•  

  Backpacken Ecuador

    •  

  "Een Mekka voor natuurliefhebbers"

   

  Backpacken in Ecuador | Ecuador wordt ook wel Republica del Ecuador, of ‘Republiek van de Evenaar’ genoemd. Er backpacken is een avontuur dat je niet snel vergeet. Ecuador is een makkelijk bereisbaar en relatief klein land in Zuid-Amerika dat zeer veel te bieden heeft dan enkel de hoofdstad Quito. Denk bijvoorbeeld eens aan de Galapagos eilanden, surfdorp Montanita of de Cotopaxi vulkaan en nog veel meer moois. En dat alles ook nog eens voor relatief weinig geld. Ecuador heeft een zeer interessant klimaat en ecologisch aanbod. Het is een Mekka voor de echte natuurliefhebbers. Met een oppervlakte van bijna zeven keer zo groot als dat van Nederland is Ecuador een van de kleinere landen van Zuid-Amerika. Omringd door Colombia, Peru en de Atlantische Oceaan bevindt Ecuador zich pal op de evenaar, wat dan ook de naam van het land verklaart. Deze gunstige ligging zorgt er voor dat het land het gehele jaar door geniet van 12 uur zonlicht en gunstige temperaturen. Weet je nu al dat je wilt gaan backpacken in Ecuador en ben je op zoek naar een goedkoop vliegticket? Wij raden je aan om de tickets van WTC.nl dan goed in de gaten te houden. Zij hebben regelmatig goede aanbieding naar o.a. Quito.


 • Taal: Spaans
  Hoofdstad: Quito
  Oppervlakte: 257.217 km²
  Inwoners: 15.868.396 (2015)
  Munteenheid: Amerikaanse Dollar
  Backpack hotspots: Galapagos, Cotopaxi Nat. Park
  Tijdzone: UTC-5 
  Tijdsverschil Nederland: -6 uur (in de zomer -7 uur)
  Land / Netnummer Ecuador: +593


 • Veiligheid

   

  Qua veiligheid in Ecuador raden we je aan om nooit alleen op stap te gaan in de natuurgebieden van Ecuador. De ruige natuur vormt vaak een duister gebied met een groot risico om te verdwalen of beroofd te worden. Kies voor het reizen in groepsverband en eventueel met een gids. Korte taxi ontvoeringen, met het doel reizigers te beroven, komen voor in de steden (voornamelijk Guayaquil). Hierbij worden reizigers onder dwang (soms met geweld) opgedragen hun pincode op te geven en hun pinpas te overhandigen. Verklein het risico op gevaar door een aan te (laten) vragen bij de taxi centrale door het hostel personeel en maak op het vliegveld altijd gebruik van taxibedrijven die je in de aankomsthal vindt. Vrouwelijke backpackers opgelet! In het verleden hebben er enkele verkrachtingen plaatsgevonden in Peru en Ecuador. Dus reis als vrouw nooit alleen maar kies ervoor je aan te sluiten bij een (met voorkeur mannelijke) groep en trek niet alleen rond in afgelegen gebieden met een gids, want ook tijdens georganiseerde tours hebben er in het verleden gevallen van misbruik plaatsgevonden. Wees aandachtig en bedachtzaam tijdens het kiezen van een tour (bijvoorbeeld door online reviews te lezen of om naar ervaringen in het hostel te vragen).

 • Budget

   

  Met een bevolkingspercentage van 45% dat onder de armoedegrens leeft is Ecuador een van de armste landen van Zuid-Amerika. Al maakt dit het een gunstig land om te backpacken, probeer dit ook in je achterhoofd te houden en de lokale bevolking te steunen waar dat kan. Loop grote supermarkten voorbij en koop bij kleine winkels of maak gebruik van burgers die je bij toeristische trekpleisters informatie aanbieden in ruil voor een aantal centen. Het geven van een fooi wordt verwacht in Ecuador en vormt vaak het grootste deel van het inkomen voor onder andere, obers en gidsen. Sinds 13 maart 2000 is de Amerikaanse Dollar de nationale munteenheid van Ecuador en het pinnen van Dollars is op veel plekken mogelijk in de grote steden en in toeristische gebieden. Voor Ecuador raden wij een gemiddeld budget aan van tussen de 20 tot 30 euro per dag, waarvan het grootste deel van het geld op gaat aan excursies. Gebruik het volgende overzicht van gebruikelijke kosten in Amerikaanse Dollars om een budget samen te stellen. Hostelovernachting: 7-9, budget avondmaal: 4-6, biertje: 1-2, fles water: 0.5-1, 6- tot 8-urige busreis: 10-15, 5 KM Taxirit: 4-8. Een gemiddelde excursie in Ecuador kost je ongeveer: 40-60 dollar. • Vervoer

   

