•  

  Amazone vanuit Brazilië bezoeken

   


 • De Amazone vanuit Brazilië | De longen van moeder natuur, de longen van de aarde. De Amazone is een gigantisch en uniek gebied dat bijna de helft van het Zuid-Amerikaanse continent bedekt en waaraan je een bezoek dus niet mag missen tijdens het backpacken in Zuid-Amerika. Het grootste deel van de Amazone bevindt zich in Brazilië waardoor dit ook de meest populaire land is van waaruit backpackers het regenwoud intrekken. Wil je vanuit een ander land dan Brazilië dit avontuur aan gaan? Lees dan meer over waar de amazone te bezoeken.

 • De Amazone

   

  De Amazone, oftewel, Amazonie, is een regio in de Amazone die maar liefst 40% van het gehele continent beslaat, waaronder het grootste deel van noorderlijk Brazilië en zeer grote stukken land uit BoliviaPeruEcuadorColombiaVenezuela, Frans-Guyana en Suriname. Het is een van de meest biologisch biodiverse stukken land op aarde dat gevoed wordt door de rivieren die stromen vanuit het Andesgebergte tot aan de Atlantische Oceaan. Het gehele gebied herbergt meer dan de helft van de huidige regenwouden ter wereld waarvan meer dan 60% in Brazilië ligt. Vanwege het grote ecologische belang van de Amazone voor onze planeet (het absorberen van grote hoeveelheden co2) wordt het gebied ook wel ‘de longen van de Aarde’ genoemd. De regio kent meer dan 2.5 miljoen insecten soorten, meer dan 40.000 plantsoorten, 2200 vissoorten en meer dan 2.000 soorten vogels en zoogdieren. Een op de vijf vogelsoorten ter wereld leeft in de Amazone en een op de vijf vissoorten ter wereld zwemt in de rivieren van de Amazone.

 • Amazonas

   

  Amazonas is een staat in het Noorden van Brazilië en is tevens de grootste staat van het land. 98% van de staat bestaat uit het regenwoud. Het gebied wordt bewoond door 200.000 inheemse stamleden die in de natuur wonen en hun leefomgeving delen met de dieren van het gebied. De staat kent een hoofdstad: Manaus, dat een bruisende en moderne stad is en tevens dient als een poort naar de Amazone.

 • Amazone tours

   

  Zo wandelend door het bruisende en moderne Manaus zou je bijna vergeten dat deze stad zich in de Amazonas regio bevindt. Totdat je de ene touragency na de andere ziet en de ene backpacker na de andere ontmoet. De meeste tours bestaan uit twee- tot vier-daagse avonturen in de diepe Amazone. De pakketten die worden aangeboden zijn vrijwel hetzelfde en bestaan uit Piranha vissen, caimans spotten in de nacht, een wandeling door de jungle om kennis te maken met traditionele medicijnen, een nacht kamperen in het regenwoud, een bezoek aan een inheemse local woning en een boottrip tijdens de zonsopgang. Helaas gaat het grote aanbod aan tours in Manaus ook gepaard met een aanbod aan oplichtingspraktijken. Zoek via visitamazonastour.com jouw tour agency naar keuze op, om te controleren of het een officieel geregistreerde aanbieder is met een gecertificeerde gids. Op het vliegveld en in de stad vind je veel oplichters die tours aanbieden om vervolgens geen diensten te leveren. Voor vrouwen geldt het advies met een groep te reizen en niet alleen met een tourgids op pad te gaan.

 • Hoe kom je bij de Amazone?

   

  Als je de Amazone vanuit Brazilie wilt bereiken moet je bij de poort van de Amazone zien te komen, de hoofdstad van de Amazonas staat: Manaus. Van waar je jouw tour kan boeken en starten. Het internationale vliegveld Manaus Eduardo Gomes heeft vluchtroutes vanuit de grootste steden van het land en Miami en Panama stad. Je kan de stad per boot bereiken vanaf Belem, Porto Velho, Santarem en Tabatinga. Maar houdt er rekening mee dat je tussen de drie tot zeven dagen onderweg kan zijn.

 • Wat neem je mee?

   

  Stevige schoenen, een lange broek, een shirt met lange mouwen, een regenjas, DEET-houdende anti-muggenspray, een zakmes en een waterfles. Eventueel ook: een hangmat een klamboe en malariapillen. De Amazone is een mythische plek die je, letterlijk en figuurlijk, klein zal doen voelen. Een plek waar je een nieuwe waardering leert te hebben voor de natuur en van waar je, met onvergetelijke impressies op zak, het indrukwekkende gebied weer verlaat.

 • Voor jou ook interessant in Brazilië?

   


 • Zij helpen je op én onderweg!

   

  • Vliegtickets
   Vergelijk tickets »
   Vliegtickets
   Scan prijzen »
   Reisbagage
   Bekijk aanbod »
   Kleding & spullen
   Koop nu online »
   Accommodaties
   Check prijzen »

 • Goede tips voor een bezoek aan de Amazone? Deel deze pagina!