•  

  Spaans leren Zuid-Amerika

    • Spaans leren Zuid-Amerika | In tegenstelling tot wat veel mensen denken, wordt er niet in elk land in Zuid-Amerika Spaans gesproken. In Brazilië spreken ze bijvoorbeeld Portugees, in Frans-Guyana wordt Frans gesproken, in Suriname Nederlands en op de Falklandeilanden Engels. Desalniettemin wordt er in veel landen wél Spaans gesproken, waardoor Zuid-Amerika een ideaal continent is om de Spaanse taal te leren. Spaans leren in een prachtige omgeving met mooie stranden, tropische oerwouden en culturele hoogstandjes is natuurlijk veel leuker dan in de Nederlandse schoolbanken! Daarnaast bevind je je de hele dag tussen Spaans sprekende mensen, waardoor het leren van de taal nog makkelijker en sneller gaat.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • In welk land ga jij Spaans leren?

   

  In veel grote steden van Spaanstalige landen kun je een Spaanse taalcursus volgen. De bekendste zijn: Buenos Aires, Córdoba, Sucre, Medellín, SantiagoQuitoCartagena en Cuzco. Elk land en elke stad heeft zo zijn voor- en nadelen, kijk vooral naar welke stad jou het meeste aanspreekt! Via onze landen- en stedenpagina’s kun je ontdekken wat er in elk land te doen is en welk land het beste bij jou past. Of kies niet één, maar meerdere steden en backpack tussen de cursussen door door Zuid-Amerika. Er zijn wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden, zoals de kosten en het verblijf. Hieronder geven we je een overzicht van de nodige informatie voor Spaans leren in Zuid-Amerika.


 • Lengte van de Spaanse taalcursus

   

  De beste manier om Spaans te leren in Zuid-Amerika is door een taalcursus te doen. Deze cursussen zijn er in allerlei verschillende maten en in verschillende landen. De gemiddelde persoon leert in twee weken aardig wat basisvaardigheden, maar als je écht goed Spaans wilt leren spreken, is het aan te raden om een langere cursus te doen. Het is natuurlijk ook mogelijk om één à twee weken in het ene land een cursus te doen, verder te reizen en daarna in een ander land weer een cursus te volgen. Op deze manier kun je de geleerde vaardigheden ook meteen in de praktijk brengen! Hoe lang je de cursus wilt gaan volgen, hoef je niet eens per se van te voren vast te leggen. Het is ook mogelijk om op locatie een taalcursus te boeken en na een week te beslissen of je verder gaat of niet.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Groeps- of Privé Spaanse les

   

  Als je een taalcursus Spaans in Zuid-Amerika gaat volgen kun je er voor kiezen om groeps- of privélessen te boeken. Een voordeel aan groepslessen is dat je meteen nieuwe mensen leert kennen, met wie je samen kunt leren. Daarnaast heb je meteen reisgenoten, als je de rest van het land wilt ontdekken! Er bestaan zelfs ‘rondreizende taalcursussen’, dit zijn cursussen waarbij je niet op één plek een taalcursus Spaans volgt, maar het Spaans leren combineert met backpacken. Daarentegen krijg je tijdens privélessen natuurlijk wel meer aandacht en kan een leraar je persoonlijk begeleiden.


 • Verschillende soorten Spaans accenten

   

  Het Spaans dat je zult leren in Zuid-Amerika wijkt iets af van het Spaans dat je zou leren in Spanje. Deze laatste taal wordt Castellano genoemd, dit wordt vaak vergeleken met ABN (algemeen beschaafd Nederlands). Het verschil zit ‘m vooral in de uitspraak, niet zo zeer in de schrijfwijze. Overigens verschilt het niet erg veel, dus je kunt jezelf prima verstaanbaar maken. Daarnaast heeft elk land in Zuid-Amerika natuurlijk zijn eigen accent, welke niet allemaal even goed verstaanbaar zijn. Wij raden, wat accenten betreft, aan om een cursus te volgen in Peru, Colombia of Mexico. Hier is het Spaans het beste te volgen. 


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Kosten Spaans leren cursus

   

  Een taalcursus Spaans in Zuid-Amerika is betaalbaar, maar je moet wel een aantal dingen uitzoeken voordat je vertrekt. De kosten voor een taalcursus kunnen per land namelijk nogal verschillen. Bolivia staat bekend als de goedkopere optie, terwijl Chili, Colombia en Argentinië erom bekend staan prijziger te zijn. Daarnaast ben je natuurlijk geld kwijt aan je verblijf en je levensonderhoud. Vergeet ook zeker niet om tijdens je cursus te genieten van alles wat het land te bieden heeft. Zorg er dus voor dat je ook budget hebt om in het weekend tripjes te maken en bezienswaardigheden te bezoeken!
   


 • Via een organisatie Spaans leren

   

  Sommige reizigers vinden het fijn om van te voren hun reis uit te stippelen en/of alles via een organisatie te regelen. Er zijn genoeg organisaties die Spaanse taalreizen vanuit Nederland naar Zuid-Amerika organiseren, zoals Travel Active. Deze organisatie heeft veel contacten bij scholen en universiteiten in het buitenland en kunnen je precies helpen met wat je wilt weten. Echter kom je met zo’n georganiseerde reis vaker wel duurder uit en ben je genoodzaakt van te voren alles vast te leggen. Vooral als je naar een grote stad gaat om Spaans te leren, zoals Cusco, Medellin of Quito, is dit niet nodig. Hier is meer dan genoeg aanbod. Dit biedt meer speling in je reis, mocht je langer of korter willen blijven en je taalcursus willen combineren met backpacken.
      


 • Waar te verblijven tijdens het Spaans leren

   

  Als je via een organisatie boekt, helpen zij je vaak met het vinden van een accommodatie. Ga je op eigen houtje, dan zal je het natuurlijk zelf moeten regelen. Er zijn verschillende opties, waarvan verblijven in een hostel vaak de goedkoopste is. Ook verblijven in een Airbnb is vaak goed te betalen. Als je een taalcursus gaat doen op een school, informeer daar dan ook meteen naar verblijfopties. Vaak hebben deze scholen ook connecties of hun eigen verblijven. Nog een andere goede optie is verblijven in een gastgezin. Tijdens een verblijf in een gastgezin leer je het allermeeste over de cultuur en zal je het snelste de taal leren, doordat je met alleen maar mensen woont die Spaans spreken.
   


 • Goede Spaans leren pagina? Deel via de social buttons (rechts)!