•  

  Backpacken Suriname

   


 • Let op: Om het toerisme naar het land te stimuleren schaft Suriname (tijdelijk) de visum verplichting voor het land af. Reizigers die per 1 mei 2022 vanuit Nederland, België, Verenigde Staten, Frankrijk en Canada naar Suriname reizen, reizen dus visumvrij. Reizigers zullen op de Internationale luchthaven van Suriname (Zanderij) wel een "entree fee" moeten betalen. Maar een visum (dat vóór de corona pandemie verplicht was) hoeven reizigers dus niet meer aan te vragen. De hoogte van de "entree fee" zal €50 gaan bedragen en zal online betaald moeten gaan worden via VFS Global, waarna de reiziger een betalingsbewijs per mail opgestuurd krijgt, die getoond moet worden om het land binnen te komen.


 • "Suriname, het kloppend hart van de Amazone"

   

  Backpacken Suriname | Trots noemt Suriname zichzelf ‘Het kloppend hart van de Amazone’ wat niet vreemd is aangezien het land voor het grootste deel bestaat uit tropisch regenwoud, uitgestrekte kusten en mangrove moerassen. Internationaal weten veel mensen niet eens waar Suriname ligt waardoor toerisme gering is en de natuur ongerept. Des te meer reden voor een bezoek aan deze onontdekte tropische verrassing, dat toch echt bij het continent Zuid-Amerika hoort. Als wij (Nederlanders) denken aan Suriname denken we al snel aan onze geschiedenis, onze multiculturele samenleving, de bekende Surinaamse broodjes en roti’s op de hoek  van de straat en ga zo maar. Maar als je de gemiddelde niet Nederlander vertelt dat je naar Suriname gaat om te backpacken zullen ze vaak niet weten dat Suriname in Zuid-Amerika ligt!

  Jungle, tours en vliegtickets Suriname


  Er is buiten Suriname en Nederland eigenlijk vrij weinig bekend over het land. Het tropische land is een deel van de drie Guyana’s en heeft zowel een intense diversiteit van flora en fauna die je kan ontdekken tijdens een tour vanuit Paramaribo of met een meerdaagse tour waarbij je voor een aantal dagen in de jungle verblijft. Wil je een unieke ervaring hebben in Suriname? Bekijk dan eens het aanbod van fietstochten door Suriname van Baja Bikes. Ga binnenkort het avontuur tegemoet en boek vandaag nog je vliegtickets Suriname en vlieg van Amsterdam naar een van de twee internationale vliegvelden. De namen van deze twee luchthavens zijn JAP airport en Zorg en Hoop airport. De grootste en meest bekendste airport is JAP- airport, dit vliegveld is vernoemd naar Johan Adolf Pengel en ligt op zo'n 45 km afstand van de hoofdstad Paramaribo te Zanderij. Kijk ook eens bij VakantieDealz voor aanbiedingen naar Suriname.


 • Taal: Nederlands
  Hoofdstad: Paramaribo
  Oppervlakte: 163.820 km²
  Inwoners: 579.633 (2015)
  Munteenheid: Surinaamse dollar
  Backpack hotspots: Paramaribo, Amazone
  Tijdzone: UTC-3 (geen zomertijd)
  Tijdsverschil Nederland: -4 uur (in de zomer -5 uur)
  Land / Netnummer Suriname: +597


 • Veiligheid

   

  Criminaliteit in Suriname komt geregeld voor en gaat vaak gepaard met geweld. Met name in Paramaribo en omgeving. Voorkom het dragen van opzichtige juwelen en het tonen van geld in het openbaar en ontwijk afgelegen straatjes en steegjes. Buiten het uitgaansgebied (gebied rondom het Torarica hotel) om raden wij aan na zonsondergang niet door de stad te lopen maar gebruik te maken van de relatief betrouwbare taxi’s. Ontwijk ‘s nachts met name de Palmentuin. Wil je in het binnenland reizen? Ga dan niet alleen op pad. Zorg ervoor dat je een reispartner hebt of kies voor een tour. Op zoek naar meer tips en informatie over de veiligheid in Zuid-Amerika? Bekijk dan onze veiligheid Zuid-Amerika pagina.

