•  

  Een bezoek aan het Amazonegebied

    • Vanaf waar het Amazonegebied bezoeken | De Amazone regio beslaat een groot deel van heel Zuid-Amerika. Maar liefst 40% van het gehele Zuid-Amerikaanse continent en het is verdeeld onder veel landen in Zuid-Amerika, namelijk: BraziliëBoliviaPeruEcuadorColombiaVenezuelaGuyana, Suriname en Frans-Guyana. Met andere woorden: het Amazonegebied is gigantisch! Veel backpackers in Zuid-Amerika beperken zich tot een bezoek aan de Amazones vanuit Brazilië. Onterecht als je het ons vraagt. De mogelijkheden om dit tropische gebied te bezoeken zijn namelijk zeer divers. Wij delen met jou onze favoriete poorten naar de Amazone en de informatie over hoe je er komt. Bereid je voor op een van de meest indrukwekkende natuurgebieden die je ooit hebt gezien. Ga je toch liever voor de meest voor de hand liggende optie? Lees dan meer over een bezoek aan de Amazone vanuit Brazilië.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Iquitos, Peru


  De in Noordelijk Peru gelegen plaats Iquitos is de grootste stad ter wereld die niet bereikbaar is via land. LATAM Airlines Peru, Avianca Peru en Peruvian Airlines bieden dagelijkse rechtstreekse vluchten maar Star Peru biedt voordeligere vluchten met een stopover. Je kan ook kiezen voor een meerdaagse boottour vanuit Yurimaguas of Pucallpa als je enkel wilt backpacken in Peru, of een boottour vanuit Ecuador, Colombia en Brazilië als je ook door deze landen zal reizen. In Iquitos kan je in de Pilpintuwasi vlindertuin wandelen tussen een eindeloze hoeveelheid aan gekleurde fladderende vlinders, van klein tot groot. Barrio de Belen, het Venetië van de Amazone en tevens het hart van oude sjamanistische genezingsrituelen (o.a. Ayuhuasca), is een wijk die bestaat uit drijvende huizen en een markt die magie, medicijnen en mysterie uit de Amazone tentoonstelt en verkoopt. Tours vanuit Iquitos brengen je naar La Isla de Los Monos (Apeneiland), waar ‘weesapen’ opgevangen worden die gered zijn van illegale transport en verkoop. Met een Wildlife Tour in het gebied begin jij je dag met zwermen vogels die over je heen vliegen om vervolgens al groetend door roze dolfijnen de tour voort te zetten tot de late nacht, op zoek naar Tarantulas, slangen en schorpioenen met het geluid van slingerende apen op de achtergrond.


 • Rurrenabaque, Bolivia


  Wil je liever backpacken in Bolivia en hier de Amazone bezoeken? Dan is Rurrenabaque, ook wel Rurre genoemd, de bestemming voor jou. Van hieruit bezoek je het Madidi National Park en de Pampas. Je bereikt Rurrenabaque met een 18 uur durende busreis vanaf La Paz, Riberalta of Guayara-Mirim, of je kiest voor een vlucht met LATAM Airlines of Amaszonas. Rurrenabaque is een ideale bestemming voor de actieve Amazone bezoeker. Je kan hier namelijk de La Cruz heuvel opwandelen voor een mooi uitzicht over het gebied, je kan een afstand van 620 meter per zipline afleggen door de jungle, je kan zwemmen met roze rivierdolfijnen en je kan zelfs een haak uitslaan om te vissen op Piranha’s! In Rurrenabaque kan je kiezen tussen Jungle tours en Pampas tours. Met een jungle tour ga je een avontuur aan waar je hiked en kampeert in het regenwoud en verschillende opvangcentra voor wilde dieren bezoekt. Wil je liever omringd zijn met de wilde dieren in hun natuurlijke omgeving? Kies dan voor een Pampas tour om verschillende soorten schildpadden, anaconda’s krokodillen, apen en zelfs jaguars te spotten!


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Coca, Ecuador


  Ga je backpacken in Ecuador en wil je hier de Amazone bezoeken? Een 10 uur durende busrit vanaf Quito of een 7 uur durende busrit vanaf Baños brengt je naar Coca, het hart van de Ecuadoriaanse Amazone. Reis je vanaf Peru? Dan kan je de boot nemen vanaf het grensdorpje Nuevo Rocafuerte. Veel van de jungle tours die in Coca starten worden gerund door de inheemse bevolking die de Amazone bewoont, wat het net een beetje authentieker maakt. Vanuit Coca vertrek je naar een van de vele omliggende nationale parken en reserves. De populairste en meest facinerende optie is Yasuni Biosphere Reserve met een van de grootste flora en fauna diversiteit ter wereld per km2. Denk hierbij aan meer dan 800 soorten vissen (waaronder drie soorten piranhas), meer dan 300 soorten zoogdieren (waaronder apen en jaguars), meer dan 1600 soorten vogels, duizenden soorten planten en bomen en talloze soorten insecten en reptielen. Tevens kent de Ecuadoriaanse Amazone het grootste aantal inheemse bewoners die in het oerwoud leven en die graag hun kennis over de woonomgeving met je delen. Er zijn zelfs stammen die nog nooit in aanraking zijn geweest met de moderne wereld en die beschermd worden door de Ecuadoriaanse constitutie om dit zo te houden.


 • Leticia, Colombia


  Tijdens het backpacken in Colombia merk je al snel dat de Amazone maar liefst een derde van het land beslaat. Het gebied wordt bewoond door verschillende inheemse stammen die de moderne wereld bewust vermijden. Helaas wordt een groot deel van de Colombiaanse Amazone echter ook bewoond en bezet door guerrilla groeperingen en coca producenten. Leticia is de ideale (relatief) veilige en avontuurlijke poort naar de Colombiaanse Amazone. Net als het Peruaanse Iquitos is ook Leticia enkel bereikbaar per vlucht of boot. Wil je liever vliegen? Reis dan naar Leticia vanaf Bogota met LATAM Airlines Colombia of Avianca Colombia, of vanaf Iquitos (Peru) met LC Peru. Een spannendere optie is echter de bootreis vanaf Manuas. Vanaf Leticia kan je tevens ook met de boot door naar Peru of Brazilië. Naast de jungle tours biedt Leticia leuke tours in de omgeving. Denk hierbij aan kajakken in de Yahuarcaca meren, vogels spotten bij zonsondergang, een nachtsafari of een fietstour naar Brazilië. Maak je keuze tussen de verschillende poorten naar de Amazone, maar wat je ook kiest, reis bewust!


 • Video en kaart Amazonegebied

   


 • Goede Amazonegebied pagina? Deel via de social buttons (rechts)!