•  

  Backpacken Colombia

    •  

  "Een cocktail van de Caraïben en Zuid-Amerika"

   

  Backpacken in Colombia | Colombia is tegenwoordig enorm populair en toerisme in Colombia is bezig met een zeer opmerkelijke opmars. Al vragen velen backpackers zich af of Colombia nog steeds het land is van cocaïne, Pablo Escobar en de FARC? Deze zeer beruchte reputatie van Colombia zou je doen geloven dat je onderweg naar je hostel al je uitvaart kan gaan plannen. Laat deze achterhaalde informatie aan je voorbij gaan en ontdek het nieuwe Colombia: een opwindende cocktail van de Caraïben en Zuid-Amerika met bruisende steden als Bogota, Cartagena en Medellin en de prachtige stranden van Tayrona National Park. Colombia staat met één poot in Zuid-Amerika en één poot in de Caraïben en Centraal-Amerika en biedt je het beste van de drie "continenten". Van Caraïbische stranden tot woestijnen, zandduinen, met gletsjer bedekte bergtoppen en weelderige Amazone jungles. Colombia heeft het allemaal. Bovendien maakt de ligging van Colombia; met trots zittend op de top van het continent, het de ideale strategische poort tussen Centraal- en Zuid-Amerika. Colombia is zoveel meer dan die oude en achterhaalde cliché verhalen over drugskartels, cocaïne en kidnappings. De veiligheid in Colombia neemt met de dag toe en zo ook de stroom aan toerisme. De bevolking staat te popelen om hun geweldige land en cultuur met je te delen en verwelkomt je met open armen. Bekijk voor een route suggestie ook onze backpackroute tip voor Colombia en als je al zeker weet dat je naar Colombia wilt gaan om te gaan backpacken bezoek dan ook eens onze vliegtickets Colombia pagina. Heb je al een vliegticket geboekt? Overweeg dan om een fietstocht te maken tijdens je verblijf in dit heerlijke land. Bekijk hier het fietstochten Colombia aanbod.


 • Taal: Spaans
  Hoofdstad: Bogota
  Oppervlakte: 1.148.748 km²
  Inwoners: 46.736.728 (2015)
  Munteenheid: Colombiaanse peso
  Backpack hotspots: El Cocuy, Laguna de Guatavita
  Tijdzone: UTC-5 
  Tijdsverschil Nederland: -7 uur (in de zomer -6 uur)
  Land / Netnummer Colombia: +57


 • Veiligheid

   

  Ondanks een aanzienlijke verbetering van veiligheid en toerisme is Colombia nog steeds een land waar je op je hoede moet zijn het nemen van de juiste veiligheidsmaatregelen is dan ook erg belangrijk. Korte taxi ontvoeringen, met het doel reizigers te beroven, komen vooral voor in de grotere steden. Hierbij worden reizigers onder dwang (soms met geweld) overtuigd om hun pincode af te geven en hun pinpas te overhandigen. Verklein het risico op gevaar. Neem nooit een taxi die jou benadert en maak gebruik van apps als Uber, Tappsi en Easy Taxi om taxi’s te bestellen. Zakkenrollen en berovingen komen regelmatig voor (soms ook gepaard met geweld). Neem altijd het minimale aan spullen mee en kleed je ‘basic’. Laat je opvallende sieraden en elektronica zoveel mogelijk in het hotel of in je tas. Let op: in een bedreigende situatie bied je nooit weerstand en geef je altijd je spullen af. Verder is een aanhoudend probleem in Colombia het gebruik van Burundanga: een geurloze en smaakloze drugs die een onbewuste gebruiker wordt aangeboden via een snack, drankje of sigaret. Het maakt je bewusteloos voor je er erg in hebt. Neem geen flyers, papiertjes, drankjes of sigaretten aan van vreemden en let vooral op in het openbaar vervoer en uitgaansgelegenheden. Wees voorbereid en volg onze veiligheidstips en lees ons artikel: Veiligheid Colombia.

 • Budget

   

  De relatief lage kosten voor backpacken in Colombia hebben bijgedragen aan de stijgende populariteit van dit land als bestemming om te gaan backpacken. Je bestedingsbudget voor Colombia hangt geheel af van de mate waarin je zal feesten. Veel backpackers zien Colombia als een ‘fiëstaparadijs’ en besteden hier veel geld aan. Wil je liever niet voor financiële verassingen komen te staan? Spreek dan van te voren een maximum af, dat je wilt uitgeven en verspreid dit over het aantal dagen dat je er bent. De overige kosten in Colombia zijn namelijk relatief zeer laag, waardoor een backpackreis met een klein budget mogelijk is. De nationale munteenheid is de Colombiaanse Peso. Pinnen met je Nederlandse bankpas is mogelijk bij het grootste deel van de pinautomaten. Wij raden een gemiddeld budget aan van tussen de 22 tot 30 euro per dag, waarvan het grootste deel van je geld opgaat aan uitgaan en vervoer. Gebruik het volgende overzicht van gebruikelijke kosten in Colombiaanse Pesos om een budget samen te stellen. Hostelovernachting: 13.000-20.000, budget lunch: 7000-12.000, biertje: 2000 -5000, fles water: 1500-2000, intercity busreizen: 5000-10.000 (meer dan 6 uur reistijd) en 80.000 ( meer dan 6 uur reistijd), stadsbus: 1200-1800, enkele nationale vlucht: 90.000-130.000, gemiddelde taxirit: 5000-10.000, gemiddelde excursie: 50.000-80.000 (1 dag) en 300.000-500.000 (meerdaags). • Vervoer

