•  

  Quito

    • Quito | De sfeervolle stad in Ecuador. Met een ligging pal op de evenaar en op hoogte van 2800 meter in het Andesgebergte is Quito de hoogste officiële hoofdstad ter wereld. De hoofdstad van Ecuador staat er bekend om de vier verschillende seizoenen in één dag te bieden met klimaten die de hele dag door wisselen van koud naar warm en van droog naar regenachtig. Het is een romantische stad met uitzichten op diverse landschappen en met de best bewaarde historische sporen van Zuid-Amerika. Oude koloniale gebouwen, trendy restaurants en kleurrijke straatjes vormen het straatbeeld van Quito. Het is een stad als geen ander, een bestemming die je eigenlijk niet mag overslaan tijdens jouw backpackreis door Zuid-Amerika!


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt ons.


 • Bezienswaardigheden

   

  Het historische centrum van Quito is het grootste, minst aangetaste en best bewaarde historische centrum van Noord- en Zuid-Amerika. Het is dus ook de nummer 1 plek om te bezoeken tijdens je verblijf in de stad. In 1978 was het historische centrum van Quito als eerste bestemming door UNESCO benoemd tot werelderfgoed. Bezoek hier o.a. het 30 meter hoge Mitad del mundo monument in Quito om pal op de evenaar te kunnen staan. Dit monument geeft je de kans om met één voet in het zuidelijke halfrond en met één voet op het noordelijke halfrond te staan. Een ervaring om verder niet te missen in Quito is het wegwerken van een lunch in een van de vele traditionele Mercado’s van de stad. Onze favorieten zijn Mercado Santa Clara en Mercado Inaquito. Je kan hier ook goedkope souvenirs scoren maar met name ook heerlijke traditionele gerechten en verse sappen uit proberen. Alles wordt hier vers bereid. 

  Stap in de kabelbaan


  Quito heeft ook een avontuurlijke attractie, namelijk een kabelbaan. Stap in een kabelbaan gondel en ervaar Quito vanuit de hoogte met de TelefériQo. Deze rit brengt je van de Pichincha vulkaan van de rand van de stad tot aan het uitkijkpunt Cruz Loma. Het is een van de hoogste kabelbanen ter wereld en brengt je binnen 20 minuten naar een hoogte van 3945 meter. Op het uitkijkpunt op de top vind je cafés, bars en winkeltjes.


 • Hotels en hostels Quito

 • Booking.com

 • Omgeving van Quito 

   

  Op zichzelf staand is Quito al een avontuurlijke stad met veel te bieden maar daarnaast is ook de nabije omgeving van de stad een ware speelplaats voor de backpackende avonturier. Een korte busrit in de vroege ochtend brengt je van Quito naar Cotopaxi, waar je bergen kan beklimmen, hiken en kan mountainbiken. Een twee uur durende busrit brengt je naar het nevelwoud van Mindo waar je al wandelend of zelfs sjesend met de zipline dit schitterende gebied kan ontdekken. Onze favoriete bestemming rondom de Quito ligt op een afstand van 100 km van de stad: het Sumaco biosfeerreservaat, waaronder ook de Sumaco vulkaan valt. Dit beschermde gebied heeft meer dan 6000 plantsoorten, meer dan 100 zoogdieren, bijna 60 slangsoorten, meer dan 30 kikker-en padsoorten en zes schildpadsoorten.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt ons.


 • Nachtleven

  Quito is een culturele stad met een mix van kleine theaters en bioscopen, goedkope Westerse backpackers tentjes, culinaire restaurants en hippe nachtclubs. La Mariscal is het gebied waar dit alles samenkomt, het hart van Quito’s nachtleven. Met name de straten tussen Juan Leon Mera en Diego de Almagro. Wat La Mariscal zo speciaal maakt is het brede aanbod aan live muziek. Zo kan je hier een salsa club inlopen waar live muziek wordt gespeeld terwijl ervaren en onervaren dansers uit hun dak gaan. Maar ook Cubaanse bars, Jazz- en Rock cafés en oud Ecuadoriaanse tentjes spelen hier hun eigen traditionele live muziek. Houd er rekening mee dat clubs en bars doordeweeks geen alcohol meer serveren na middernacht. In het weekend is dit tot 02.00 toegestaan. Bovendien komt de politie vaak even in bars en clubs langs om een identificatie-check te doen. Houd je paspoort of identiteitskaart dus bij de hand.


 • Kaart en video Quito


 • Voor jou ook interessant in Ecuador?

   


 • Goede Quito pagina? Deel via de social buttons (rechts)!