•  

  Christus de verlosser beeld in Rio

    • Christus de verlosser | Het iconische beeld voor Rio en Brazilië wordt op zijn Engels het "Christ the Redeemer statue" genoemd. Het is een van de zeven nieuwe wereldwonderen, is 38 meter hoog (inclusief 8 meter hoge voetstuk), staat in de wijk Alto da Boa Vista in de stad Rio de Janeiro en werd tussen 1922 en 1931 gemaakt door de beeldhouwers ingenieurs en kunstenaars Paul Landowski, Heitor da Silva Costa, Albert Caquot en Gheorghe Leonida door zeer creatief gebruik te maken van de materialen gewapend beton en zeepsteen.

  Vroeg opstaan

  Wij beginnen ons artikel met een belangrijke tip "de wekker vroeg zetten". Dat is misschien wel de belangrijkste opdracht die we je kunnen geven als je een van de bekendste beelden ter wereld wilt gaan bezoeken (later meer daarover). Naast het vrijheidsbeeld in New York is het Christus de verlosser beeld het bekendste beeld ter wereld en een ontzettend populaire bezienswaardigheid in Rio. Waar je ook bent in Rio je kunt het beeld altijd zien. Het beeld van Christus torent hoog boven de stad uit en kijkt als het ware neer op alle inwoners en bezoekers van Rio. Het Christus beeld staat ook wel bekend onder de naam "Cristo Redentor" en staat bovenop de bijzonder mooie berg, de Corcovado. Dit tropische gedeelte van de stad Rio maakt deel uit van het national parc "Tijuca" en is één van de hoogtepunten van Rio. Dit unieke stukje tropisch regenwoud en het immens grote beeld dat gelegen is in het zuidoosten van Rio, staat bij veel backpackers die gaan backpacken in Brazilië hoog op hun bucketlist.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Hoogte, breedte en beste reis tip

   

  De meer dan 700 meter (710 meter) hoge Corcovado berg met daarop het 38 meter hoge en 28 meter brede beeld van Jezus Christus kun je bewonderen in de metropool Rio de Janeiro. Hier kun je o.a. genieten van prachtige bergen met de mooiste uitzichten, langgerekte stranden, avontuurlijk jungles en een gezellig en bruisend uitgaansleven. Als je het beeld van Christus de verlosser wilt gaan bewonderen, dan raden we je aan om zo vroeg mogelijk in de ochtend naar het beeld toe te gaan, anders gooi je een heel groot deel van je dag weg. Ga je niet vroeg in ochtend? Houd er dan rekening mee dat je soms wel uren aan wachttijd kwijt bent om bij het beeld te komen. De openingstijd van het beeld is 08:00.

  Kom vroeg om deze redenen

  Wij raden je aan om rond 07:30 al in de rij te gaan staan voor het treintje dat je omhoog brengt in zo'n 20 minuten (de trem do Corcovado legt zo'n 4 km af om je naar boven te brengen). Het treintje brengt je naar het eindstation, waarna je het laatste deel van de klim omhoog met een roltrap af kunt leggen. Of voor degene met een goede conditie is er ook een gewone trap. Als je er vroeg bent, dan heeft dat twee grote voordelen. Ten eerste is het er nog rustig. Dit geeft je wat meer bewegingsvrijheid en de mogelijkheid om wat mooie foto's te schieten zonder dat de achtergrond vol staat met andere toeristen. Ten tweede is de temperatuur bovenop de berg in de ochtend nog aangenaam. Als je midden op de dag naar het beeld gaat kan het er ontzettend warm zijn. • Uitzicht vanaf Christus beeld

   

  Eenmaal aangekomen kijk je vanaf de Corcovado berg over Rio uit. Werkelijk waar een van de mooiste uitzichten over een stad, die wij ooit hebben gezien. Het uitzicht wordt gekenmerkt door de stranden, natuur en enorme rotsformaties die de stad omringen, zoals o.a. de Suikerbroodberg en de Santa Teresa Hill. Loop één of meerdere rondjes rond de voet van het beeld om de stad in een 360 graden view vanuit meerdere invalshoeken te bewonderen. Je zult echt met open mond, je ogen uitkijken.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Kosten voor een bezoek

   

  Als je een bezoek wilt brengen aan de Corcovado berg en het Christus beeld dan moet je rekenen op zo'n €20 dat je betaald voor de entree en het treintje dat je omhoog brengt. Het treintje vertrekt om de 30 minuten. Er worden overigens ook door heel Rio op straat excursies verkocht die je naar de berg en het beeld brengen en je ook weer terugbrengen naar de plek waar je bent vertrokken. Excursies zijn er zowel met of zonder gids. Een goede richtprijs voor een excursie is zo rond de €50. Ben je op zoek naar het creëren van nog meer onbetaalbare herinneringen in Rio? Bekijk dan snel onze 10 tips voor absolute must do's in Rio.


 • Video en kaart Christus de verlosser

   


 • Voor jou ook interessant in Brazilië?

   


 • Goede Christus de verlosser pagina? Deel via de social buttons (rechts)!