   

  De Colombiaanse steden en toeristische trekpleisters zijn allemaal met elkaar verbonden via een uitgebreid netwerk van busroutes. De bussen die lange afstanden afleggen in Colombia zijn over het algemeen zeer comfortabel, vrijwel gelijk aan een eerste klas zitplaats in het vliegtuig. Houd er wel rekening mee dat zowel de airconditioning als de muziek op de hoogste stand staan, dus zorg voor een warme trui en eventueel oordopjes voor tijdens de busreis. Binnen de steden vind je overal taxi’s en bussen die je van A naar B kunnen brengen. In de pueblos zal je voornamelijk gebruik maken van gedeelde jeeps en de Colombiaanse variant van de tuk-tuk. De binnenlandse vluchten in Colombia zijn erg laag geprijsd en zijn soms zelfs goedkoper dan een busticket. Ga je een lange afstand afleggen? Bekijk dan altijd even het vluchtaanbod van Avianca, Latam Colombia en Copa Airlines. Of bekijk het aanbod op de vliegtickets Colombia pagina

 • Klimaat & beste reisperiode

   

  Voor backpackers die ook houden van mooie stranden is Colombia een ideale bestemming. Vanwege de dichte ligging bij de evenaar biedt Colombia het hele jaar door een aangename temperatuur. Met name de Caraïbische kust en de populaire stad Medellin garanderen het hele jaar door een warm en droog klimaat. Het officiele droogseizoen vindt plaats tussen december en maart maar ook buiten deze maanden om zal het grootste deel van het land te bezoeken zijn en hangt het klimaat af van je bestemming. De enige kleine verschillen in klimaat vinden plaats in hoger gelegen gebieden met koudere nachten en de laaglanden met iets meer regen tussen april-juni en oktober-november. Er is verder geen verschil in temperatuur. Dus voor backpackers die graag avontuur, natuur en cultuur afwisselen met een bezoek aan het strand is de beste reistijd voor Colombia de periode tussen december en maart. Twijfel niet langer, maar ga gewoon!


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt ons.


 • Inentingen

   

  Voor je backpackreis Colombia gelden er geen verplichte vaccinaties. Echter worden de DTP en Hepatitis A vaccinaties wel aangeraden. Hetzelfde geldt voor de gele koorts vaccinaties in de gebieden buiten Bogota en de gebieden die lager liggen dan 2300 meter hoogte, die worden ook aangeraden om te nemen voordat je vertrekt. Wij raden aan geen risico te nemen en de aangeraden inentingen voor Colombia te nemen. Beter voorkomen dan genezen. Wil je alles weten over inentingen die je nodig hebt voor Colombia? Kijk dan op Thuisvaccinatie.nl en maak direct een afspraak met een professional voor de inentingen die je nodig hebt op reis.

 • Visum

   

  Veel backpackers die in Colombia willen gaan backpacken denken dat er zeker voor dit "onveilige" land een visum nodig is, om er voet aan wal te zetten, maar niks is minder waar. Voor Colombia is geen visum vereist. Bij aankomst in het land krijg je een stempel in je paspoort dat je een toegestane verblijfsduur van 180 dagen geeft. Je hoeft dus niets voor te bereiden of aan te vragen om te gaan backpacken in Colombia. Wel zo makkelijk, toch? Wel raden wij je aan om altijd je eerste verblijfadres van de accommodatie waar je in Colombia verblijft bij je te hebben. Hier kan nog wel eens om gevraagd worden. Print je boekbevestiging uit en draag hem bij je. • Geef je zintuigen een eindeloos vermaak!

   

  Colombia is zoveel meer dan de oude en achterhaalde cliché verhalen over drugskartels, cocaïne en kidnappings. Al is Colombia een van de gevaarlijkere landen van Zuid-Amerika, de veiligheid neemt met de dag toe en zo ook de stroom aan toerisme. De bevolking staat te popelen om hun geweldige land en cultuur met bezoekers te delen en verwelkomt je met open armen. De progressieve steden met een bruisend nachtleven en de pittoreske koloniale plaatsen geven Colombia een fascinerende mix van een multiculturele samensmelting van inheemse volkeren, Afrikaanse afstammelingen en Europeanen en biedt een eindeloos en kleurrijk vermaak voor al je zintuigen. Heb je nog niet genoeg van Colombia, lees dan door op Colombia.nl


 • Kaart en video


 • Goede Colombia pagina? Deel via de social buttons (rechts)!