•  

  Binnenlandse vluchten

    • Binnenlandse vluchten Zuid-Amerika | Rondreizen door Zuid-Amerika is niet bepaald goedkoop, mede doordat het leven in sommige landen duur is en de afstanden tussen de steden groot. Als je weinig zin hebt om dagen in een (nacht)bus te zitten, kun je een binnenlandse vlucht nemen. Wij hebben ons verdiept in deze binnenlandse vluchten in Zuid-Amerika en geven je graag wat tips! Wil je direct op zoek naar goedkope binnenlandse vliegtickets? Bekijk dan de prijzen bij de onderstaande vliegticket aanbieder Tix of bekijk goedkopere opties bij partijen met minder kwalitatieve support/service op Skyscanner.


 • Binnenlandse vluchten per land

   

  De allereerste tip voor binnenlandse vluchten als je gaat backpacken in Zuid-Amerika is: vlieg met lokale maatschappijen. Een vlucht met een lokale vliegmaatschappij, zoals Avianca, Viva Colombia en LAN, is soms zelfs goedkoper dan een busrit die een paar dagen duurt! Heb je van te voren al een reisschema gemaakt? Boek dan ook meteen je binnenlandse vluchten, want hoe eerder je boekt, hoe goedkoper de tickets over het algemeen zijn. 

  Airpass en vluchttijden die regelmatig veranderen


  Bij veel luchtvaartmaatschappijen in Zuid-Amerika is het mogelijk om gebruik te maken van een ‘
  airpass’, dit is eigenlijk een soort strippenkaart voor vluchten. Je kunt met zo’n pas een aantal vluchten tegen een bepaald gereduceerd tarief boeken. Deze airpass is er voor zowel binnenlandse als internationale vluchten. Wij zijn in Nederland natuurlijk gewend dat vliegtuigen vrijwel altijd redelijk op tijd vliegen, maar houd er rekening mee dat dit in Zuid-Amerikaanse landen anders is. Hier gebeurt het regelmatig dat vluchttijden meerdere keren veranderen of dat vluchten geschrapt worden. Zorg er dus voor dat je goed op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen! Omdat de informatie per land natuurlijk verschilt, hebben wij een overzicht per land gemaakt van de meest populaire landen in Zuid-Amerika. Moet je eerst nog naar Zuid-Amerika komen? Lees dan nu onze tips om goedkoop naar Zuid-Amerika te vliegen.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Binnenlandse vluchten Argentinië  Veel grote steden in Argentinië beschikken over een vliegveld, maar de meeste vluchten gaan vanuit Buenos Aires. Vanuit Buenos Aires gaan er directe vluchten naar populaire toeristische steden, zoals Mendoza, Iguazú, Salta en UshuaiaIn totaal zijn er circa 11 vliegvelden waar binnenlandse vluchten vandaan en naar toe vliegen. Dit zijnBuenos AiresRosario, La Plata, Santa Fe, Resistencia, Córdoba, Mar del Plata, San Juan, MendozaSan Miguel de Tucumán en Salta. De luchtvaartmaatschappijen Aerolíneas Argentinas en LAN Argentina hebben een groot binnenlands luchtvaartnetwerk.


 • Binnenlandse vluchten Bolivia  Aangezien bussen erg afhankelijk zijn van het regenseizoen in Bolivia en de infrastructuur slecht is, zijn binnenlandse vluchten sneller en betrouwbaarder. Tussen de grote steden vliegen eigenlijk dagelijks binnenlandse vluchten. De belangrijkste luchthavens van Bolivia zijn die van Santa Cruz en La Paz. Ook naar meer afgelegen steden, zoals steden in het Amazonegebied, gaan vluchten, maar niet dagelijks. Naar de volgende steden kun je onder anderen een binnenlandse vlucht nemen: Cochabamba, Oruro, GuayaramerínCobijaRiberalta, Trinidad, La Paz, Sucre, Santa Cruz en Rurrenabaque. De luchtvaartmaatschappijen Amazonas en BOA hebben binnen Bolivia het grootste luchtvaartnetwerk.


 • Binnenlandse vluchten Brazilië  Brazilië is een groot land en bestaat voor een groot deel uit bergen en bossen, waardoor met de bus en/of de auto door het land reizen vrij lastig is. Een betere manier om door Brazilië te reizen, is door een binnenlandse vlucht te nemen. Brazilië beschikt over enorm veel vliegvelden, waarvan die van São Paulo, Rio de Janeiro, Belo Horizonte en de hoofdstad Brasilia de grootste zijn. Verder gaan er nog binnenlandse vluchten vanaf deze vliegvelden: Salvador, Campo Grande, Aracaju, Cuiabá, Natal, São Luís, Navegantes, Fortaleza, Vitória, Foz do Iguaçu, Manaus, Goiânia, Maceió, João Pessoa, Londrina, Campinas, Porto Alegre, Curitiba, Belém, Florianópolis en Recife. De meeste binnenlandse vluchten worden uitgevoerd door TAM Airlines, Varig en Gol Transportes. Als je graag vluchten in Brazilië wilt vergelijken, kun je gebruik maken van Decolar.com.  