 • Budget

   

  De nationale munteenheid van Suriname is de Surinaamse Dollar. Desondanks wordt er veel gebruik gemaakt van Euro’s of Amerikaanse Dollars en worden prijzen ook in deze valuta aangegeven. Bij sommige geldautomaten kan je zelfs Euro’s pinnen. Geldautomaten zijn in Paramaribo makkelijk te vinden. Ga je het binnenland in? Zorg er dan voor dat je voldoende contant geld bij je hebt. Voor Suriname raden wij een gemiddeld budget aan van tussen de 20 tot 30 euro per dag waarvan het grootste deel van je geld opgaat aan tours. Gebruik het volgende overzicht van gebruikelijke kosten in Surinaamse Dollars om een budget samen te stellen. Hostel overnachting: 60-80, budget avondmaal: 15-25, biertje: 3-6, fles water: 1-2, fietshuur: 17-22, gemiddelde busreis: 15-20, dagexcursie: 150-200, 5 tot 7 dagen excursie: 3000-5000, 5 KM Taxirit: 50-70 • Inentingen

   

  Voor je backpackreis naar Suriname hoef je niet vroeg van te voren voorbereidingen te treffen voor het maken van een afspraak voor verplichte vaccinaties om het land binnen te mogen komen. Er gelden voor Suriname namelijk geen verplichte vaccinaties. Echter worden de vaccinaties voor DTP, Hepatitis B en gele koorts wel aangeraden. Wil je alles weten over inentingen die je nodig hebt voor Suriname? Kijk dan op Thuisvaccinatie.nl en maak direct een afspraak met een professional voor de inentingen die je nodig hebt op reis. Zo ga je met een goed gevoel backpacken in Suriname, wel zo fijn, toch?

 • Visum

   

  Voor een bezoek aan Suriname is een visum (de Surinaamse toeristenkaart) vereist. Deze dien je online aan te vragen via het aanvraagformulier voor een visum Suriname. Dit visum geeft je een toegestane verblijfsduur van 90 dagen. De prijs voor een visum wijzigt regelmatig, maar ga uit van tussen de €70 en €80. Verder raden wij je ook aan om altijd je eerste verblijfadres van de accommodatie waar je in Suriname verblijft bij je te hebben. Hier kan nog wel eens om gevraagd worden. Print je boekbevestiging uit en draag hem bij je. 

  Visum update: Lees bovenaan deze pagina de melding over de entree fee i.p.v. het verplichte visum voor Suriname per 1 mei 2022.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt ons.


 • Vervoer

   

  Kleine vliegtuigen van de luchtvaartmaatschappijen Blue Wings, Gum Air en Guyana Airways brengen je van Paramaribo naar de natuurlijke reserves en afgelegen bestemmingen van het land. Maar ook de boot legt spectaculaire routes af via de rivier naar plekken waar je met de bus of auto niet kan komen. Voor de gebieden die wel via land bereikbaar zijn kan je kiezen voor overheidsbussen, minibussen die vertrekken wanneer ze vol zijn of privebusjes of auto’s die je bij je accommodatie ophalen.

 • Klimaat & beste reisperiode

   

  Suriname kent twee droge seizoenen (augustus-november en februari-april) en twee natte seizoenen (mei-augustus en november-januari). Desondanks raden wij het gehele jaar aan voor reizen naar Suriname. Het land is namelijk heet en vochtig gedurende het jaar en het kan zowel in het natte als droge seizoen nat en droog zijn. De zon schijnt praktisch altijd en temperaturen schommelen rond de 27 graden. De beste reisperiode is om in de droge seizoenen naar Suriname te gaan om er te gaan backpacken. • Genieten van lekker eten in Suriname

   

  Ook de bevolking etniciteit en de culturen zijn zeer divers, waardoor je op iedere straathoek kan genieten van het lekkerste eten met Chinese, Javaanse, Hindoestaanse en Creoolse invloeden. Wat alle Surinamers, ongeacht etniciteit, gemeen hebben is de ongekende gastvrijheid, vriendelijkheid en trots op het land waardoor zij je graag op weg helpen om kennis te maken met al het moois van dit tropische land. Een bonus is dat jij je, met de Nederlands als hoofdtaal en Euro’s als nationaal geaccepteerd betaalmiddel, al snel thuis zal voelen in het Tropische oud-Nederland.


 • Kaart en video Suriname

   


 • Goede Suriname pagina? Deel via de social buttons (rechts)!