•  

  Backpacken Bolivia

    • "Chaos en wanorde in Bolivia"


  Backpacken in Bolivia | Het land Bolivia is een verademing voor iedere avonturier. Bolivia is het land van prachtige highlights zoals de Salar de Uyuni zoutvlaktes, het Titicacameer, de Tarabuco zondagmarkt, de gezellige hoofdstad SucreRurrenabaque (de toegangspoort tot de Amazone) en de bruisende stad La Paz, maar ook zeker het land van chaos, frustratie, avontuur en wanorde. Niets werkt zoals het hoort, je weet nooit wat je nu precies aan het eten bent, bustijden hebben geen betekenis en de infrastructuur in Bolivia is zeer beperkt. Over het algemeen gaat niemand er überhaupt van uit dat er iets goed gaat! Maar al deze chaos en wanorde maken een backpackreis door Bolivia een des te groter avontuur voor de echte backpacker. Een ruw land gedoopt in een voortreffelijk natuurlijke schoonheid. Ongekende ruigheid in een wonderlijke natie dat het geduld van zelfs de meest geduldigen onder ons zal weten te testen. Met deze feiten op een rijtje kan je wel stellen dat Bolivia één van de meest complexe bestemmingen is van Zuid-Amerika. Een rit van een afgelegen bergtop tot aan een bewoonde stad kan al een avontuur op zich zijn. Daarnaast zijn er vele hoogtepunten te beleven in de gebergtes, rivieren, jungles en historische steden. Dit maakt Bolivia een land voor de echte avonturiers. Ben je na het lezen van bovenstaande tekst al overtuigd en wil je zo snel mogelijk naar Bolivia gaan kijk dan eens op Vliegtickets.nl. Daar hebben wij goede ervaringen mee qua aanbod, prijs en service (ook nadat je hebt geboekt). Vliegtickets naar Bolivia zijn er vaak scherp geprijsd. Vergelijk hier de beste vluchten en de goedkoopste vliegtickets.


 • Taal: Spaans, Quechua, Aymara, Guarani
  Hoofdstad: Sucre
  Oppervlakte: 1098.581 km²
  Inwoners: 10.800.882 (2015)
  Munteenheid: Boliviano
  Backpack hotspots: Uyuni zoutvlakte, Titicacameer
  Tijdzone: UTC-4 
  Tijdsverschil Nederland: -5 uur (in de zomer -6 uur)
  Land / Netnummer Bolivia: +591


 • Veiligheid

   

  Qua veiligheid kent Bolivia een alsmaar groeiend probleem met criminaliteit gericht op toeristen en dan met name in de grote steden. Professionele oplichters, nep politie en criminelen die zich voordoen als behulpzame toeristen zijn zeer actief. Korte taxi ontvoeringen, met het doel reizigers te beroven, komen vaak voor in de grote steden. Hierbij worden reizigers onder dwang (soms met geweld) gedwongen om hun pincode op te geven en hun pin pas te overhandigen. Wees dus alert en probeer deze situaties te voorkomen. Beter voorkomen dan genezen zeggen wij altijd, dus blijf zo veel mogelijk op de hoofdwegen en ga niet te laat meer de straat op. Probeer ook zoveel mogelijk met lijnbussen te reizen in plaats van taxi’s en vermijd het gebruik van taxi’s in de avonduren en zeker in de nacht. Heb je toch echt een taxi nodig? Bestel dan een radio-taxi en vraag de chauffeur zijn rit te melden bij de centrale voor een bevestiging en een prijs. Stap niet in een willekeurige taxi op straat, met name wanneer de taxichauffeur jou benadert. Je moet ook goed opletten bij manifestaties, demonstraties, blokkades en protesten, want deze zijn geregeld aan de orde in Bolivia. Lees hier verder over veiligheid in Bolivia.

 • Budget

   

  Bolivia is een ideale bestemming voor de backpacker met een klein budget. Het is namelijk een van de goedkoopste landen van Zuid-Amerika. De prijs-kwaliteit verhouding van het land is ideaal. Je krijgt, ziet en ervaart heel veel voor in verhouding met andere landen weinig geld. In Bolivia betaalt men met de Boliviaanse Boliviano. Geldautomaten zijn in steden en toeristische plaatsen makkelijk te vinden maar daarbuiten is dit lastiger. Zorg er dus voor dat je voldoende contant geld bij je draagt. Een extra tip is om euro’s mee te nemen en die vervolgens in te wisselen bij een van de vele wisselkantoren of hotels. Voor Bolivia is het lastig om een gemiddeld dag tot dag budget aan te raden, omdat dit sterk afhankelijk is van hoeveel (van de dure) excursies je zal gaan ondernemen. Rekenend op een semi-budget reis met 3 excursies in het land, raden wij een gemiddeld budget aan van tussen de 15 tot 20 euro per dag. Gebruik het volgende overzicht van gebruikelijke kosten in Boliviaanse Boliviano's om een budget samen te stellen. Hostel overnachting: 50-65, Budget avondmaal: 10-16, Biertje: 6-8, Fles water: 2-3, 8 tot 12 urige busreis: 65-80, 5 KM Taxirit: 25-30, Gemiddelde excursie: 200-300. • Inentingen

