•  

    Voetbal Zuid-Amerika

     



  • Voetbal Zuid-Amerika | Je gaat backpacken in Zuid-Amerika en wilt graag unieke avonturen meemaken. Een van de meest unieke uitstapjes die je dan kunt maken is het bijwonen van een voetbalwedstrijd. Het liefst in de meest "voetbal minded" landen in Zuid-Amerika zoals: Brazilië en Argentinië die de beste competities van Zuid-Amerika hebben. Maar ook inwoners van landen als ColombiaUruguayChili en zelfs Peru hebben een liefde voor het spelletje voetbal, waarbij de liefde een stuk verder gaat dan alleen supporter zijn van een club. Zuid-Amerikanen staan namelijk bekend om hun fanatieke support aan de club waar ze door de plek waar ze geboren zijn aan verbonden zijn voor het leven. Ze gaan voor deze club bijna letterlijk en figuurlijk door het vuur en zingen vaak tijdens de wedstrijd alsof hun leven er van afhangt.

    De populairste competities

    Een van de populairste competities in Zuid-Amerika is de Argentijnse competitie en dat komt dan met name door clubs die ook bekend zijn in Europa, zoals Boca Juniors, River Plate en de oude club van een van de grootste voetballers aller tijden Newell's Old Boys. In het jaar 1994 begon hier ene Lionel Messi op zes jarige leeftijd met het spelen voor deze professionele Argentijnse voetbalclub, tot hij in het jaar 2000 door FC Barcelona naar Spanje werd gehaald. We weten allemaal hoe dat af is gelopen. Ook is de Braziliaanse competitie bekend in Nederland met clubs als Gremio, Botafogo, Flamengo, Palmeiras en Santos. Bij bovengenoemde clubs speelde veel van de grote Braziliaanse en Argentijnse spelers voordat zij de overstap maakte naar Europese topclubs zoals Ajax, PSV, FC Barcelona, Real Madrid, Paris Saint Germain, Bayern München, Borussia Dortmund, Inter Milan, AC Milan, Juventus, Manchester City, Chelsea en ga zo maar door.


  • Advertentie

  • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


  • Voetbaltrip tip: Veel backpackers vragen ons om informatie over het bezoeken van de Superclásico wedstrijd Boca Juniors River Plate. Dit is "de grootse derby ter wereld" tussen de twee aartsrivalen uit Buenos Aires. Dit is ook een ontzettend groot voetbalspektakel en bijna niet te evenaren door andere wedstrijden in Zuid-Amerika. Een cocktail van geluiden, kleuren, haat, passie, testosteron en een enorme energie spat van deze wedstrijd af. Een absoluut hoogtepunt als je van voetbal houdt. Er is echter één groot nadeel, want is het heel, heel, heel erg lastig om kaarten te bemachtigen voor deze wedstrijd. En als je ze kunt kopen, dan moet je ze vaak afnemen in arrangement vorm met een dagprogramma en een gids die je begeleid voor, tijdens en na de wedstrijd. De prijzen voor deze arrangementen liggen ontzettend hoog en met hoog bedoelen we ook echt hoog (denk aan €500+ vooral afhankelijk van de vraag naar en de beschikbaarheid van toegangskaarten). Dit komt met name door de enorme populariteit en de daarbij passende vraag voor kaartjes en doordat kaartjes enkel aan seizoenkaarthouders en members worden uitgegeven. Als je als "buitenstaander" naar deze wedstrijd toe wilt, dan moet je dus altijd via via aan kaarten zien te komen en het dus niet mogelijk is om ze via een reguliere manier te kopen. 

    Meer over de Superclásico


  • Passie, beleving en sensatie

     

  • In Zuid-Amerika wordt voetbal bijna net zo beleefd als een geloof en spat de passie en beleving er vaak van af. Dit komt ook goed tot uiting in de onderstaande video van de heropening van het stadion van de voetbalclub Estudiantes de la Plata (ook een grootmacht in het Argentijnse voetbal). Een beetje vuurwerk was waarschijnlijk niet origineel genoeg en dus gingen ze met een fantastische leeuw hologram aan de slag. De leeuw betreed onder het toeziend oog van de duizenden supporters het stadion en laat even zien wie er de baas is door te springen en te brullen naar de fans. Het stadion Jorge Luis Hirschi Stadium werd in stijl heropend op vrijdag 8 november 2019 in Buenos Aires. Bekijk de spectaculaire beelden hieronder en geniet! Zo wordt voetbal in Zuid-Amerika dus beleefd.


