•  

  Angel Falls

    • Angel Falls | De Angel Falls is een waterval als geen ander. Watervallen zijn in vele Zuid-Amerikaanse landen een bezienswaardigheid waar veel backpackers graag naar toe trekken. Zeker als ze mega groot zijn, zoals de Iguazu Falls of de Niagara Falls in Noord-Amerika bijvoorbeeld. Velen denken dat de Iguazu Falls (op de grens van Brazilië en Argentinië), de Niagara Falls (op de grens van Amerika en Canada) of de Victoria Falls (Zambia) de hoogste waterval ter wereld is. Echter is niets minder waar, want hun grote concurrent ligt namelijk in het National Park Canaima in Venezuela. Daar is namelijk de "Angel Falls" waterval te bewonderen.

  Salta Angel


  De officiële naam van Angel Falls, ook wel ‘Ángel waterval’ genoemd is Salta Angel (soms ook met zijn inheemse naam Kerepakupai merú aangeduid) en deze waterval is vele malen hoger dan de Niagara Falls en ook nog eens vele malen dieper dan de Victoria Falls (ook geen kleintje natuurlijk). De Angel Falls is met zijn 979 meter hoogte bijna 1 km hoog en daarmee ook verreweg de hoogste waterval van de wereld. De waterval bestaat eigenlijk uit twee delen en het water valt dan ook in twee fases naar beneden. Vanaf het onderste deel van de Angel Falls valt het water maar liefst 807 meter naar beneden. Bovenaan de waterval liggen rotspartijen, die tepui's genoemd worden. Via vele onderaardse grotten baant het water zich een weg naar de randen van deze tepui rotspartijen en klettert met een noodgang naar beneden. Echt een adembenemend gezicht en daarom een absolute aanrader om te gaan bewonderen als je gaat backpacken in Venezuela.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Beste reisperiode Angel Falls

   

  De beste reisperiode voor Angel Falls heeft veel te maken met het natte en droge seizoen. Het droge seizoen loopt van januari tot mei, en het natte seizoen, van augustus tot september. Wij raden je absoluut aan om Angel Falls te bezoeken in het natte seizoen, omdat dan de kracht van de waterval vele malen groter is. In de droge maanden kan het geweld van Angel Falls wat tegenvallen. Angel Falls is op zijn mooist als die op volle sterkte zijn werk doet en dat doet de waterval in de maanden augustus en september. Het weer op de bestemming zelf is dan niet al te best en je moet qua bewolking van de omgeving een beetje geluk hebben, want hoe helderder de hemel hoe mooier het natuurverschijnsel tot zijn recht komt. Onze tip is om zo vroeg mogelijk Angel Falls te bezoeken omdat het dan in verhouding tot de rest van de dag nog redelijk rustig is en het licht (of als je geluk hebt zelfs de zon) dan mooi op het water schijnt. • Hoe kom je bij de Angel Falls?

   

  De waterval is niet eenvoudig te bereiken, omdat dit pareltje echt goed verstopt ligt in de wildernis van Venezuela. Je hebt twee verschillende opties om er te komen (vliegen of per kano). Lopend is eigenlijk geen optie, want je moet vanuit het dichtstbijzijnde dorp Canaima (op zo'n 50 km van Angel Falls) dan echt een enorm stuk door de wildernis heen lopen, want er is geen duidelijke weg te vinden met een pad die je naar de waterval brengt. Echter als je de kano neemt moet je alsnog 1.5 uur door de wildernis lopen om Angel Falls te bereiken, maar eigenlijk is dat ook wel juist de charme van deze trip en je waant je al snel een grote avonturier als je door de wildernis struint. Vanuit het dorpje Canaima (waar een klein vliegveldje ligt) voert deze indrukwekkende tocht je in een Curiara kano (en per voet) je in ongeveer 4 tot 5 uur richting het mooiste natuurverschijnsel van Venezuela. Eenmaal aangekomen aan de onderkant van Angel Falls wordt je beloond met een heerlijke duik in het verfrissende water en kun je er heerlijk zwemmen en vanaf idyllische plekjes de indrukwekkende vallei bewonderen. 

  Over de watervallen heen vliegen


  Een andere optie is het regelen van een klein vliegtuigje op het vliegveld van Canaima of in Ciudad Bolivar, die je over de watervallen heen zal laten vliegen waardoor je een prachtig beeld krijgt van de Angel Falls en de mooiste plaatjes van bovenaf kunt schieten. Zelf raden wij overigens de kano tocht aan. Vliegen over de wildernis en de prachtige waterval geeft toch andere beeld dan langzaam varen over een rivier in dit prachtige gebied. Zo neem je de omgeving echt goed in je op en geniet je er in onze ogen het meest van.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Angel Falls dankt zijn naam aan...

   

  Je zou zeggen dat de naam in het Nederlands vertaald kan worden als "vallende Engel" of iets dergelijks, maar helaas is de naam niet zo romantisch als doet vermoeden. Angel Falls dankt zijn naam namelijk aan de naam van een piloot met de naam Jimmy Angel. De piloot strande in het jaar 1937 met zijn vliegtuig in de buurt van de waterval. Hij kwam terecht op de Auyan tepui waar het water vanaf het hoogste punt van de waterval vanaf valt. Toen Angel de bewoonde wereld weer wist te bereiken kreeg de waterval zijn achternaam "Angel".


 • Salto El Sapo waterval

   

  Salto El Sapo is ook een mooie waterval in de buurt van de Angel Falls. Als je voor een bezoek aan Angel Falls twee dagen uit trekt, dan heb je genoeg tijd om ook een trip te maken naar de Salto El Sapo waterval. Deze waterval is minder hoog dan de Angel Falls waterval. Wat voor veel backpackers een reden is om naar deze waterval te gaan, is dat het mogelijk is om achter het water van de waterval langs te lopen. Dit is een hele toffe ervaring waar je sowieso nat van gaat worden, dus neem droge kleren of bescherming in de vorm van bijvoorbeeld een regenjas of poncho mee als je er droog uit wilt komen.


 • Video en kaart Angel Falls

   


 • Goede Angel Falls pagina? Deel via de social buttons (rechts)!