tatio Gijsers - Geysers del Tatio


  In dit gebied dat gelegen is op een hoogte van 4200 meter vind je meer dan 80 actieve gijsers, wat het tevens een van de grootste gijservelden ter wereld maakt. Over het algemeen vertrekken de tours in de vroege ochtend (04.00) om hier een spectaculaire zonsopgang te kunnen bijwonen. Houd er rekening mee dat de pijnlijk koude temperaturen tijdens dit tijdstip schommelen tussen de -5 (tijdens de zomer) en -15 (tijdens de winter).


 • De Lagunes - Lagunas Altiplanicas


  Een visueel stuk magie dat met geen woorden te omschrijven is. Een tour brengt je langs de mooiste lagunes die San Pedro de Atacama omringen. Overigens worden deze tours over het algemeen gecombineerd met lokale lekkernijen en maaltijden en een bezoek aan pitorreske Chileense dorpjes.


 • Hotels en hostels San Pedro de Atacama

 • Booking.com


 • Sterren kijken


  Denk je aan een woestijn? Dan denk je aan een afgelegen gebied met de afwezigheid van lichtvervuiling. Oftewel, de ideale plek om naar de sterren te kijken. Zuid-Amerika’s grootste observatorium is te bereiken met een tour waar je met een astronoom op pad gaat. Zo kom je meer te weten over de sterrenhemel terwijl je een paar kiekjes kan schieten van de maan en Saturnus onder het genot van een wijntje of warme chocolademelk. Wil je meer weten over dit spectaculaire land van de extremen? Lees dan nu alle informatie die je nodig hebt om te backpacken in Chili.


 • Video en kaart San Pedro de Atacama

   


 • Voor jou ook interessant in Chili?

   


 • Goede San Pedro de Atacama pagina? Deel via de social buttons (rechts)!