•  

  10 must do's in Rio de Janeiro

    • Top 10 must do's in Rio | Rio de Janeiro, de populairste stad van Brazilië en misschien wel van heel Zuid-Amerika. Geheel terecht, als je het ons vraagt. Een grote bruisende stad die nooit slaapt. Ochtend hikes door tropische jungles midden in de stad, al struinend langs schimmige favelas de middagen door, zonsondergangen op wereldberoemde stranden en openlucht Samba feesten tot in de vroege ochtend. Dit is waar het allemaal plaatsvindt. Volg onze top 10 must do's tijdens je bezoek aan het warme hart van Zuid-Amerika en ontdek de stad van de Cariocas als je gaat backpacken in Brazilië.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • 1. Bewandel de Copacabana boulevard


  Je kijkt je ogen uit op deze duizelingwekkende boulevard. Een wandeling brengt je langs fanatieke volleyballers en strand voetballers, flamboyante modeliefhebbers en zonnende carioca’s die zich zo min mogelijk bekleden en volop genieten van het heerlijke zonnetje. Maar het mooiste dat je hier treft zijn de talloze gezichten met een glimlach van oor tot oor. Hier leeft men het goede leven. Zondag is tevens de meest ideale dag voor een wandeling langs de boulevard, aangezien een deel van de wegen dan gesloten zijn voor auto’s.


 • 2. De trein naar "Christus de Verlosser"


  Wees voorbereid op een altijd aanwezige lange wachtrij (alleen heel vroeg in de ochtend heb je kans op iets minder drukte). Zit je eenmaal in de trein, dan besef je direct dat dit het wachten meer dan waard is geweest. De trein brengt je langzaam de berg op. Het brengt je via de schitterende jungle, naar een van de zeven wereldwonderen. Voor je het weet wordt je verwelkomd door de uitgestrekte armen van het welbekende Jezusbeeld, al wakend over de stad. Meer over het Christus de Verlosser beeld (Cristo Redentor) lees je op onze Christus de Verlosser pagina waar we je tips en info geven voor een bezoek aan een van de meest bekende beelden ter wereld.


 • 3. Favela en hike


  Vanwege de komst van het WK en de Olympische Spelen hebben de favela’s in de stad een grote veiligheidsbeurt ondergaan. Er worden tegenwoordig zelfs favelatours aangeboden door bureaus die het geld weer investeren in de gemeenschap. Onze favoriete favela’s om te bezoeken zijn Santa Marta, bekend als toneel van Michael Jackson’s hit nummer ‘They don’t really care about us’, en favela Vidigal. Bij aankomst onderaan favela Vidigal staan de jongens uit de buurt je al op te wachten met een scooter waar je achterop klimt voor een rit naar de top van de favela. Hier begin je een hike van een uur naar de nog hoger gelegen top van de Morro Dois Irmaos berg. Eenmaal boven aangekomen kan je bijkomen met een indrukwekkend uitzicht op, enerzijds, het zeer luxe Leblon strand en, anderzijds, de grootste favela van Brazilië: Rocinha. Let op, al zijn de favela’s relatief veiliger dan vroeger, het blijft een risicovol gebied. Wees behoedzaam, kleed je ingetogen, neem geen waardevolle spullen mee en ga niet alleen op pad. • 4. Escadaria Selaron trap en Santa Teresa


  De gekleurde mozaiektrap Escadario Selaron in Rio de Janeiro is het toneel geweest voor videoclips, films en ontelbaar veel foto’s. Ook een aantal Nederlandse steden hebben een tegeltje mogen krijgen op deze wereldberoemde trap. Kan jij ze vinden? Onderaan de trap begint de wijk Lapa, het hart van het bruisende nachtleven van Rio de Janeiro. Bovenaan de trap start de pittoreske wijk Santa Teresa waar je uren door kan dwalen, al vergapend aan alle mooie straatkunst.


 • 5. De stranden van Leblon en Ipanema


  Het is niet voor niets geweest dat het schitterende Ipanema strand ter inspiratie diende voor een ster als Frank Sinatra om de wereld te verblijden met het liedje ‘The girl from Ipanema’. Waar Copacabana een gevarieerd publiek trekt, staan Leblon en Ipanema voornamelijk bekend onder de jetsettende Coriocas. Niet alleen de stranden van Leblon en Ipanema zien er net een tikje luxer uit, ook de wijken kennen luxe appartementencomplexen en restaurants. Neem je tijd op dit strand om te genieten van een verfrissende en typisch Braziliaanse cocktail, de Caipirinha.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • 6. Kabelbaan naar Pao de Azucar


  Gelegen aan de Guanabara Baai in Rio de Janeiro steekt de Suikerbroodberg, oftewel Sugarloaf Mountain, uit richting de oceaan. Een kabelbaanrit biedt je een uitzicht over Copacabana, de haven, de luchthaven en een groot deel van de stad. De gehele rit bestaat uit twee stops op de toppen van de twee bergen, een stop op iedere berg. Uit eigen ervaring raden wij aan om de eerste berg op te wandelen door de groene jungle om vanaf de top de kabelbaan in te stappen naar de tweede top. • 7. Dans de Samba


  Volgens de geruchten is Samba officieel ontstaan op een maandagavond. Volgens de Carioca’s is dat genoeg reden om iedere maandagavond de straten op te gaan in de heuvels van Pedra do Sal en vanaf 19.00 te dansen tot in de late uurtjes van de zwoele tropische avonden. Laat je heupen het werk doen en laat je leiden door de ritmische klanken van de opzwepende Samba muziek.


 • 8. Zonsondergang op Praia de Arpoador


  Praia de Arpoador, waar Copacabana ophoudt en Ipanema begint. Wandel vanaf Posto 7 omhoog op de rotsen van Arpoador voor de mooiste zonsondergangen van Rio de Janeiro. Met iedere avond een uniek gekleurde hemel raak je hier nooit uitgekeken op het uitzicht. Een volle camera met genoeg geheugen moet je zeker niet vergeten mee te nemen, want je schiet er vele prachtige plaatjes. Als dat niet veel likes worden op Instagram...


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • 9. Bezoek een Churrascaria restaurant


  Geniet van een licht ontbijt en een kleine lunch en bewaar je honger voor een avondje Rodizio in een van de vele all-you- can-eat Churrascaria’s van Rio de Janeiro. Deze restaurants bieden een enorme variatie aan gemarineerd en gegrild vlees op spiezen, dat door traditioneel geklede mannen door de zaal wordt geserveerd. Zie je iets lekkers voorbij komen? Steek dan simpelweg je hand op en er zal een stuk voor je afgesneden en op je bord gelegd worden. Laat het smullen maar beginnen!


 • 10. Wandel door Jardim Botanico


  Voor velen een favoriete activiteit in Rio de Janeiro: de botanische tuinen. Al wandelend door deze tuinen krijg je een goede indruk van de diversiteit van de flora en van de jungle van dit tropische land. Het staat dan ook wel bekend als een van de beste en mooiste botanische tuinen ter wereld.


 • Goede Rio de Janeiro pagina? Deel via de social buttons (rechts)!