•  

  8 must do's in Patagonië

    • Must do's Patagonië | Het gedeelte van het zuiden van Zuid-Amerika dat verdeeld is over Chili en Argentinië. Het is een gigantisch gebied. Het is werkelijk adembenemend en spectaculair mooi. Het is uniek in al haar (bevroren) glorie. Een gebied waar je soms dagen onderweg bent zonder enig contact met de bewoonde wereld. Een gebied waar je kamperend, liftend en hikend door grote verlaten landschappen het gevoel krijgt helemaal alleen te zijn op de wereld. Wij hebben hieronder de 8 absolute must do's in Patagonië voor jou op een rijtje gezet. Ga ze snel lezen en doe inspiratie op voor één van de grootste avonturen uit je leven. Wil je graag naar Patagonië maar weet je niet goed welke route je gaat volgen? Bekijk dan ook eens onze backpack reisroute door Patagonië pagina.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • 1. De W-loop in Torres del Paine


  Benoemd tot een van de meest onvergetelijke trekkingen ter wereld, trekt het nationale park van Torres del Paine jaarlijks vele bezoekers van over de hele wereld die hier de W-route komen afleggen. Een vier-daagse trek die je langs aquamarijn gekleurde meren, weelderige bossen, glinsterende gletsjers en de granieten Cuernos del Paine die als natuurlijke torens de grond uitsteken. Als bonus wordt je tijdens je wandeling ook nog eens door schapen, condor’s en guanaco’s vergezeld.


 • 2. De Glaciar Perito Moreno horen


  De Perito Moreno gletsjer is een bevroren muur van maar liefst 5 km breed en 74 meter hoog. Een van de grootste gletsjers ter wereld die tevens wel de enige is die groeit in plaats van te krimpen. Hoe angstaanjagend het ook klinkt, het gekraak van de langzaam schuivende en brekende gletsjer geeft je een lichte adrenaline shock en een goede dosis kippenvel.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • 3. Walvissen in Puerto Madryn


  Patagonië biedt de beste mogelijkheden ter wereld om walvissen te spotten en Puerto Madryn is een absolute favoriet. Het is er relatief een stuk warmer en de kust is een voortplantingsgebied voor veel van de dieren. Hierdoor ben je tijdens een trip op het water verzekerd van een aantal absolute "Kodak momenten".


 • 4. Bezoek Tierra del Fuego


  Dit is waar de Pan-American Highway eindigt en Tierra del Fuego begint. Dit nationale park bevind zich op de Argentijnse zijde van het Tierra del Fuego eiland en kenmerkt zich door Patagonische bossen en het einde van het Andes gebergte. Watervallen, dichtbegroeide bossen, bergen en gletsjers wisselen elkaar af. Het zal een wandeling worden, die lang op je netvlies zal staan. • 5. Pinguïns in Punta Tombo


  Met een kolonie van meer dan een half miljoen Magelhaen pinguïns en vele andere vogelsoort is dit een bestemming om niet te missen tijdens het backpacken in Patagonië. Al waggelend op het eiland zijn de Pinguïns vrij territoriaal. Houd hier rekening mee. Respecteer hun territorium en houdt afstand.


 • 6. Het zuidelijkste gebied op aarde


  Puerto Williams, waar de bewoonde wereld eindigt en Antarctica begint. Het meest zuidelijk bewoonde gebied ter wereld met +/- 3000 inwoners. Meerdere hikes door dit Patagonische deel beginnen in Puerto Williams. Zo kun je kiezen voor de populaire vijf-daagse hike door de Dientes de Navarino waar je, naast de vele natuurlijke wonderen, langs overblijfselen van oude inheemse volkeren wandelt en een glimp krijgt van de levensstijl die hier ooit heerste.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • 7. De handen van Cueva de las Manos


  Waar anders vind je rotsschilderingen die maar liefst 9500 tot 13000 jaar oud zijn? In Cueva de Las Manos, oftewel, de grot van de handen, kan je met een gratis tour door deze historische grotten lopen terwijl een deskundige tourgids je alles vertelt over dit oude stuk historie.


 • 8. De dinosaurusroute van Patagonië


  De geraamtes van de grootste dinosaurussen die ooit hebben geleefd liggen begraven in deze regio. De grootste dinosaurussen die ontdekt zijn werden in deze regio gevonden en opgegraven en men gaat er van uit dat er nog wel meer van deze prehistorische dieren onder de grond liggen te ‘rusten’. Al meer dan 90 miljoen jaar lang. Je kan tevens het Dinosaurus museum in Villa el Chocon bezoeken waar je fossielen en skeletten kan zien die nog merkwaardig goed intact zijn gebleven. Wild, ruw, onontdekt en wonderschoon Patagonië is een bestemming dat met geen ander op de wereld te vergelijken is. Temperaturen, het klimaat en de omstandigheden zullen veel energie vereisen maar zijn het aan het einde van de dag dubbel en dwars waard.


 • Kaart en video Patagonië

   


 • Goede Patagonië must do's pagina? Deel via de social buttons (rechts)!