•  

  Budget backpacken Zuid-Amerika

    • Budget backpacken Zuid-Amerika | Een belangrijk onderdeel van je backpack avontuur door Zuid-Amerika is je budget. Wat dat betreft lijkt het net op het echte leven. Wat ga je waar aan uitgeven en komt dat uit met het budget wat je te besteden hebt, of moet je er toch tussendoor bij gaan werken om rond te komen. Gemiddeld gezien kun je in Zuid Amerika voor een €35 per dag prima rondkomen als backpacker, maar veel hangt natuurlijk af van de duur van je backpackreis, maar er komen ook meerdere factoren om de hoek kijken. Naast de duur van je reis zijn ook de bestemmingen (welke landen doe je aan tijdens je reis), welke activiteiten onderneem je (elke dag een excursie of gratis de natuur bewonderen tijdens een wandeling) en of je een luxe backpacker bent, of dat je er een sport van maakt om zo min mogelijk geld uit te geven en toch overal te komen waar je heen wilt?


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt ons.


 • Hoeveel tijd heb je om te reizen?


  Een factor is ook “tijd” en dan niet zozeer de tijdsduur van je reis, maar met name de tijd die je neemt om te reizen binnen Zuid-Amerika of de tijd die je besteed om onderzoek te doen hoe je het goedkoopst reist, eet, slaapt of excursies boekt? Neem je waar mogelijk de trein, de bus of een nog goedkopere optie, de nachtbus of pak je juist altijd het vliegtuig? En als je het vliegtuig pakt, kies je dan standaard voor een rechtstreekse vlucht met zo min mogelijk overstaptijd, of wil je voor veel minder kosten best twee tussenstops maken en er uren langer over doen om op je bestemming te komen? Dit soort beslissingen kunnen enorm veel schelen in het budget wat je verder te besteden hebt tijdens je reis.

  Wat voor type backpacker ben jij?


  Bepaal dus voor jezelf tijdens je voorbereiding wat voor type backpacker je bent en probeer hier rekening mee te houden bij het samenstellen van je budget en het plannen van je reis. Heb je gezien de activiteiten die je allemaal wilt ondernemen voldoende tijd om langer te reizen, of kom je dan krap in je tijd te zitten en moet je misschien wel noodgedwongen dingen overslaan? Dat zou zonde zijn!


 • Naar welke landen ga je en met wie?


  Bezoek je alleen de duurdere landen zoals Brazilië, Argentinië of Suriname, of combineer je een duur land om budget technische redenen met een goedkoper land zoals Bolivia, dat bekend staat als het goedkoopste land van Zuid-Amerika en andere beter betaalbare landen zoals Chili, Peru, Colombia, Ecuador of Uruguay (budget gemiddeld €27,50 per dag)? Denk daar goed over na voordat je vertrekt. Als je met een groepje van 4 personen in totaal gaat backpacken, dan is dat een perfect aantal. Met meerdere personen reizen is vaak goedkoper dan alleen. Zo kun je de kosten van een taxi altijd door 4 delen en kun je op een 2 of soms zelfs een 4 persoonskamer slapen i.p.v. alleen op een 2 persoons kamer. Ook kun je vaak goed over de prijs onderhandelen bij het kopen van tickets voor een excursie (met een groep ben je altijd interessanter dan alleen, omdat ze dan meer aan jullie kunnen verdienen en bereid zijn meer korting te geven). Mocht je toch alleen gaan backpacken door Zuid-Amerika zorg er dan voor dat je op zoekt gaat naar een tijdelijk reismaatje waarmee je kamer en taxi kosten kunt delen. Naast het feit dat het je geld bespaart en het veilig is, kan een reismaatje het backpacken ook gezelliger maken.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt ons.


 • Kosten per land


  Zoals eerder aangegeven kun je voor gemiddeld €35 per dag als backpacker rondkomen in Zuid-Amerika. Maar de kosten voor belangrijke factoren zoals vervoer, eten, overnachten, uitgaan en kosten zoals excursies zijn sterk afhankelijk van het land. Een groot deel van de bevolking van Zuid Amerika leeft in armoede en verdienen een paar euro per dag, maar de economie trekt steeds meer aan en daarom wordt het continent ook duurder. Prijzen en wisselkoersen fluctueren niet veel en daarom kun je er vanuit gaan dat de kosten die wij op deze site noemen kloppen. De gemiddelde kosten voor backpacken in Brazilië, Argentinië of Suriname zijn gemiddeld €40 per dag, voor Bolivia gemiddeld €20 per dag en voor andere populaire landen zoals Chili, Peru, Colombia, Ecuador of Uruguay moet je rekenen op gemiddeld €27,50 per dag. Om wat ruimer in je budget te zitten (je weet nooit wat er allemaal gebeurt tijdens je backpackreis) raden wij je zeker aan om een creditcard mee te nemen, vraag er hier een aan.


 • Goede budget pagina? Deel via de social buttons (rechts)!