•  

  Amazone vanuit Brazilië bezoeken

    • De Amazone vanuit Brazilië | De longen van moeder natuur, de longen van de aarde. De Amazone is een gigantisch en uniek gebied dat bijna de helft van het Zuid-Amerikaanse continent bedekt. Een bezoek aan de Amazone mag dus eigenlijk niet missen tijdens het backpacken in Zuid-Amerika. Het grootste deel van de Amazone bevindt zich in Brazilië, waardoor dit ook de meest populaire land is van waaruit backpackers het regenwoud intrekken. Wil je vanuit een ander land dan Brazilië dit avontuur aangaan? Lees dan meer over waar de amazone te bezoeken.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt ons.


 • De Amazone

   

  De Amazone, oftewel, Amazonie, is een regio in de Amazone die maar liefst 40% van het gehele continent beslaat. Het grootste deel van de Amazone ligt in het noorden van Brazilië. Naast Brazilië beslaat het ook zeer grote stukken land in landen als BoliviaPeruEcuadorColombiaVenezuela, Frans-Guyana en ook Suriname. Het is een van de meest biologisch biodiverse stukken land op aarde dat gevoed wordt door de rivieren die stromen vanuit het Andesgebergte tot aan de Atlantische Oceaan.

  Regenwouden


  Het gehele gebied herbergt meer dan de helft van de huidige regenwouden ter wereld, waarvan meer dan 60% in Brazilië ligt. Vanwege het grote ecologische belang van de Amazone voor onze planeet (het absorberen van grote hoeveelheden co2) wordt het gebied ook wel ‘de longen van de Aarde’ genoemd. De regio kent meer dan 2.5 miljoen insecten soorten, meer dan 40.000 plantsoorten, 2200 vissoorten en meer dan 2.000 soorten vogels en zoogdieren. Één op de vijf vogelsoorten ter wereld leeft in de Amazone en één op de vijf vissoorten ter wereld zwemt in de rivieren van de Amazone.


 • Amazonas

   

  Amazonas is een staat in het Noorden van Brazilië en is tevens de grootste staat van het land. 98% van de staat bestaat uit het regenwoud. Het gebied wordt bewoond door 200.000 inheemse stamleden die in de natuur wonen en hun leefomgeving delen met de dieren van het gebied. De staat kent een hoofdstad: Manaus, dat een bruisende en moderne stad is en tevens dient als een poort naar de Amazone.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt ons.


 • Amazone tours

   

  Zo wandelend door het bruisende en moderne Manaus zou je bijna vergeten dat deze stad zich in de Amazonas regio bevindt. Totdat je de ene touragency na de andere ziet en de ene backpacker na de andere ontmoet. De meeste tours bestaan uit twee- tot vierdaagse avonturen in de diepe Amazone. De pakketten die worden aangeboden zijn vrijwel hetzelfde en bestaan o.a. uit Piranha vissen, caimans spotten in de nacht, een wandeling door de jungle om kennis te maken met traditionele medicijnen. Maar wat dacht je van een nacht kamperen in het regenwoud, een bezoek aan een inheemse local woning en een boottrip tijdens de zonsopgang? Fantastisch toch?

  Oplichting

   

  Helaas gaat het grote aanbod aan tours in Manaus ook gepaard met een aanbod aan oplichtingspraktijken. Zoek via visitamazonastour.com jouw tour agency naar keuze op. Controleer altijd of het een officieel geregistreerde aanbieder is, met een gecertificeerde gids. Op het vliegveld en in de stad vind je veel oplichters die tours aanbieden om vervolgens geen diensten te leveren. Voor vrouwen geldt het advies met een groep te reizen en niet alleen met een tourgids op pad te gaan. Kijk hier voor meer veiligheidstips als je gaat backpacken in Zuid-Amerika


 • Hoe kom je bij de Amazone?

   

  Als je de Amazone vanuit Brazilië wilt bereiken moet je bij de poort van de Amazone zien te komen. De poort van de Amazone is de hoofdstad van de Amazonas staat: "Manaus". Vanuit hier kun je jouw tour boeken en gaan starten. Het internationale vliegveld Manaus Eduardo Gomes heeft vluchtroutes vanuit de grootste steden van het land en Miami en Panama stad. Je kan de stad per boot bereiken vanaf Belem, Porto Velho, Santarem en Tabatinga. Houdt er wel rekening mee dat je tussen de drie tot zeven dagen onderweg kan zijn.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt ons.


 • Wat neem je mee?

   

  Stevige schoenen, een lange broek, een shirt met lange mouwen, een regenjas, DEET-houdende anti-muggenspray, een zakmes en een waterfles. Eventueel ook: een hangmat een klamboe en malariapillen. Het is echt een mythische plek die je letterlijk en figuurlijk, klein zal doen aanvoelen. Een plek waar je een nieuwe waardering leert te hebben voor de natuur en van waar je met onvergetelijke herinneringen op zak, het indrukwekkende gebied weer verlaat.


 • Kaart en video

   


 • Voor jou ook interessant in Brazilië?

   


 • Goede tips voor een bezoek aan de Amazone? Deel deze pagina!