•  

    Privacybeleid

     


  • Privacybeleid Backpackenzuidamerika.nl | Enjoy Media, eigenaar van de website Backpackenzuidamerika.nl, gevestigd aan de Lippizanerstaart 77, 3573 SP, Utrecht, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in dit privacybeleid.

  • Verwerken persoonsgegevens
  • Persoonsgegevens die wij verwerken


    Bij gebruik van ons contactformulier, het delen van onze content via social media, het achterlaten van een comment op een van onze berichten of pagina’s of bij het doorsturen van een bezoeker van Backpackenzuidamerika.nl naar een website van een van onze partners worden bepaalde persoonsgegevens geregistreerd t.b.v. het voltooien van een dienst. Enjoy Media verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze gegevens (bewust) zelf (of door het gebruik van Backpackenzuidamerika.nl) aan ons verstrekt. Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

    Verplicht
    Naam (voor- en achternaam)
    Email adres

    Niet verplicht
    Telefoonnummer
    Site naam

  • Bijzondere / gevoelige gegevens
  • Bijzondere en / of gevoelige persoonsgegevens


    Enjoy Media verzameld geen bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens en we hebben ook niet de intentie om dit in de toekomst te gaan doen. Als je er van overtuigd bent dat wij wel bijzondere en  /of gevoelige persoonsgegevens hebben verzameld, neem dan direct contact met ons op via info@backpackenzuidamerika.nl, dan zullen wij dit gaan onderzoeken en gerichte stappen ondernemen om dit ongedaan te maken / de gegevens te verwijderen.

  • Met welk doel verwerken wij?
  • Met welk doel verwerken wij persoonsgegevens?


    Zoals al bij “Persoonsgegevens die wij verwerken” staat, verwerkt Enjoy Media jouw persoonsgegevens. Wij doen dat met als doel om:

    • Jouw contact aanvraag goed af te kunnen handelen
    • Jouw reactie(s) onder onze artikelen te plaatsen waar op gereageerd kan worden
  • Automatische besluitvorming
  • Automatische besluitvorming


    Bij Enjoy Media wordt er geen gebruik gemaakt van automatische verwerking voor het maken van besluiten die gevolgen kunnen hebben voor jou of voor andere personen. Alle besluiten worden genomen door menselijk handelen en niet door automatische of computer gestuurde programma’s, systemen en tools.

  • Bewaartermijn persoonsgegevens
  • Bewaartermijn persoonsgegevens


    Enjoy Media zal persoonsgegevens niet langer bewaren dan strikt noodzakelijk is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld.

  • Delen met "third parties"
  • Persoonsgegevens delen met "third parties"


    Enjoy Media verstrekt persoonsgegevens enkel en alleen aan third parties (derden) als dit nodig is om te voldoen aan een (wettelijke) verplichting.

  • Cookies of vergelijkbare technieken
  • Cookies, of vergelijkbare technieken


    Om het bestaansrecht / continuïteit van de websites van Enjoy Media te garanderen, gebruikt Enjoy Media zowel functionele, analytische en tracking cookies. Cookies zijn kleine tekstbestanden die bij een bezoek aan Backpackenzuidamerika.nl worden opgeslagen in de browser van het device dat je gebruikt. Dat kan een desktop, laptop, tablet of smartphone zijn. Websites van Enjoy Media gebruiken cookies voor bovengenoemde doeleinden. Cookies met enkel een technische functionaliteit, zodat de websites goed werken met als doel om de websites te optimaliseren en om je een gebruiksvriendelijke ervaring te bieden tijdens je bezoek. Naast de technische functionaliteit cookies plaatsen wij ook tracking cookies die je surfgedrag monitoren, met name met als doel om je relevante en gepersonaliseerde advertenties te serveren. Als je op een van de websites van Enjoy Media komt, dan word je hier direct over geïnformeerd en om toestemming gevraagd voor het plaatsen van de cookies. Je kunt zelf in je browser (programma zoals Chrome, Firefox of Internet Explorer) waarmee je internet opent instellen dat cookies niet opgeslagen mogen worden. Ook kun je hier bijvoorbeeld reeds door je browser opgeslagen browsegeschiedenis wissen.