  • Voetbal Zuid-Amerika. Meer dan de Superclásico

     

  • Het Zuid-Amerikaanse voetbal heeft veel meer te bieden dan alleen de wereldberoemde Superclásico derby van Buenos Aires. Competities in landen als Uruguay, Colombia, Peru, Chili en natuurlijk Brazilië hebben heel veel passie, spektakel en beleving te bieden waar wij hier in Europa nog een puntje aan kunnen zuigen. Dit gaat wel gepaard met enige risico's, daarom is het voor de grote wedstrijden en de derby's wel aan te raden om samen met een gids naar het stadion af te reizen en de wedstrijd te aanschouwen. Een gids weet precies waar hij wel of juist niet moet komen en hoe je te gedragen. Als je dit niet weet, dan kun je nog wel eens in een vervelende situatie terecht komen. Hieronder een aantal tips voor het kopen van kaartjes voor wedstrijden in Zuid-Amerika.


  • Kaartjes voor wedstrijden in Zuid-Amerika kopen

     

  • Hoe kun je aan kaartjes komen voor voetbalwedstrijden in Zuid-Amerika? In Europa, maar zeker in Nederland is het kopen van kaartjes vrij eenvoudig te regelen. Je koopt een clubkaart van een ploeg en je kunt over het algemeen voor iedere (online) wedstrijd kaartjes kopen. In Zuid-Amerika werkt dat allemaal iets anders. Bij de ene club worden er enkel kaartjes verkocht aan seizoenkaarthouders en moet je dus via via in contact staan met een seizoenkaarthouder, anders ben je kansloos om een kaartje te bemachtigen Bij de andere clubs verkopen ze nog enkel fysieke kaartjes bij het stadion. De wat meer ontwikkelde en beter georganiseerde clubs hebben zowel online en offline de mogelijkheid om kaartjes te bestellen voor de wedstrijd waar je graag heen wilt. Het hangt heel erg af van de club en van het land waar je een wedstrijd wilt gaan kijken. Hier volgen onze tips hoe je te werk kunt gaan:

    • Locals
      Locals, locals, locals. Ken je een local, vraag hem of haar dan altijd om je ermee te helpen. Dat werkt over het algemeen het best.

    • Taxicircuit
      Er zijn veel verhalen van backpackers en andere reizigers die hun kaartjes voor voetbalwedstrijden in Zuid-Amerika regelen via taxi chauffeurs. Het is niet de meest betrouwbare vorm om aan kaartjes te kopen, maar we lazen op de site van de NOS dat zelfs Sjoerd Mossou (journalist bij het AD) op deze manier aan zijn kaartjes kwam toen hij een bezoek bracht aan Argentinië om daar een wedstrijd van Boca Juniors bij te wonen. Heb je een goed gevoel van vertrouwen bij je taxi chauffeur en kan hij kaartjes voor je regelen, dan kun je het risico nemen (mocht je op een andere manier niet aan kaarten kunnen komen).  

    • Rechtstreeks bij de club
      Zoek contactgegevens van de club via het internet op en stuur een enthousiaste mail, dat je vanuit Nederland naar het betreffende land / de betreffende stad reist om o.a. de betreffende club te zien spelen. En vraag of zij je kunnen helpen met het bemachtigen van tickets (voor goede zitplaatsen).
       
    • De excursie balie
      Hostels en hotels bieden je vaak hulp bij het boeken van excursies. Het bezoeken van een voetbalwedstrijd in Zuid-Amerika hoort hier natuurlijk ook bij. Vraag of ze je erbij kunnen helpen, of vraag of ze iemand of een lokale instantie kennen die je erbij kunnen helpen. Over het algemeen is er altijd wel iemand die via via iets kan regelen voor je.