 • Binnenlandse vluchten Chili  Chili is niet het allergrootste land van Zuid-Amerika, maar als je de kaart wel eens hebt bekeken, zal één ding je meteen zijn opgevallen: het land is enorm lang, maar liefst 4500 kilometer! Geen wonder dus dat het aan te raden is een binnenlandse vlucht te nemen, als je van het noorden naar het zuiden wil of andersom. Vanuit Santiago, de hoofdstad van Chili, gaan er meerdere binnenlandse vluchten per dag naar verschillende steden. Een aantal andere steden waartussen binnenlandse vluchten gaan zijn: AricaTemucoCalamaIquiqueConcepsión, Puerto MonttAntofagastaTemucoBalmaceda en Punta Arenas. Ook gaan er nog enkele vluchten naar Patagonië, Paaseiland en Vuurland. Wil je graag naar de Atacama woestijn? Dan kun je het beste vliegen naar Antofagasta. Puerto Montt is het beste vliegveld als je naar het merengebied wil.  


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Binnenlandse vluchten Colombia  Wij horen om ons heen vaak dat binnenlandse vluchten in Colombia enorm goedkoop zijn! Dit ligt natuurlijk wel aan de periode waarin je reist en het moment waarop je boekt. Elke dag gaan er verschillende vluchten naar grote stedenVanuit Bogotá gaan er eigenlijk vluchten naar alle grote vliegvelden van het land, deze worden vaak uitgevoerd door de nationale luchtvaartmaatschappij AviancaEasyfly is een kleine maatschappij en vliegt naar de kleinere vliegvelden van Colombia, zoals die van Apartadó, Bahía Solano en Quibdó. Grotere steden waar je naartoe kunt vliegen zijn: Medellín, Cali, YopalNeivaSan Andrés, Cartagena, Pereira, Cúcuta, Santa Marta, Montería, Bucaramanga en Barranquilla. 
   


 • Binnenlandse vluchten Ecuador  In Ecuador wordt er in vergelijking met andere Zuid-Amerikaanse landen weinig gebruik gemaakt van binnenlandse vluchten. De binnenlandse vluchten die te boeken zijn, zijn over het algemeen wel goedkoop! Dit geldt echter niet voor de tickets naar de Galapagoseilanden. De belangrijkste vliegvelden van Ecuador zijn Quito en Guayaquil. Kleine tip als je van Quito naar Guayaquil vliegt: probeer een plek aan de linkerkant van het vliegtuig te regelen, dan kun je genieten van het uitzicht over het Andesgebergte! Andere vliegvelden voor binnenlandse vluchten zijn: Cuenca, Esmeraldas, Salinas, Nueva Loja (de jungle) en Manta.


 • Binnenlandse vluchten Paraguay  Ook in Paraquay zijn er niet veel binnenlandse vluchten. Het grootste en belangrijkste vliegveld van het land ligt in Luque, een voorstad van de hoofdstad Asunción. De nationale luchtvaartmaatschappij TAM biedt nog een paar binnenlandse vluchten aan naar Ciudad del Este, een stad in de buurt van de Iguazú Falls. Verder kun je in Paraguay geen gebruik maken van binnenlandse vluchten. 


 • Binnenlandse vluchten Peru  In Peru zijn er een aantal belangrijke vliegvelden voor binnenlandse vluchten, namelijk: Lima, Cusco, Arequipa en Puerto Maldonado. Veel reizigers reizen in één keer van Cuzco naar Lima of andersom, echter is een busreis niet aan te raden – de wegen zijn niet goed onderhouden en er vinden regelmatig ongelukken plaats. Wij raden dus aan om een binnenlandse vlucht te nemen! Puerto Maldonado ligt in de Amazone, hierop moet je dus vliegen als je de jungle wilt bezoeken. Andere vliegvelden in Peru zijn: Iquitos en Tarapoto.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Binnenlandse vluchten Suriname  Binnenlandse vluchten in Suriname worden door kleine vliegtuigjes uitgevoerd. De belangrijkste luchthaven is die van Paramaribo. Er zijn in het land niet veel grote luchthavens, maar wel een aantal geïmproviseerde landingsbanen in het bos. Let op als je zo’n binnenlandse vlucht boekt: doordat de vliegtuigjes erg klein zijn en de ruimte dus beperkt is, is het niet altijd toegestaan om bagage mee te nemen. Plekken waar je in Suriname heen kan vliegen zijn: PalumeuAfobakaAlalapadu, Benzdorp, ApetinaPaloemeuPoeketi, Zanderij en nog veel meer. Als je een bezoek wilt brengen aan het Amazonegebied, kun je het beste vliegen op Palumeu.


 • Binnenlandse vluchten Uruguay  In vergelijking met andere Zuid-Amerikaanse landen is Uruguay een vrij klein land, waardoor er weinig gebruik wordt gemaakt van binnenlandse vluchten. Toch voert de nationale luchtvaartmaatschappij Pluna enkele binnenlandse vluchten uit naar onder anderen Punta del EsteArtigas en Salto. 


 • Binnenlandse vluchten Venezuela  Alhoewel het netwerk aan binnenlandse vluchten in Venezuela ooit veel groter was, zijn er nu nog steeds wel een aantal vluchten te boeken. De belangrijkste luchthaven voor internationale en binnenlandse vluchten is die in Caracas. Je kunt in Venezuela vliegen op: Ciudad Guayana, El VigíaCanaimaPorlamarMaracaiboCiudad Bolívar en Los RoquesHet nationale park Canaima is het beste te bereiken door een binnenlandse vlucht naar Canaima te boeken. De prachtige eilandengroep Islas Los Roques is een aanrader, hier kom je door te vliegen op Los Roques.


 • Goede binnenlandse vluchten pagina? Deel via de social buttons (rechts)!