    Op websites van Enjoy Media worden cookies geplaatst door “third parties” (derden). Het gaat hierbij met name om diverse adverteerders en/of sociale media bedrijven zoals Tradetracker, Daisycon, Tradedoubler, Partnerize, Facebook, Pinterest, Google + en Twitter. Hieronder een duidelijk overzicht van al deze partijen:

    • Affiliate marketing netwerken

     

    Cookie: TradeTracker
    Functie: TradeTracker is een affiliate advertentie netwerk (zie voor meer info: https://www.tradetracker.com) en daardoor een door uitgevers van websites een veel gebruikt advertentieplatform. De cookies van TradeTracker hebben als doel om de vanaf Backpackenzuidamerika.nl uitgaande kliks, leads en sales te registeren naar (reis) gerelateerde adverteerders die een affiliate marketing campagne hebben draaien bij TradeTracker.

    Bewaartermijn TradeTracker cookies: 30 dagen tot 1 jaar


    Cookie: Daisycon
    Functie: Daisycon is net als Tradetracker een affiliate advertentie netwerk (zie voor meer info: https://www.daisycon.com/nl/ ) en daardoor een door uitgevers van websites een veel gebruikt advertentieplatform. De cookies van Daisycon hebben als doel om de vanaf Backpackenzuidamerika.nl uitgaande kliks, leads en sales te registeren naar (reis) gerelateerde adverteerders die een affiliate marketing campagne hebben draaien bij Daisycon.

    Bewaartermijn Daisycon cookies: 30 dagen tot 1 jaar

    Cookie: Tradedoubler
    Functie: Tradedoubler is net als Tradetracker en Daisycon een affiliate advertentie netwerk (zie voor meer info: https://www.tradedoubler.nl ) en daardoor een door uitgevers van websites een veel gebruikt advertentieplatform. De cookies van Tradedubler hebben als doel om de vanaf Backpackenzuidamerika.nl uitgaande kliks, leads en sales te registeren naar (reis) gerelateerde adverteerders die een affiliate marketing campagne hebben draaien bij Tradedoubler.

    Bewaartermijn Tradedoubler cookies: 30 dagen tot 1 jaar


    Cookie: Partnerize (voormalige Performance Horizon)
    Functie: Partnerize is een van de toonaangevende platformaanbieders in affiliate marketing, met een eenvoudig te gebruiken platform, gedetailleerde inzichten en transparantie bij conversies en commissies proberen zij zich te onderscheiden t.o.v. traditionele netwerken op de Nederlandse markt, zoals Tradedoubler, Tradetracker en Daisycon. Je ziet met name dat grote online spelers zoals Wehkamp, KLM, Albert Heijn, Adidas, Tommy Hilfiger en Office Depot aangesloten zijn bij affiliate advertentie netwerk Partnerize (zie voor meer info: https://partnerize.com/en). De cookies van Partnerize hebben als doel om de vanaf Backpackenzuidamerika.nl uitgaande kliks, leads en sales te registeren naar (reis) gerelateerde adverteerders die een affiliate marketing campagne hebben draaien bij Partnerize.

    Bewaartermijn Partnerize cookies: 30 dagen tot 1 jaar

     

    • Social media netwerken

     

    Cookie: Facebook
    Functie: Facebook is een van de bekendste social media netwerk van de wereld en cookies van Facebook worden gebruikt om het mogelijk te maken om berichten van content van Backpackenzuidamerika.nl te delen via Facebook.

    Bewaartermijn Facebook cookies: 1 jaar

    Cookie: Twitter
    Functie: Twitter is samen met Facebook een van de bekendste social media netwerken van de wereld en cookies van Facebook worden gebruikt om het mogelijk te maken om berichten van content van Backpackenzuidamerika.nl te delen via Facebook.

    Bewaartermijn Twitter cookies: 1 jaar


    Cookie: Google +
    Functie: Google Plus is het social media netwerk dat (zoals de naam al zegt) bij Google hoort. Pagina’s en posts op websites van Enjoy Media kunnen gedeeld worden op Google Plus. Om dit mogelijk te maken worden er cookies gebruikt.

    Bewaartermijn Google + cookies: 1 jaar

    Cookie: Pinterest
    Functie: Pinterest is ook een social media netwerk. Pinterest kan het best omschreven worden als een online prikbord met foto´s, dat gedeeld kan worden met anderen. Het is een verzamelmap, waarbij foto´s van andere websites kunnen worden 'gepind' en op 'boards' kunnen worden geplaatst. Afbeeldingen en bijbehorende pagina’s en posts op websites van Enjoy Media kunnen gedeeld worden op Pinterest. Om het delen mogelijk te maken, worden er ook cookies gebruikt.