   

  Let op, voor je backpackreis Bolivia geldt een verplichte vaccinatie tegen gele koorts als je zeven dagen voor aankomst in een land bent geweest dat binnen het gele koorts gebied valt. Reis je dus rond in Zuid-Amerika en betreed je Bolivia vanuit een ander land dan Chili of Uruguay? Dan moet je kunnen aantonen dat je de nodige vaccinaties hebt gekregen. Is dit niet het geval? Dan wordt de gele koorts vaccinatie enkel aangeraden als jij je tijdens je backpackreis op gebied bevindt dat onder de 2300 meter hoogte ligt. Voor het gehele land wordt echter wel een DTP en Hepatitis A vaccinatie aangeraden. Wil je alles weten over inentingen die je nodig hebt voor Bolivia? Kijk dan op Thuisvaccinatie.nl en maak direct een afspraak met een professional voor de inentingen die je nodig hebt op reis.

 • Visum

   

  Veel backpackers die gaan backpacken in Bolivia denken dat ze een visum nodig hebben om dit chaotische, avontuurlijke en verrassende land te kunnen bezoeken. Maar voor Bolivia is geen visum vereist. Bij aankomst in het land krijg je een stempel in je paspoort dat je een toegestane verblijfsduur van 90 dagen geeft. Wel zo makkelijk dus. Ga je echter een grotere backpackreis maken en bezoek je naast Bolivia meerdere landen in Zuid-Amerika of landen in een ander continent, check dan of je een visum nodig hebt? Check hier voor alle landen of je een visum nodig hebt of niet. Zorg er wel voor dat je paspoort nog minimaal een half jaar geldig is. Daarnaast raden wij je ook aan om altijd je eerste verblijfadres van de accommodatie waar je verblijft bij je te hebben. Hier kan nog wel eens om gevraagd worden. Print je boekbevestiging uit en draag hem bij je.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt ons.


 • Vervoer

   

  Tijdens het backpacken in Bolivia zal je voornamelijk gebruik maken van bussen om de lange afstanden af te leggen. Houd, tijdens het reizen ook zeker rekening met de rommelige infrastructuur en chaos op de weg die heerst in Bolivia en calculeer alvast in dat je later dan gepland op je bestemmingen aan komt. Neem altijd genoeg snacks, water en vermaak mee voor het geval je op een wegblokkade of ongeluk stuit tijdens de rit. Neem je de nachtbus? Wees dan voorbereid op een koude nacht. De ritten vinden namelijk plaats op grote hoogte dwars door de bergen. Een tip is om je slaapzak mee te nemen in de bus en je thermokleding te dragen. Ook raden wij je aan om een goed nekkussen te kopen.

 • Klimaat & beste reisperiode

   

  De beste reistijd voor Bolivia is tijdens de Nederlandse zomer, wanneer het op het zuidelijke halfrond winter is, tussen de maanden mei en september. Al kunnen de temperaturen in de hoger gelegen gebieden nog wel eens dalen, de lucht is helder en het weer is vaak droog. Houdt er wel rekening mee dat dit ook direct de drukste tijd is vanwege de grote hoeveelheid toeristen en Boliviaanse reizigers wegens de Boliviaanse vakantieperiode. Let op, het gehele gebied in Bolivia dat onder de 2500 meter hoogte ligt wordt aangeduid als malariagebied. Neem dus de nodige maatregelen, zoals het meenemen van een anti muggenspray met DEET, een geïmpregneerde klamboe en eventueel malariatabletten. • Bolivia, het land dat je hartslag aanhoudend verhoogd

   

  Bolivia is het land dat je hartslag aanhoudend verhoogd. Van een mountainbikerit langs Bolivia’s Death Road (de gevaarlijkste weg ter wereld) tot een rit in een klein bootje tot in de diepte van de Amazone met een ongekende biodiversiteit. Ook voor de hoogtezoekende hikers is Bolivia een ideale bestemming. Dit komt mede door de vele trekkingroutes die je langs oude incasteden en gemeenschappen brengen. Je hebt er het gevoel dat je in de voetsporen stapt van oude Incastammen. De culturele, historische en spirituele rijkdom van het land met het hoogste percentage aan inheemse bevolking in Zuid-Amerika maakt dit een heerlijk land om te bezoeken, te zien, te proeven, te bestuderen en te ervaren.


 • Kaart en video Bolivia

   


 • Voor jou ook interessant in Bolivia?

   


 • Goede Bolivia pagina? Deel via de social buttons (rechts)