•  

  Waar ligt Curacao? 

   


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Waar ligt Curacao? | Dat is een vraag die veel gesteld wordt door backpackers en andere reizigers die naar Zuid-Amerika gaan om er rond te trekken. En hoort Curacao bij Zuid-Amerika? Dat is een tweede vraag die vaak gesteld wordt. Want wat is er lekkerder dan tijdens het backpacken in Zuid-Amerika een uitstapje te maken naar een heerlijk zonovergoten eiland met mooie, parelwitte zandstranden. Het tropische eiland Curaçao (in de plaatselijk taal, Papiaments is het: Kòrsou) is gelegen in de zuidelijke Caraïbische Zee. Het eiland ligt net voor de kust van Venezuela. Maar bij welk continent hoort Curacao eigenlijk? Veel mensen denken dat Curacao bij het continent Zuid-Amerika hoort. Niks is echter minder waar. Curacao ligt boven Venezuela en schuin boven Colombia (beide landen die bij Zuid-Amerika horen). Zegt dit je nou nog niks? Bekijk dan de kaart hiernaast even en zoom in en uit om de precieze ligging van Curacao te kunnen zien. Tektonisch (verband houdend met een verstoring in de ligging van de aardlagen) gezien, ligt Curaçao op de Caraïbische plaat. De Caraïbische plaat maakt geen deel uit van noch Noord-Amerika, noch Zuid-Amerika. Echter, als we niet enkel tektonisch kijken, maar ook geografisch, dan ligt Curacao in Noord-Amerika en kijkend naar de culturele kant van Curacao, dan hoort het bij Zuid-Amerika. Ingewikkeld verhaal dus en vrij lastig om een continent te koppelen aan Curacao. Daarom worden de Caraïben vaak als een losstaand continent genoemd als we de landen in "Amerika" in willen delen in de verschillende continenten die "Amerika" rijk is. Vaak wordt Curacao bij deze verdeling bij Latijns, midden of centraal Amerika gerekend. Landen die hier ook vaak mee te maken krijgen zijn bijvoorbeeld Panama en Cuba. Suriname is ook zo'n land waar men vaak niet direct van weet waar het ligt en bij hoort. Wil je dat ook weten? Lees het op onze "Waar ligt Suriname" pagina.

  Hoe gebruik je de kaart?

  Gebruik de + en de - knop die je rechtsonder in de kaart ziet staan, om in of uit te zoomen op Curacao. Bekijk de kaart in de alom bekende kaart vorm of modernere satelliet vorm, Switch tussen deze twee kaarten door linksboven voor de soort kaart te kiezen. Je kunt door de kaart vast te klikken met de linker muis knop de kaart verschuiven. Bekijk je de kaart op je smartphone, gebruik dan twee vingers tegelijk om het kaartje te verschuiven.


 • Naar Curacao vanuit Suriname en Colombia  Ondanks dat Curacao, Aruba en Bonaire officieel niet tot het continent Zuid-Amerika behoren worden de eilanden wel regelmatig gebruikt als ideale uitvalsbasis om je backpackreis te  beginnen, onderbreken of af te sluiten. Vanuit alle landen is het mogelijk om naar deze eilanden te vliegen (al dan niet met overstap), maar vanuit de landen Suriname, Colombia en Venezuela is het bezoeken van deze eilanden het meest populair. Je vliegt dan vanuit meestal Bogota, Paramaribo of Caracas in een paar uur naar een van deze drie eilanden. Vanuit Paramaribo in Suriname is het iets meer dan 2 uur vliegen naar Willemstad in Curacao. Wil je lekker makkelijk een pakketreis boeken naar een van de ABC eilanden tussen het backpacken in, dan raden wij TUI.nl aan. Zij hebben vaak goede aanbiedingen en staan bekend om een goede service een gegarandeerde fijne vakantie. Als je enkel en alleen op zoek bent naar aanbiedingen voor Curacao, klik dan op de paarse knop hieronder. Wil je losse vliegtickets boeken en er gewoon op eigen houtje heen vliegen en zelf je transfer en accommodatie boeken, kijk dan voor goedkope vliegtickets op de bekende website Tix.nl


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Geniet van deze Curacao video


 • Goede waar ligt Curacao pagina? Deel via de social buttons (rechts)!