•  

  Backpacken Frans-Guyana

    •  

  "Unieke schoonheid"

   

  Frans Guyana | Verstopt tussen Brazilië en Suriname vind je een stukje Frankrijk. Een ongetemd paradijs, geklemd tussen de oceaan en de Amazone. Zeker niet het meest populaire land om te gaan backpacken in Zuid-Amerika, maar daarom zeker niet minder mooi. Het huidige Frans-Guyana (niet te verwarren met Guyana) valt nog steeds onder Frans territorium waardoor je hier met de euro betaalt en officieel op grondgebied van de Europese Unie bevindt. Eeuwen geleden werd het land door Frankrijk gesticht om als gevangenis te dienen tijdens de koloniale tijden. Hedendaags is het een tropisch maar relatief welvarend land, mede door de economische aansturing en steun vanuit Frankrijk. Het is het enige stuk land in Zuid-Amerika dat bestuurd wordt door een overzees land en het grootste gebied van de Europese Unie buiten Europa. Oftewel, een stukje Europa in Zuid-Amerika! Je vliegt op de hoofdstad Cayenne om van daaruit verder te reizen. Koop hier goedkope vliegtickets naar Cayenne en bezoek dit avontuurlijke land.


 • Taal: Frans
  Hoofdstad: Cayenne
  Oppervlakte: 83.534 km²
  Inwoners: 231.167 (2010)
  Munteenheid: Euro
  Tijdzone: UTC-3 
  Tijdsverschil Nederland: -5 uur (wintertijd -4 uur)
  Land / Netnummer Frans Guyana: +594


 • Veiligheid

   

  Niet alle landen in Zuid-Amerika lenen zich even goed voor backpackers. Backpackers moeten zich van te voren goed verdiepen in de veiligheid die geldt in de Zuid-Amerikaanse landen die ze willen gaan bezoeken. Zo kan de veiligheid van tijd tot tijd verschillen (zoals de situatie in Venezuela bijvoorbeeld). Zo ook bij Frans-Guyana. Wegens toename van gewapende overvallen (te voet en te scooter) waarschuwt de Nederlandse Rijksoverheid voor toename van veiligheidsrisico’s. Met name in de steden Cayenne, Kourou en St. Laurent. Voor meer tips en informatie over veiligheid verwijzen wij je graag door naar onze veiligheid Zuid-Amerika pagina

 • Budget

   

  Omdat Frans-Guyana officieel onder het Franse Rijk valt en dus meevaart op de Euro koers is het een van de meest welvarende delen van Zuid-Amerika. Dit, gecombineerd met het feit dat het land moeilijk te bereizen is, maakt het een relatief duur land om te reizen. Hostels zijn niet of nauwelijks beschikbaar. Wij raden daarom aan om gebruik te maken van AirBnB. Wij raden een gemiddeld budget aan van tussen de 50 tot 60 euro per dag waarvan het grootste deel van je geld opgaat aan vervoer en overnachting. Gebruik het volgende overzicht van gebruikelijke kosten in Euro’s om een budget samen te stellen. Overnachting: 40-60, avondmaal: 15-20, biertje: 4-7, fles water: 1.50-2.50, gemiddelde busrit: 40-50, autohuur: 40-60 p/d, 5 km taxirit: 10-15.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt ons.


 • Inentingen

   

  Let op, voor je backpackreis in Frans-Guyana geldt ten alle tijden een verplichte vaccinatie tegen gele koorts. Daarnaast wordt ook de DTP en Hepatitis A vaccinatie aangeraden. Wil je alles weten over vaccinaties die je nodig hebt voor je verblijf in Frans-Guyana? Kijk dan op Thuisvaccinatie.nl en maak direct een afspraak met een professional voor de inentingen die je nodig hebt op reis.

 • Visum

   

  Voor Frans-Guyana is geen visum vereist. Bij aankomst in het land krijg je een stempel in je paspoort dat je een toegestane verblijfsduur van 90 dagen geeft. Daarnaast raden wij je ook aan om altijd je eerste verblijfadres van de accommodatie waar je verblijft in Frans-Guyana bij je te hebben. Hier kan nog wel eens om gevraagd worden. Print je boekbevestiging uit en draag hem bij je.


 • Klimaat & beste reisperiode

   

  Frans-Guyana is het hele jaar door warm en vochtig en kent niet veel variatie in klimaat en temperatuur. Toch kent het land een nat en droog seizoen. Van januari tot en met juni is het weer drassig en nat met de meeste stortbuien in de maand mei. Medio juli tot en met december zijn de betere maanden voor een bezoek en kunnen we omschrijven als de beste reistijd voor Frans-Guyana.

 • Vervoer

   

  Openbaar vervoer op Frans-Guyana is zeer beperkt. Het meest voorkomende vervoer middel zijn de Pirogues, de bootjes die gebruikt worden door de bevolking. Minibussen zijn beschikbaar tussen de grote steden maar houd er rekening mee dat ze geen frequente vertrektijden hebben. Taxi’s zijn een populair vervoermiddel voor toeristen maar kunnen zeer prijzig zijn. Wij raden aan een auto te huren en op eigen houtje het land te ontdekken. Dit is de meest voordelige en comfortabele manier van reizen in dit land.


 • Een heerlijke keuken

   

  Het land kent een bevolking van slechts een kwart miljoen, waarvan meer dan de helft in de hoofdstad Cayenne woont. Landschappen bestaan uit weelderig groene jungles en stromende rivieren. Een culinair hoogtepunt van Frans-Guyana is de diverse en heerlijke keuken. Van verschillende verse visgerechten tot gestoofd wild en van exotische vruchten tot een overvloed aan unieke groentes.


 • Kaart en video

   


 • Goede Frans-Guyana pagina? Deel via de social buttons (rechts)!