    Bewaartermijn Pinterest cookies: 1 jaar

     

    • Analyse tools

     

    Cookie: Google Analytics
    Functie: Google Analytics is het statistieken programma van Google waar sites van Enjoy Media gebruik van maken om site verkeer te meten. Cookies die worden gezet voor het gebruik van Google Analytics zijn puur analytische cookies die website bezoeken meet, zodat we kunnen zien wat er gebeurt op sites van Enjoy Media en zodat wij verbeteringen kunnen doorvoeren op basis van inzichten die wij hieruit verkrijgen die ten goede komen aan de gebruiksvriendelijkheid van de sites.

    Bewaartermijn Google Analytics cookies: Maximaal 2 jaar

     

    • Overig



    Cookie: GetYourGuide

    Functie: GetYourGuide is een online platform om tours en tickets te boeken voor excursies, attracties, uitstapjes en activiteiten voor je reis, vakantie of stedentrip. Bezoekers van de sites van Enjoy Media die via links van GetYourGuide op het online platform terecht komen bevatten een cookie om boekingen van excursies, attracties, uitstapjes en activiteiten op GetYourGuide te kunnen registeren. Deze worden alleen geactiveerd als je op de betreffende GetYourGuide links klikt.

    Bewaartermijn GetYourGuide cookies: 31 dagen
     

    Cookie: Youtube
    Functie: 
    Door dit cookie kun je video’s op Backpackenzuidamerika.nl bekijken van de mooiste landen, bezienswaardigheden, natruurgebieden, activiteiten en nog veel meer moois wat het continent Zuid-Amerika je te bieden heeft.

    Bewaartermijn Youtube cookies: 1 jaar

  • Meer informatie over Cookies
  • Meer informatie over cookies


    Wij snappen dat de materie die wij op deze privacybeleid pagina behandelen soms wat ingewikkeld is (niet alleen voor jou, maar zelfs ook voor ons) echter zijn wij verplicht om deze "boeiende" informatie met je te delen. Mocht je nou echt liever precies weten hoe het allemaal werkt en liever daar tijd aan besteden dan aan het lezen van de gratis en waardevolle reizigers informatie op Backpackenzuidamerika.nl. Dan kun je op deze sites meer informatie lezen over het gebruik en het plaatsen van cookies als je een website bezoekt.
     
    Cookierecht.nl 
    Consumentenbond.nl
    Computertotaal.nl
    Youronlinechoices.com

  • Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen
  • Persoonsgegevens inzien, aanpassen of verwijderen


    Zoals eerder al beschreven verzamelen de websites van Enjoy Media heel beperkt persoonsgegevens. Maar voor alle websites van Enjoy Media geldt dat je het recht heeft om de persoonsgegevens die we van je verzamelen inzichtelijk te krijgen, aan te passen, te bewerken of indien gewenst te verwijderen. Ook heb je het recht om de toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die je al hebt gegeven, in te trekken. Daarnaast kun je ook bezwaar maken tegen de verwerking ervan door Enjoy Media. Je hebt dan ook recht op gegevensoverdraagbaarheid. Als je dit wilt, dan kun je ons verzoeken om de gegevens die we van je hebben in een bestand naar jou of een door jou aangegeven organisatie te sturen. Dien dan je verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van je persoonsgegevens in via info@backpackenzuidamerika.nl. Onderdeel van dit verzoek zal een kopie van je id moeten bevatten (maak ter bescherming van je privacy in deze kopie de foto, machine readable zone, de strook met nummers onderaan het id, id nummer en BSN nummer zwart met een dikke zwarte stift). Wij zullen uiterlijk binnen 3 werkdagen op je verzoek reageren. Enjoy Media wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens.

  • Beveiliging van je persoonsgegevens
  • Beveiliging van je persoonsgegevens


    De beveiliging van je persoonsgegevens neemt Enjoy Media heel serieus. Wij nemen altijd passende maatregelen om misbruik ervan te voorkomen. Zo zal Enjoy Media er alles aan doen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging te voorkomen. Mocht je toch het idee hebben dat je gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op via info@backpackenzuidamerika.nl


  • Goede privacy informatie? Deel!

  • Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone