•  

  Beste reistijd Zuid-Amerika

    • Beste reistijd Zuid-Amerika | Tijdens de zomer in Europa is het in Zuid-Amerika winter en als het winter is in Europa, dan is het zomer in Zuid-Amerika. Door de grote oppervlakte van het continent Zuid-Amerika zijn er vele verschillende klimaten van kracht en zijn er per land verschillen in de beste reisperiodes te definieren. Je zult dus van te voren goed moeten onderzoeken welke landen en gebieden binnen landen goed te bezoeken zijn in de periode waarin je reist, of je past je reisperiode aan op de landen en gebieden die je absoluut wilt bezoeken. Een voorbeeld is het verschil tussen de wintermaanden van het zuidelijke deel van Chili en Argentinië, waar het in de wintermaanden veel te koud is om te gaan backpacken en deze wintermaanden in de Amazone, daar zijn dan landen als Peru en Bolivia wel prima te doen om met je backpack doorheen te trekken.


 • Beste reistijd per land

   

  Omdat het zoveel verschil maakt welk land in Zuid-Amerika je wanneer in het jaar kunt bezoeken om te gaan backpacken hebben wij een overzicht per land  gemaakt van de populairste backpack landen in Zuid-Amerika. Zie hieronder een overzicht per land per maand wanneer de beste reistijd is om een bepaald land of gebied in Zuid-Amerika te bezoeken. Houdt er rekening mee dat in de beste reisperiode de vliegtickets vaak wel het duurst zijn. Dus zie je een manier om buiten de beste reistijd te reizen (als je bijvoorbeeld voor een lange tijd naar één of meerdere landen in Zuid-Amerika gaat) dan kan je dit veel geld schelen bij het aanschaffen van je vliegticket. Lees nu nog meer goede tips om goedkoop naar Zuid-Amerika te vliegen.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Argentinië  De beste reistijd voor Argentinië is sterk afhankelijk van in welk deel van Argentinië je wilt gaan backpacken. Voor het noorden van Argentinië is de beste reistijd april tm augustus, maar voor het zuidelijke deel van Argentinië is dit november tm maart. Ga je echter naar de Iguazu falls (de mooiste watervallen van Zuid-Amerika en ook gelijk een van de mooiste natuurgebieden van Zuid-Amerika), dan kan je die het best bezoeken van april tm oktober.

  Vliegticket / accommodatie in Argentinië boeken?: Ga je reizen door Argentinië en heb je nog niks of nauwelijks iets geboekt? Kijk voor goedkope vliegtickets naar Argentinië op Tix.nl en/of op Skyscanner en voor het boeken van een hotel, hostel of ander onderkomen raden wij je Booking.com aan. 

 • De Iguazu watervallen liggen naast Brazilië ook in Argentinië. Kijk en geniet!


 • Bolivia  De beste reistijd om te gaan backpacken in Bolivia is van maart tm oktober. Dit prachtige land is dus een groot deel van het jaar prima te bezoeken tijdens je backpackreis door Zuid-Amerika. Bezoek in deze periode prachtige pareltjes in dit populaire land, zoals de bruisende stad La Paz, maar ook de zoutvlaktes van Salar de Uyuni, het Titicacameer en steden als Potosi en Sucre

 •  Vliegticket / accommodatie in Bolivia boeken?: Met je backpack lekker rondtrekken door het prachtige land Bolivia? Goed idee. Als je vlucht en accommodatie nog niet geboekt hebt, kijk dan voor goedkope vliegtickets naar Bolivia eens op Tix.nl en/of op Skyscanner en voor het boeken van een hotel, hostel of ander onderkomen raden wij je Booking.com aan. 


 • Brazilië  De beste reistijd voor Brazilië is net als bij veel andere Zuid Amerikaanse landen afhankelijk van in welk deel van Brazilië je wilt gaan backpacken. We onderscheiden in deze vergelijking 4 gebieden in Brazilië. We kijken naar Noordoost, Zuidoost, Pantanal en de Amazone. Voor Noordoost Brazilië is de beste reistijd van oktober tm februari, voor Zuidoost Brazilië is dat mei tm oktober. De amazone in Brazilië kan je het best bezoeken in de maanden mei tm september en voor Pantanal is de beste reisperiode april tm november.  

 •  Vliegticket / accommodatie in Brazilië boeken?: Kijk voor goedkope vliegtickets naar Bolivia op Tix.nl en/of op Skyscanner en voor het boeken van een hotel, hostel of ander onderkomen raden wij je Booking.com aan. 

 • Pantanal, een juweel van Zuid-Amerika in Brazilië..


 • Chili  De beste reistijd voor Chili wordt vaak aangeduid voor twee gebieden. Het land Chili zelf en Paaseiland dat officieel bij Chili hoort. De beste reisperiode om te gaan backpacken in het land Chili is oktober tm maart en om je backpack avontuur voort te op het bijzondere Paaseiland is dat december tm maart. Dus wil je met eigen ogen de imposante Moai beelden zien, ga dan in een van deze maanden naar Paaseiland toe. 

 •  Vliegticket / accommodatie in Chili boeken?: Kijk voor goedkope vliegtickets naar Chili op Tix.nl en/of op Skyscanner en voor het boeken van een hotel, hostel of ander onderkomen raden wij je Booking.com aan. 


 • Colombia  De beste reistijd voor Colombia richt zich bij de meeste backpackers op twee mooie gebieden. Het noorden en het zuiden van Colombia. Voor het noorden geldt dat de beste reisperiode december t/m maart is, terwijl voor het zuiden juist de maanden juli en augustus als beste reismaanden worden bestempeld.

 •  Vliegticket / accommodatie in Colombia boeken?: Kijk voor goedkope vliegtickets naar Colombia op Tix.nl en/of op Skyscanner en voor het boeken van een hotel, hostel of ander onderkomen raden wij je Booking.com aan. 


 • Ecuador  De beste reistijd voor Ecuador heeft egienlik betrekking op twee delen. Het land Ecuador en de nabijgelegen Galapagos eilanden. Deze eilanden horen bij Ecuador en staan hoog op vele backpacker bucketlists. Zeker backpackers die van dieren en natuur houden willen hier graag een keer naartoe, omdat de biodiversiteit nergens in de wereld zo hoog is als op de Galapagos eilanden. De beste reisperiode om er te gaan backpacken is in de maanden februari tm mei. Backpacken op het vasteland van Ecuador doe je het beste in de maanden juni tm oktober. 

 •  Vliegticket / accommodatie in Ecuador boeken?: Kijk voor goedkope vliegtickets naar Ecuador op Tix.nl en/of op Skyscanner en voor het boeken van een hotel, hostel of ander onderkomen raden wij je Booking.com aan. 

 • De prachtige Galapagos eilanden in Ecuador..


 • Frans-Guyana  Van augustus tm oktober is de beste reistijd voor Frans-Guyana. In deze drie maanden kun je het best afreizen naar Frans-Guyana om er met je backpack rond te trekken. Dit land is niet het meest voor de hand liggende land in Zuid-Amerika om te gaan backpacken maar voor de echte avonturiers en liefhebbers van de niet gebaande paden is dit een interessant land. 

 •  Vliegticket / accommodatie in Frans-Guyana boeken?: Kijk voor goedkope vliegtickets naar het bijzondere land Frans-Guyana op Skyscanner en voor het boeken van een hotel, hostel of ander onderkomen raden wij je Booking.com aan. 

 • Bijzonder groen en mooi Frans-Guyana..


 • Guyana  Maart en april zijn de eerste maanden van het jaar waarin Guyana prima te bereizen is. En later in het jaar zijn ook september tm november orima maanden om naar Guyana te gaan om er te backpacken. Net als Frans-Guyana is Guyana ook geen doorsnee land om in Zuid-Amerika te gaan backpacken. Het is een robuust land met een wilde natuur. Een ongepolijste diamant, dat samen met Suriname en Frans Guyana de Guyana's wordt genoemd. 

 •  Vliegticket / accommodatie in Guyana boeken?: Kijk voor goedkope vliegtickets naar het bijzondere land Guyana op Tix.nl en/of Skyscanner en voor het boeken van een hotel, hostel of ander onderkomen raden wij je Booking.com aan. 


 • Paraguay  Tussen Brazilie, Argentinie en Bolivia in ligt een minder bekend land van Zuid-Amerika, Paraguay. De beste reistijd voor Paraguay om er te gaan backpacken is april tm begin oktober. Het klinkt misschien gek, maar dit zijn de wintermaanden van Paraguay. Gek genoeg zijn dit wel de beste maanden om er te reizen. In de zomer in Paraguay is het erg heet en niet aangenaam om er met je backpack doorheen te trekken en valt er ook vaker regen dan in de wintermaanden.

 •  Vliegticket / accommodatie in Paraguay boeken?: Kijk voor goedkope vliegtickets naar Paraguay op Skyscanner en voor het boeken van een hotel, hostel of ander onderkomen raden wij je Booking.com aan. 


 • Peru  Er zijn voor backpackers die naar Peru trekken eigenlijk twee verschillende delen waar we een beste reisperiode voor geven. De beste reisperiode is anders voor een bezoek aan het regenwoud (mei tm oktober) en gebergtes, zoals het Andesgebergte (ook mei tm oktober) en Machu Picchu (april tm oktober) waar je het liefst in droge periodes heen trekt of de kust gebieden waar je het liefst in de zomer periode in Peru komt (dus in de maanden december tm april). De eerste drie (regenwoud, gebergtes en Machu Picchu) vallen ongeveer in dezelfde reisperiode. De kust gebieden wijken van deze reisperiode af. Daarvoor moet je echt in de zomermaanden naar dit gedeelte in Peru gaan (december, januari, februari, maart en april).

 •  Vliegticket / accommodatie in Peru boeken?: Kijk voor goedkope vliegtickets naar Peru op Tix.nl en/of Skyscanner en voor het boeken van een hotel, hostel of ander onderkomen raden wij je Booking.com aan. 

 • Het veelzijdige en indrukwekkende Machu Picchu en mee Peru..


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Suriname  Suriname is niet het meest voor de hand liggende land om te gaan backpacken, maar daardoor niet minder interessant. Het is een avontuurlijk en prachtig land vol uitdagingen en voor backpackers die zich het liefst buiten de gebaande paden begeven is het uiterst geschikt. Kijkend naar het klimaat in Suriname kun je in Suriname eigenlijk het hele jaar door backpacken. Het hele jaar door is het in Suriname lekker warm (maar ook vaak vochtig). Als we vanuit onze ervaring de beste reisperiode voor Suriname zouden moeten omschrijven, dan zouden we je eigenlijk willen meegeven om in de maanden december en januari niet te gaan en in de periode tussen eind april en begin augustus ook niet te gaan, omdat dit de regentijd periodes zijn. In de maanden februari, maart, april, september, oktober en november raden wij het je juist wel aan om er te gaan backpacken, omdat die maanden bekend staan als de droge tijden in Suriname. De temperatuur kan flink oplopen, dus wil je liever af en toe een bui hebben om af te koelen, dan kun je er altijd nog voor kiezen om in de regentijd te gaan. Op december en januari na is het er altijd lekker warm.

 •  Vliegticket / accommodatie in Suriname boeken?: Kijk voor goedkope vliegtickets naar Suriname op Tix.nl en/of Skyscanner en voor het boeken van een hotel, hostel of ander onderkomen raden wij je Booking.com aan. 

 • Het kan behoorlijk hard regenen in Suriname..


 • Uruguay  Als je in de buurt komt van Uruguay, dan raden wij je zeker aan om een bezoek te brengen aan dit goed georganiseerde, stabiele en veilige land. Een van de veiligste landen van Zuid-Amerika heeft als beste reistijd eigenlijk de mindere maanden in Nederland. Vanaf eind oktober begint het goed weer te worden om er te gaan backpacken. Ook de maanden november, december, januari, februari, maart zijn prima maanden voor een bezoek aan Uruguay. De beste reisperiode Uruguay duurt t/m begin april. In deze zomerse maanden kun je heerlijk genieten van o.a. de hoofdstad Montevideo, maar ook natuurpark Cabo Polonio, de leuke strandplaats Punta de Este en de vele heerlijke bbq's waar Uruguay bekend om staat.

 •  Vliegticket / accommodatie in Uruguay boeken?: Kijk voor goedkope vliegtickets naar Uruguay op Tix.nl en/of Skyscanner en voor het boeken van een hotel, hostel of ander onderkomen raden wij je Booking.com aan. 


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Venezuela  Venezuela is een prachtig land en was in het verleden ook een erg interessant land om te gaan backpacken als je in Zuid-Amerika was. Echter is het er de laatste jaren erg onrustig en wordt het afgeraden om er heen te gaan. Check dus voor vertrek goed het reisadvies voor Venezuela. Het land werd met name bezocht voor de mooie stranden die er liggen, maar avontuurlijke backpackers gingen er met name heen om de Salto Angel waterval te bewonderen. Omdat Venezuela een vrij groot land is, kunnen we de beste reistijd het best in twee periodes hakken. Voor het land Venezuela is de beste reistijd december t/m begin april. Dit is de periode dat het droogseizoen van kracht is. In de overige maanden is het regenseizoen in Venezuela. Overigens is de temperatuur in zowel het droog als het regenseizoen de aangenaam en door  het tropische klimaat kan het ook in het droogseizoen af en toe (flink) regenen, maar dan regent het er zelden de gehele dag. Als je de Angel waterval in volle actie wilt aanschouwen ga dan juist in het regenseizoen naar de hoogste waterval ter wereld. De beste reistijd voor de Angel waterval zijn dan ook de natte maanden juli en augustus. In het droogseizoen is er veel minder water spektakel te bewonderen dan in juli en augustus.

 •  Vliegticket / accommodatie in Venezuela boeken?: Kijk voor goedkope vliegtickets naar Venezuela op Tix.nl en/of Skyscanner en voor het boeken van een hotel, hostel of ander onderkomen raden wij je Booking.com aan. 


 • Goede beste reistijd pagina? Deel via de social buttons (rechts)!