•  

  Antarctica reis

    • Antarctica | Het continent van extremen voor avontuurlijke backpackers. Het zuidelijkst en hoogst gelegen. Het koudsts en het droogst. Laat je echter niet misleiden door al het ijs, Antarctica is namelijk een dorre woestijn waarin het vocht van het gebied wordt vastgehouden door het ijzige zeewater en de enorme ijsplaten. Op een paar duizend wetenschappers na is het continent onbewoond en dus vrijwel onaangeraakt door de mensheid. De gevolgen hiervan zijn talloze interessante dieren en schitterende landschappen die je opwachten. Het in Argentinië gelegen Ushuaia is de populairste en voordeligste poort naar Antarctica en alsnog worden hier prijzen gevraagd van 10.000 tot 15.000 euro voor een cruisereis. Wij zullen je een geheimpje verklappen, je kan ook ‘op z’n backpacks’ naar Antarctica: een stuk goedkoper dus. Wij leggen je uit hoe.


 • Het meest zuidelijke punt, Ushuaia

  In het meest zuidelijke punt van Argentinië vinden we Ushuaia, een kleine stad die met trots de bijnaam ‘fin del muno’ (einde van de wereld) draagt. Het is de meest zuidelijk gelegen (bewoonde) stad ter wereld. In de stad zelf is er niet heel veel te doen of te zien maar de echte reden voor een bezoek hier is dat dit het startpunt is van excursies naar Antarctica. • Algemene informatie Antarctica 


  Antarctica is (toeristisch) enkel te bezoeken in de zomer (van november tot maart) wanneer het ijs genoeg smelt om het gebied toegankelijk te maken, de temperaturen stijgen tot wel 14 graden en er 24 uur per dag licht is. De kou neemt zo zijn gezondheidsrisico’s met zich mee en dus is een goede voorbereiding van groot belang. Denk aan thermokleding en water- en winddichte handschoenen, laarzen, broeken en jas. Maar ook een zonnebril en zonnebrandcreme tegen de reflecterende zon. Dit alles kun je vooraf meenemen, maar is ook te koop en te huur in Ushuaia.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Antarctica cruise 


  De meest gebruikelijke manier om Antarctica te bezoeken is met een cruise. Hierbij verken je het gebied met dagelijkse excursies waarvoor je overstapt op kleinere bootjes of kayaks om dichter bij de dieren te kunnen komen. Cruise verkopers willen je vaak overtuigen dat hun cruise het beste is maar over het algemeen worden dezelfde pakketten (route, maaltijden, entertainment, accommodatie) verkocht. Let enkel op de factoren die het echte onderscheid maken.

  • Vaste land op?
   Krijg je de kans om voet te zetten op het daadwerkelijke Antarctische vaste land of zal je alleen omliggende eilanden bezoeken?

  • Excursies
   Hoeveel excursies zijn inbegrepen? Je kan hierbij uitgaan van twee excursies per dag (afhankelijk van het weer).

  • Type schip en aantal passagiers
   Hoeveel passagiers neemt het schip mee en hoe vaak mag je van boord? Schepen met 500+ passagiers mogen passagiers niet laten uitstappen waardoor de reizigers een week op de boot zitten. In andere gevallen geldt dat er maar 100 mensen tegelijk van het schip af, en het land op mogen. Zit je op een schip met 300 mensen? Dan moet je wachten op je beurt en zit je dus meer uren op het schip. Een kleiner schip kan dus bijdragen aan een mooiere beleving van Antarctica.


 • Budget Antarctica

  Ga jij naar Antarctica maar heb jij je cruise nog niet vooraf geboekt? Dan heb je bij voorbaat al 5.000 tot 7.000 euro bespaard. De starttarieven voor het vooruit boeken zijn namelijk al 10.000 tot 12.000 euro. De truc is om naar Ushuaia te gaan en daar gebruik te maken van het feit dat cruiseschepen liever gevuld weg gaan dan half leeg, zelfs als ze daarmee minder geld verdienen. Tijdens het seizoen (november t/m maart) vertrekken er dagelijks boten vanaf de haven, dus raden wij aan hier een aantal dagen rond te neuzen tot je een deal hebt gescoord. Het maximale wat je voor een last minute deal zou hoeven betalen is 5.000 euro. Het minimale? Dat hangt af van je geduld en je vastberadenheid! Zo kan je al deals scoren vanaf 3.000 euro. Velen dromen erover maar slechts enkelen krijgen de daadwerkelijke kans deze bucket list item van het lijstje te schrappen. Laat de uitgestrekte ijsvlaktes en het onaangeraakt natuur niet langer op je wachten. Een bezoek aan Antarctica is een droom die ook jij werkelijkheid kan maken. Lees meer budget tips om backpacken in Zuid-Amerika zo goedkoop mogelijk te maken op onze budget tips pagina.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Toch liever een rondreis Antarctica

  Wil jij graag naar Antarctica maar liever toch met een georganiseerde reis? Dan raden wij de reisorganisatie Sawadee aan. Deze reisspecialisten bieden een mooi aantal reizen aan naar dit bijzondere gebied. Wil je per boot of per vliegtuig naar het witte continent en over of zelfs voorbij de zuidpoolcirkel reizen, dan zijn de poolreizen echt wat voor jou. Zie konings- en keizerpinguïns, de mooiste gletsjers en de Falklandeilanden en South-Georgia. Maar ook een zeer zeldzame poolexpeditie naar Show Hill Island is mogelijk. Bekijk snel de mogelijkheden voor de reis van je leven.


 • Video en kaart Antarctica

   


 • Goede Antarctica pagina? Deel via de social buttons (rechts)!