•  

  Buitenactiviteiten Baños

    • Buitenactiviteiten Baños | Genoeg geluierd tijdens het backpacken en toe aan wat beweging? In Baños, of voluit Baños de Agua Santa, ben je dan aan het juiste adres. De omgeving van Baños leent zich uitstekend voor wat leuke buitensporten. Dan kun je denken aan mountainbiken, bungee jumpen, raften, kanoën, canyoning en ziplinen. Baños ligt in Ecuador in een vallei aan de voet van de (actieve) vulkaan Tungurahua. In de omgeving tal van watervallen, rivieren en hot springs. In het stadje zelf zijn veel leuke winkels te vinden en een hoop bars en restaurants waar altijd wat te doen is. Een stukje buiten de stad vind je het bekende Casa de Arbol, de foto’s heb je ongetwijfeld weleens gezien, op de rand van een heuvel staat een schommel. Met deze schommel is het net alsof je de diepte in zwaait. Leuk om even langs te gaan.


 • Mountainbiken


  In Baños zitten genoeg verhuurbedrijven waar je een mountainbike kan huren. Een eenvoudige en meest aangeraden route is de Ruta de las Cascadas die eindigt bij Pailon del Diablo. Een waterval bij het plaatstje Verde river. Deze route is volledig bergafwaarts en je komt langs 7 mooie watervallen. Verdwalen kan niet, de weg komt vanzelf uit in Verde river. Hoe lang je er over doet hangt een beetje af van hoe vaak je onderweg stopt maar je bent met maximaal 2 uur fietsen wel in Verde river. Daar kun je je fiets parkeren en naar Pailon del Diablo lopen. Hier moet je helaas wel voor betalen maar het is zeker de moeite waard. Om terug te komen in Baños hoef je gelukkig niet omhoog te fietsen. Er is een truck ter beschikking waar je je fiets in gooit en waar je zelf ook in kunt plaats nemen. Eigenlijk een vrij ontspannen fietstocht dus. De huur van de fiets kost je ongeveer $6,-


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren. • Canyoning


  Wat minder ontspannen maar zeker niet minder leuk is het Canyoning. Voor de mensen die hier nog nooit van gehoord hebben, canyoning is abseilen en je laten afdalen op andere manieren door watervallen en riviertjes. Van te voren krijg je een uitgebreide instructie en een oefenmoment op een klimtoren. Alle spullen die je nodig hebt zitten bij de excursie in, wetsuit, helm, klimtuig en schoenen. Met een groepje van ongeveer 15 mensen wordt je met een busje 10 minuten buiten Baños gebracht. Vanaf daar is het nog een stukje lopen en eenmaal boven mag je door te abseilen de eerste watervallen af. Behalve abseilen zijn er ook afdalingen die meer op een glijbaan lijken. Dat houdt in, zitten, gezekerd worden en een zetje krijgen. De begeleiders zorgen dat je niet te hard gaat, maar ze kunnen je dus ook terug trekken als er halverwege een poeltje zit. Vind de begeleiding erg leuk… afhankelijk van welke je boekt ben je ongeveer 3 uur bezig. Voor mensen met hoogtevrees een misschien wat minder geschikte activiteit.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Raften


  Een geliefde activiteit bij Baños is raften op de Rio Pastaza. Een heftige maar ongevaarlijke tocht over de snelstromende rivier. In de boot zit een ervaren gids en er vaart in een kajak een medicus mee, die ook gelijk voor fotograaf speelt. Voor vijf uur raften inclusief lunch, uitrusting en transport betaal je ongeveer €25. Als je niet online boekt, boek dan 1 of 2 dagen van te voren in Baños zelf, de tours vertrekken ’s morgens vroeg al, dus zorg dat je die avond daarvoor op tijd naar bed gaat en goed uitgerust bent. Je zult je energie hard nodig hebben.


 • Ziplinen


  Voor mensen zonder hoogtevrees is er dan ook nog ziplinen. Je vliegt over de toppen van de bomen en over een diepe canyon. Je hebt verschillende mogelijkheden om aan de kabel te hangen, gewoon zittend, als superman of zelfs ondersteboven. Een activiteit van ongeveer een halve dag. Hou er wel rekening mee dat er wat stevige klimmetjes zitten tussen de verschillende lijnen. In totaal zijn er 6 verschillende lijnen waar je vanaf gaat. Het kost je ongeveer $20,- voor 2 uur ziplinen. Zorg dat je genoeg water bij je hebt en vergeet je camera niet!!


 • Video en kaart Baños

   


 • Goede buitenactiviteiten Baños pagina? Deel via de social buttons (rechts)!