•  

  Backpacken Falklandeilanden

    •  

  "Unieke schoonheid en flora en fauna"

   

  Backpacken Falklandeilanden | Wat een prachtige naam voor een eilandengroep. Een waar natuurparadijs en een unieke bestemming die bij het overgrote deel van het thuisfront geen belletje zal doen rinkelen. Met een bevolking dat slechts voor een minuskuul klein deel uit ‘mensen’ bestaat en voor de rest uit het wilde leven bestaat, staat de eilandengroep ook wel bekend als de Galapagos van het Zuiden. De Falklandeilanden, ook wel Islas Malvinas of The Flakland Islands genoemd, is een eilandengroep ten oosten van Argentinië in het zuidelijke deel van de Atlantische oceaan op een kleine 700 kilometer ten oosten van Patagonië.  Officieel is deze kleine eilandengroep een Brits overzees gebied dat een oppervlakte ter grootte van Vlaanderen beslaat. Mocht je gaan backpacken in Zuid-Amerika en van natuur houden? Bekijk dan zeker de mogelijkheden om deze eilandengroep te bezoeken.


 • Taal: Engels
  Hoofdstad: Stanley
  Oppervlakte: 12.173 km²
  Inwoners: 3.361 (2014)
  Munteenheid: Falklandeilands pond
  Tijdzone: UTC-4 
  Tijdsverschil Nederland: -3 uur (wintertijd -4 uur)
  Land / Netnummer Falklandeilanden: +500


 • Veiligheid

   

  De criminaliteit is nihil op de eilanden. Toch is het vanzelfsprekend dat je goed op je spullen let en met name in de avonduren waakzaam bent. In tegenstelling tot veel landen in Zuid-Amerika is de politie op de Falklandeilanden niet corrupt en kan je dus altijd terecht bij de politie voor hulp. Houd er rekening mee dat veel dieren op het eiland in het wild leven. Houd afstand van alle levende wezens, met name zeeleeuwen, zeeberen en zeeolifanten. Als de dieren je opmerken, dan weet je dat je te dichtbij bent gekomen. Houd, voor je eigen veiligheid en de behoud van de natuur en vrije levensomstandigheden van deze dieren, je afstand. Op zoek naar meer tips en informatie over de veiligheid in Zuid-Amerika? Bekijk dan onze veiligheid Zuid-Amerika pagina.

 • Budget

   

  De officiele valuta op de Falklandeilanden is de Falkland Pond waarvan de waarde gelijk staat aan de Britse Pond. Echter wordt Britse Pond ook in het gehele gebied geaccepteerd. Relatief gezien is een bezoek aan de Falklandeilanden niet goedkoop vanwege de ligging. Alles wordt ingevlogen naar het eiland en dit zie je terug in de prijzen. Wat echter wel een meevallertje is, is dat je geen (extra) belasting betaalt voor alcohol waardoor je biertje redelijk betaalbaar is. Voor de Falklandeilanden raden wij een gemiddeld budget aan van tussen de 100 tot 120 euro per dag waarvan het grootste deel van je geld opgaat aan overnachting en vervoer. Gebruik het volgende overzicht van gebruikelijke kosten in Falklandse Pond om een budget samen te stellen. Budget avondmaal: 10-15, biertje: 2-3, fles water: 1-2, 5 km taxirit: 15-20, vlucht (eilandhoppen): 40-65, pont (eilandhoppen): 10-15 • Visum

   

  Voor een backpack reis naar de Falklandeilanden hoef je niet vooraf een visum aan te vragen. Kom je met een vlucht aan op het eiland? Dan krijg je bij aankomst een bezoekersvergunning die je vier weken toegang geeft tot de Falklandeilanden. Kom je met een cruiseschip aan? Dan heb je geen visum nodig, tenzij je voor of na je cruise het eiland op eigen houtje wil gaan verkennen, dan wel informeer dan bij de cruise organisatie wat je het best kunt doen.

 • Inentingen

   

  Voor je backpackreis op de Falklandeilanden gelden er geen verplichte vaccinaties. Echter worden de DTP en Hepatitis A vaccinaties wel aangeraden. Voor meer informatie over inentingen en verplichte vaccinaties in Zuid-Amerika raden wij je aan om Thuisvaccinatie.nl in de gaten te houden en bij vragen te contacten. Zij zijn expert op het gebied van inentingen en kunnen je zeker goed helpen.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt ons.


 • Klimaat & beste reisperiode

   

  De beste reistijd om de Falklandeilanden te bezoeken is tijdens de zomer op het Zuidelijke Halfrond. Met name in de maanden december tot februari. Dit zijn de warmste maanden en tevens de maanden waar de meeste dieren zich zichtbaar maken. Buiten dit seizoen om kan je in oktober en november pasgeboren zeeolifanten zien en in maart en april stuit je op stranden gevuld met penguins. Wij raden je dus zeker aan om te gaan backpacken december tot februari want met name om de bijzondere natuur zijn de Falklandeilanden een bezoek meer dan waard.

 • Vervoer

   

  Wil je tijdens je bezoek aan de Falklandeilanden graag eilandhoppen? Het meest gebruikte vervoersmiddel hiervoor zijn de door de overheid beheerde FIGAS vliegtuigen. Deze vliegtuigen zijn op zich goed betaalbaar met een gemiddelde prijs van rond de 60 pond per vlucht. Voor een aantal beperkte bestemmingen op en rondom de eilanden is er ook een pont beschikbaar. Voor de rest kun je ter plekke gebruik maken van taxi’s. Autohuur is wel mogelijk maar raden wij je af om te doen, vanwege het gebrek aan een goede en uitgebreide infrastructuur. .


 • Zeeleeuwen, zeeberen en vele unieke vogels

   

  Het gebied wordt zowel door Argentinië als het Verenigd Koninkrijk geclaimd, maar valt volgens de Verenigde Naties onder het beheer van de laatste. De Falklandeilanden bestaan uit twee hoofdeilanden en een paar honderd kleinere eilanden. De populairste reden om de eilandengroep te bezoeken is vanwege de unieke schoonheid en de flora en fauna. Met name de vele verschillende vogelsoorten en het leven in het water. Denk hierbij aan zeeleeuwen, zeeberen, albatrosvogels, haviken, valken, ganzen en vele unieke vogels die nergens anders te vinden zijn. Daarnaast worden de eilanden voor het grootste deel bewoond door penguins en schapen.


 • Kaart en video Falklandeilanden

   


 • Goede Falklandeilanden pagina? Deel via de social buttons (rechts)!