  De bus is de meest populaire, voordelige en gemakkelijke manier van reizen tussen de steden in Ecuador. Tevens is dit de mooiste manier van reizen. Je geniet van panoramische uitzichten terwijl je, hoog in de bergen, door de wolken heen rijdt. De meeste steden in Ecuador hebben een centraal busstation, oftewel een ‘terminal terrestre’ waar je terecht kan voor je intercity bustickets. In verband met veiligheid en comfort raden wij aan om net een aantal Dollars meer te betalen voor de eerste klas bussen (Ejecutivo) als die beschikbaar zijn. Zit je in tijdsnood of zie je op tegen de lange busritten? Kies dan voor nationale (binnenlandse) vluchten om van stad tot stad te reizen. Vluchten worden aangeboden door de betrouwbare airlines Latam Ecuador en Avianca die relatief nieuwe toestellen hebben met uitstekende service. Vliegtickets zijn te koop via de website, op het vliegveld of in de toeristenbureaus. Ook kun je op WTC.nl kijken.

 • Klimaat & beste reisperiode

   

  De beste reisperiode om te gaan backpacken in Ecuador hangt af van wat je wilt gaan doen tijdens je backpackreis door Ecuador. Richt je je met name op het binnenland of op de kustgebieden of wil je dit gaan combineren? Ecuador kent een nat en een droog seizoen. Het droog seizoen vindt plaats tussen juni en november en het natte seizoen tussen december en mei. Met weinig regen en warme temperaturen en de meeste zonuren is het droge seizoen ideaal voor het bezoeken van het binnenland, maar ook buiten deze periode valt er weinig regen. Let wel op, het regenseizoen is de meest aangename periode om de kust te bezoeken. Wij raden je aan om vooraf te bepalen wat je met name gaat doen in Ecuador. Ga je met name voor de kust ga dan tussen december en mei en ga je voor de meer voor het backpacken in het binnenland, ga dan tussen juni en november. Wil je beide combineren, dan raden we je aan om tussen mei en juni te gaan backpacken in Ecuador. 


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt ons.


 • Inentingen

   

  Voor je backpackreis in Ecuador geldt een verplichte vaccinatie tegen gele koorts als je zeven dagen voor aankomst in een land bent geweest dat binnen het gele koorts gebied valt. Betreed je Ecuador vanuit een ander land dan Chili of Uruguay? Dan moet je kunnen aantonen dat je de nodige vaccinatie hebt. Is dit niet het geval? Dan wordt de gele koorts vaccinatie enkel aangeraden als jij je buiten het Andes gebergte zal bevinden. Voor het gehele land wordt een DTP en Hepatitis A vaccinatie aangeraden. Wil je alles weten over inentingen die je nodig hebt voor Ecuador? Kijk dan op Thuisvaccinatie.nl en maak direct een afspraak met een professional voor de inentingen die je nodig hebt op reis.

 • Visum

   

  Heb je om te gaan backpacken in Ecuador een visum nodig? Dat is een vraag die veel backpackers hebben. Het antwoord op deze vraag is vrij eenvoudig. Als je wilt gaan backpacken door Ecuador, dan hoef je van tevoren geen visum te regelen. Voor Ecuador is namelijk geen visum vereist. Bij aankomst in Ecuador krijg je een stempel in je paspoort die je een toegestane verblijfsduur van 90 dagen geeft. Mocht je naast Ecuador meer landen in Zuid-Amerika of een ander continent bezoeken, check dan of daar wel een visum voor vereist is. Daarnaast raden wij je ook aan om altijd je eerste verblijfadres van de accommodatie waar je verblijft bij je te hebben. Hier kan nog wel eens om gevraagd worden. Print je boekbevestiging uit en draag hem bij je. • Als natuurliefhebber raak je er niet uitgekeken!

   

  Ecuador is met name een favoriete bestemming voor natuurliefhebbers. Een land waar natuur, en het behoud hiervan, een belangrijke rol speelt voor toeristen, bevolking en overheid. Zo is er in 2008 in Ecuador de eerste constitutie opgericht dat gericht is op de benadrukking en het vastleggen van het Recht van Natuur en Ecosystemen. Daarnaast is Ecuador een van de landen uit de 17 Megadiverse Countries group. Een groep landen die het grootste deel van ‘s werelds flora en fauna bezit en de grond vormt voor bepaalde soorten die nergens anders voorkomen. Een goed voorbeeld hiervan zijn de Galapagos eilanden die tot Ecuador behoren. Islas Galapagos vormt een archipel aan vulkanische eilanden die bekend staan om hun inheemse diersoorten en staat tevens bekend als de bakermat van Charles Darwin zijn onderzoek en de evolutietheorie. Bovendien vind je in Ecuador zowel inactieve als actieve vulkanen, uiterst vruchtbare grond aan de kust, Amazone regenwouden en natuurlijk het onmisbare Andesgebergte. Kortom, als natuurliefhebber raak je tijdens het backpacken in Ecuador niet uitgekeken.


 • Video en kaart Ecuador

   


 • Voor jou ook interessant in Ecuador?

   


 • Goede Ecuador pagina? Deel via de social buttons (rechts)!