    • Bij het stadion
      Informeer op voorhand of er kaartjes bij het stadion van de betreffende club worden verkocht. Zo ja, ga dan op de wedstrijddag zelf op tijd naar het stadion en neem wat geld en een id mee en verder niks en koop een kaartje bij het stadion. Voordeel hiervan is dat je altijd reguliere prijzen betaald voor het kaartje en dat je zeker weet dat het kaartje echt is. Wel zo fijn toch?

  • Advertentie

  • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


    • Zwarte markt
      Ook zijn er net als in veel andere landen kaartjes te koop op de zwarte markt. Altijd een schimmige en vrij risicovolle manier van het kopen van kaartjes. Je weet niet goed wat je koopt en of je al dan niet geweigerd gaat worden als je naar binnen wilt. Mocht je het toch willen proberen, zorg er dan altijd voor dat je de kaartjes zo dichtbij mogelijk bij een ingang koopt. Mocht je met meerdere mensen zijn, dan kun je er altijd een naar de ingang laten lopen terwijl de andere met wie je bent bij de verkoper blijven staan. Je koopt dan dus 1 kaartje. Die check je en als het toegang geeft tot het stadion, dan koopt de rest pas het kaartje. Mocht je dan opgelicht worden, dan is de schade beperkt. Als je dit wilt doen, zorg er dan voor dat je vroeg voor de wedstrijd bij het stadion bent, zodat het bij de entree van het stadion nog rustig is en je niet heel lang hoeft te wachten om te weten of je kaartje ok is of niet. Check voordat je de zwarte markt op gaat wel eerst de reguliere prijzen van kaartjes, dan weet je hoeveel je extra moet betalen en of je dat het waard vindt of niet.

    • Plan A zwarte markt
      In navolging op het hierboven beschreven punt kun je natuurlijk ook altijd aan de verkoper vragen om met je mee te lopen naar de entree, maar onze ervaring is dat ze hier niet zo happig op zijn, maar je kunt het altijd proberen. Mochten ze dit om welke reden dan ook niet willen, dan kun je overgaan op het hierboven genoemde plan b.

    • Tours en tickets
      Een hele leuke manier van het bijwonen van een wedstrijd is het boeken van een voetbalwedstrijd tour. Je koopt dan als het ware een heel pakket (arrangement) aan vertier. Natuurlijk zitten hier dan ook toegangskaartjes voor de wedstrijd in, maar denk ook aan een pre match experience (bijvoorbeeld het bezoeken van de kleedkamers of het trainingsveld of iets dergelijks). Daarnaast ga je nog lunchen met een groep en bier drinken met fans van de thuisspelende club en gedurende dit arrangement wordt je bijgestaan door een Engels sprekende gids die je vanaf het hotel hoppend langs al het bovengenoemde vertier uiteindelijk veilig het stadion in loodst. Let op dat de prijzen die dit soort tour bedrijven vragen enorm kunnen zijn. Vaak raden wij dit enkel aan om te doen als je óf genoeg geld hebt en het je niet uit maakt hoeveel het je gaat kosten, of als je een super populaire wedstrijd gaat bezoeken waar je per se heen wilt en er amper kaarten te koop zijn. Zoals bijvoorbeeld bij een van de grootste voetbalwedstrijden voor club teams ter wereld, de superclásico (Boca Juniors River Plate). Het is zo moeilijk om deze wedstrijd bij te kunnen wonen, dat je er dan voor kunt kiezen om via een tour bedrijf een duur arrangement te kopen. Voor alle "normale wedstrijden" hoef je dit soort prijzige arrangementen zeker niet te boeken en kan het op de bovenstaande manieren een stuk goedkoper en niet minder leuk geregeld worden.

    • Lokale tour bureautjes
      Wij zijn hier al eens helemaal in gedoken en hebben inmiddels contact met een aantal van deze partijen. Mail ons als je geïnteresseerd in deze tips. Wij delen ze graag met je.

    Mail ons voor voetbal ticket tips


  • Voetbal Zuid-Amerika video Superclásico

     


  • Goede voetbal Zuid-Amerika pagina? Deel via de social buttons (rechts)!