•  

  Zuid-Georgia en de Zuidelijke Sandwicheilanden

    •  

  "Een waar avontuur"

   

  Zuid-Georgia en de Zuidelijke Sandwicheilanden | Een plek op de wereld waarvan je het bestaan waarschijnlijk niet eens wist, voordat je je ging verdiepen in backpacken door Zuid-Amerika. In de Atlantische oceaan, dichter bij Antarctica dan bij de bewoonde wereld, vindt je Zuid-Georgia, dat ook wel Zuid-Georgië wordt genoemd (op zijn Engels, South Georgia) en de Zuidelijke Sandwicheilanden. Net als de verderop gelegen Falklandeilanden behoort ook deze eilandengroep tot Groot-Brittannië en is het een waar "onontdekt" paradijs voor natuurliefhebbers. Het is dus zeker het overwegen waard om Zuid-Georgia en de Zuidelijke Sandwicheilanden in je backpackroute op te nemen als je natuurliefhebber bent. Een ding is zeker, om er te komen en er te zijn, zal je als een waar avontuur ervaren. Benieuwd waar South Georgia ligt? Check het hier.


 • Taal: Engels
  Hoofdstad: King Edward Point
  Oppervlakte: 3.093 km²
  Inwoners: 20 - 30
  Munteenheid: Geen munteenheid
  Tijdzone: UTC-2 
  Tijdsverschil Nederland: -4 uur (wintertijd -3 uur)
  Land / Netnummer Zuid Georgia / Sandwicheilanden: +500


 • Veiligheid

   

  De eilandengroep is niet bewoond. De enige personen die je hier zal tegenkomen zijn wetenschappers en medereizigers. Criminaliteit bestaat hier vrijwel niet. Houd er rekening mee dat veel dieren op het eiland in het wild leven. Houd voor je eigen veiligheid en wegens respect voor de natuur afstand van alle levende wezens. Als de dieren je opmerken, dan weet je dat je te dichtbij bent gekomen en zij zich aangevallen zullen voelen of hun kroost willen beschermen. Op zoek naar meer tips en informatie over de veiligheid als je gaat backpacken in Zuid-Amerika? Bekijk dan onze veiligheid Zuid-Amerika pagina.

 • Budget

   

  Backpacken op Zuid-Georgia en de Zuidelijke Sandwicheilanden is nu niet bepaald budgetvriendelijk. De eilanden zijn bereikbaar per jacht of cruise. Aangezien de gemiddelde backpacker geen jacht heeft klaar staan, zal de cruise de meest geschikte optie zijn. Desondanks is het mogelijk om de eilanden (relatief) goedkoop te bezoeken. Vanaf Buenos Aires kan je al beginnen met het zoeken naar cruise last minutes richting deze bijzondere eilanden. Over het algemeen vertrekken alle cruises richting Antartica, de Falklandeilanden, Zuid-Georgia en de Zuidelijke Sandwicheilanden vanaf Ushuaia. Je kunt in Ushuaia rondvragen naar de ervaringen van medereizigers en backpackers om tips op te vangen over het scoren van een budgetdeal.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt ons.


 • Visum

   

  Voor een reis naar Zuid-Georgia en de Zuidelijke Sandwicheilanden hoef je niet vooraf een visum aan te vragen. Echter is het wel vereist om je na aankomst te melden bij het Government Officer kantoor die te vinden is bij het King Edward Point. Hier betaal je voor een bezoekersvergunning 120 pond p.p. voor een bezoek tot 72 uur. Wil je langer dan 72 uur op het eiland blijven? Tel hier dan 20 pond per dag bij op. Als je eenmaal de 200 pond hebt bereikt mag je voor dit bedrag tot 1 maand (vanaf de aankomstdatum) op de eilanden blijven.

 • Inentingen

   

  Voor je backpackreis naar Zuid-Georgia en de Zuidelijke Sandwicheilanden zijn er geen verplichte vaccinaties. Echter worden de DTP en Hepatitis A vaccinaties wel aangeraden. Voor meer informatie over inentingen en verplichte vaccinaties in Zuid-Amerika raden wij je aan om Thuisvaccinatie.nl in de gaten te houden en bij vragen te contacten. Zij zijn expert op het gebied van inentingen en kunnen je zeker goed helpen.


 • Klimaat & beste reisperiode

   

  De beste reisperiode en de leukste tijd om Zuid-Georgia en de Zuidelijke Sandwicheilanden te bezoeken is van december tot februari. Dit is namelijk de zomer op het Zuidelijke Halfrond, dus ontwaken rond deze periode de dieren ook uit hun winterslaap. Zeker als je natuurliefhebber bent en optimaal wilt genieten van de flora en fauna die de eilanden je te bieden hebben, dan raden wij je aan om in deze periode te gaan.

 • Vervoer

   

  De eilandengroep is enkel bereikbaar via de oceaan, waardoor je dus met een cruise of jacht de eilanden bereikt. Reis je met een cruise, dan is al het vervoer en de dagindeling al ingepland. Reis je met een eigen jacht, dan zal je dit van te voren uit moeten zoeken en een eigen planning maken. Goede om te weten is dat de eilandengroep bestaat uit vele gletsjers waar je niet simpelweg overheen kunt lopen om van A naar B te komen.Wij raden een cruise dus ook zeker aan. Zeker omdat de Zuidelijke Oceaan een van de ruigste wateren ter wereld is met regelmatig heftige stormen.


 • Voornamelijk bezocht voor natuur toerisme

   

  SGSSI (South Georgia and the South Sandwich Islands) is een Brits overzees grondgebied dat bestaat uit Zuid-Georgia en de Zuidelijke Sandwicheilanden. De eilanden zijn gelegen ten Zuidoosten van Zuid-Amerika en Noordoosten van Antartica. Het eiland kent (met uitzondering van wetenschappers en onderzoekers) geen populatie en wordt voornamelijk bezocht voor natuurtoerisme. Zo is het vaak een stop voor zeiljachten en cruiseschepen. Het eiland heeft geen landingsbaan waardoor het alleen te bereiken is via water. Ga je backpacken op de Falklandeilanden? Dan kan je dit prima combineren met het backpacken op Zuid-Georgia en de Zuidelijke Sandwicheilanden. Beide eilandengroepen worden door dezelfde Britse commissaris bestuurd.


 • Kaart en video

   


 • Goede Zuid-Georgia en Zuidelijke Sandwicheilanden pagina? Deel via de social buttons (rechts)!