•  

  Backpacken Uruguay

    • "Authentiek avontuur in Uruguay"

   

  Backpacken Uruguay | De naam van het land klinkt al een beetje mysterieus en sprookjesachtig. Uruguay, oftewel in de inheemse taal van het land, ‘de rivier van kleurrijke vogels’. Ingesloten door Brazilië, Argentinië en Paraguay vind je deze ongepolijste parel aan de Atlantische Oceaan. Nu zijn er niet veel backpackers die richting Montevideo vertrekken om te gaan backpacken in Uruguay. De gemiddelde backpacker trekt door het land om vanuit Brazilië in Argentinië te komen tijdens het backpacken in Zuid-Amerika. Desondanks blijft het een interessante bestemming, dat veel meer is dan alleen een tussenstop. Door de jaren heen hebben Spanje, Portugal, Argentinië en Brazilië gevochten om het land maar in 1825 is het gebied uiteindelijk verklaard tot de Oriëntaalse Republiek van Uruguay.

  Sterk ontwikkelt en veilig land


  De sterke economische stabiliteit, de stabiele democratie en de vele sociale voorzieningen maken Uruguay een sterk ontwikkelt en veilig land dat ook wel wordt aangeduid als het Zwitserland van Zuid-Amerika. Van een echte Uruguay kenner kregen wij de tip van de video van BNN op reis, waar Chris Zegers een bezoek brengt aan Uruguay. Wij citeren de Uruguay kenner letterlijk: "Ik vind als “kenner” dat ze een zeer goed beeld hebben gegeven met waardevolle en nuttige info". Kijk deze Uruguay video voor een goede impressie van deze ongepolijste diamant van Zuid-Amerika. Lijkt het je leuk om een fietstocht te maken door bijvoorbeeld Montevideo? Bekijk dan het aanbod van fietstocht organisator Baja Bikes in Uruguay en boek een zeer vermakelijke fietstocht.


 • Taal: Spaans
  Hoofdstad: Montevideo
  Oppervlakte: 176.215 km²
  Inwoners: 3.341.893 (2015)
  Munteenheid: Uruguayaanse Peso
  Backpack hotspots: Al Ahogado, Montevideo
  Tijdzone: UTC-3
  Tijdsverschil Nederland: -4 uur (in de zomer -5 uur)
  Land / Netnummer Uruguay: +598


 • Veiligheid

   

  De economische stabiliteit, en de vele sociale voorzieningen zorgen ervoor dat Uruguay relatief met weinig armoede en criminaliteit kampt. Het land heeft het laagste criminaliteitscijfer van Zuid-Amerika en de veiligheid in het land is vergelijkbaar met het gemiddelde West-Europese land. Zo is Uruguay ook het enige land in Zuid-Amerika waarvoor volledig groen licht wordt gegeven door de Nederlandse Rijksoverheid. In de avonduren en op drukke gebieden zoals het strand of in het openbaar vervoer kunnen zakkenrollers actief zijn.Op zoek naar meer tips en informatie over de veiligheid in Zuid-Amerika? Bekijk dan onze veiligheid Zuid-Amerika pagina.

 • Budget

   

  De economische stabiliteit van het land zorgt voor prijzen die relatief hoger zijn dan de rest van Zuid-Amerika. De nationale munteenheid van Uruguay is de Uruguayaanse Peso maar ook Amerikaanse Dollars worden geaccepteerd. Geldautomaten zijn in steden en toeristische plaatsen makkelijk te vinden en je Euro’s zijn tegen goede tarieven om te wissel bij de wisselkantoren. Voor Uruguay raden wij een gemiddeld budget aan van tussen de 40 tot 55 euro per dag waarvan het grootste deel van je geld opgaat aan overnachting en vervoer. Gebruik het volgende overzicht van gebruikelijke kosten in Uruguayaanse Pesos om een budget samen te stellen. Hostelovernachting: 300-450, budget avondmaal: 500-1000, biertje: 40-80, fles water: 30-50, gemiddelde busreis: 300-600, 5 KM Taxirit: 100-130. • Vaccinaties

   

  Net als voor een visum naar Uruguay hoef je je ook voor verplichte inentingen niet voor te bereiden. Voor je backpackreis naar Uruguay gelden er geen verplichte vaccinaties. Echter worden de DTP en Hepatitis B vaccinaties wel aangeraden. Dus mocht je nog niet ingeënt zijn tegen DTP en Hepatitis B en dit wel willen, dan zul je dit wel vooraf moeten regelen. Voor meer informatie over inentingen en verplichte vaccinaties in Uruguay raden wij je aan om Thuisvaccinatie.nl in de gaten te houden en bij vragen te contacten. Zij zijn expert op het gebied van inentingen voor Uruguay en kunnen je zeker goed helpen.

 • Visum

   

  Tijdens je voorbereiding op je backpackreis door Zuid-Amerika hoef je voor Uruguay geen rekening te houden met het aanvragen van een visum. Om te gaan backpacken in Uruguay heb je namelijk geen visum nodig. Bij aankomst in Uruguay vul je een formulier in en krijg je een stempel in je paspoort dat je een toegestane verblijfsduur van 90 dagen geeft. Ook raden wij je aan om altijd je eerste verblijfadres van de accommodatie waar je verblijft in Uruguay bij je te hebben. Hier kan nog wel eens om gevraagd worden. Print je boekbevestiging uit en draag hem bij je.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Klimaat & beste reisperiode

   

  Met aangenaam warme temperaturen en lange dagen is de zomer (december - februari) in Uruguay de beste reisperiode om het land te bezoeken. De herfst (maart – mei) en lente (september – november) kennen milde en warme dagen maar koudere temperaturen in de avonduren. In de winter dalen de temperaturen maximaal tot 3-5 graden maar over het algemeen niet tot onder het vriespunt.

 • Vervoer

   

  Tijdens je backpackreis door Uruguay zal je voor zowel lange als korte afstanden gebruik maken van het uitgebreide busnetwerk van het land. Bussen in Uruguay reizen frequent en zijn veilig en comfortabel. Reis je liever op eigen houtje? Kies er dan voor een auto te huren. Het verkeer in Uruguay is vergelijkbaar met het verkeer in West Europa en relatief veilig. • Verdeeld in vier delen!

   

  Uruguay wordt verdeeld in vier delen. Het Atlantische kustgebied dat bekend staat om haar hippe badplaatsen. Het Rio de la Plata gebied met onder andere: de hoofdstad Montevideo en de oud koloniale stad Colonia del Sacramento van waar je de pont naar Buenos Aires kan nemen. Het Noordelijke gebied dat bekend staat om de sterk aanwezige Gaucho cultuur. Het centrale deel dat voornamelijk wordt gevormd door de agricultuur en de dammen. Over het algemeen staat Uruguay vaak in de schaduw van haar buurlanden wat het een des te leukere bestemming maakt. Backpacken in Uruguay zal je een authentiek avontuur geven waar je het niet door toerisme gevormde land leert kennen.


 • Kaart en video Uruguay


 • Goede Uruguay pagina? Deel via de social buttons (rechts)!