•  

  Wat is een stopover?

   


 • Wat is een stopover? | Wat is er leuker dan op één reis meerdere bestemmingen ontdekken? En hoe lekker is het om een vlucht van meer dan 12 uur te onderbreken voor een trip van één, twee of zelfs drie dagen in een leuke stad? Als je het reisschema naar Zuid-Amerika op wilt delen in twee delen (op de heen of de terugweg), dan zijn Lissabon en Porto stopover bestemmingen die erg in trek zijn bij backpackers die naar Brazilië vliegen. Je kunt je vlucht onderbreken en even lekker ontsnappen aan de ongemakken van een vliegtuig en jezelf weer helemaal opladen in een van deze prachtige steden, voordat je verder vliegt naar Brazilië.

  Extra in de watten gelegd


  Steeds meer luchtvaartmaatschappijen spelen in op de behoefte van reizigers om hun vlucht te onderbreken. De Portugese luchtvaartmaatschappij TAP Portugal bijvoorbeeld. Zij bieden hun reizigers een gratis stopover mogelijkheid in hun thuisland aan. Vaak wordt je als stopover reiziger nog eens extra in de watten gelegd, doordat je kan profiteren van speciale hotel of autohuur tarieven en aanbiedingen bij horeca gelegenheden waar een presentje op je ligt te wachten of waar je met korting kunt eten of drinken. Handig toch?


 • Verschil tussen een stopover en een tussenstop?


  Het verschil is eigenlijk heel simpel. Als een "stop" langer duurt dan 24 uur, dan heet het een stopover en als de "stop" korter duurt dan 24 uur, dan heet het een tussenstop. Je kunt bij beide vormen op of in de omgeving van de luchthaven verblijven of juist de stad gaan verkennen. Het is een leuke manier om gratis of voor een goede prijs een extra bestemming toe te voegen aan je reis. Waar het in het verleden best lastig was om een stopover te boeken, is het tegenwoordig zelfs mogelijk om zelf je vliegticket inclusief stopover te boeken. Zie voor een voorbeeld en meer informatie de site: Portugal Stopover


 • Voordelen van een stopover?


  Wij hebben eerlijk gezegd een hekel aan vliegen, maar omdat het de enige snelle manier is om in Zuid-Amerika te komen moeten we wel. Echter kiezen wij er (als het mogelijk is) altijd voor om een stopover te boeken. Zoals je waarschijnlijk wel weet zijn directe vliegtickets vaak duurder dan vliegtickets met één of meerdere overstappen. En aangezien we vaak op zoek zijn naar de goedkoopste vliegtickets richting Zuid-Amerika, dan ontkomen we vaak niet aan een overstap. Je kunt een overstap (ook wel eens tussenstop genoemd) als iets vervelends ervaren. Je moet je tenslotte toch uren achter elkaar weten te vermaken (in of rondom het vliegveld). Maar als je er nou eens voor zorgt dat een irritante tussenstop omgezet wordt in een gezellige stedentrip?. Daar komt de stopover om de hoek kijken. Zorg ervoor dat je tussenstop 1,2 of 3 dagen duurt. Waar je normaal meerdere vliegtickets los zou moeten boeken, heb je zo eigenlijk twee vakantie bestemmingen voor de prijs van één vliegticket.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Hoe een stopover te boeken?


  Stel je wilt een stopover boeken, dan kun je het op de traditionele manier doen, door een reisbureau binnen te lopen, contact op te nemen met een reisorganisatie via telefoon, mail, social media of contactformulier op de website en zo de opdracht doorgeven om voor jouw vliegticket een stopover bij te boeken. Maar tegenwoordig kun je het zelf ook vaak al online bijboeken tijdens het boeken van je vliegticket bij de airline op de website. Veel airlines hebben tijdens het boeken de optie "stopover", "meerdere bestemmingen" of "multy city". Zie voor een voorbeeld het screenshot hieronder van TAP Portugal. Als je voor de "stopover" optie kiest, dan kun je naast je eindbestemming een andere bestemming opgeven waar je de stopover wilt maken. Zoals het voorbeeld wat we al gaven voor Lissabon of Porto. Zie meer informatie op Flytap.com • Kosten van een stopover


  Vaak staan airlines het toe om gratis (of voor een kleine toeslag) één stopover toe. Zoals in het voorbeeld al duidelijk werd is de voordelige stopover meestal op de "thuisbasis" (Lissabon of Porto) van de airline (TAP Portugal). Je wilt de kosten van een stopover vliegticket natuurlijk zo laag mogelijk houden. Wat dan sowieso helpt, is als je flexibel bent qua datums voor de heen- en terugvlucht.

  Welke opties zijn er?


  Als je benieuwd bent welke bestemming opties er mogelijk zijn voor jouw vlucht om een stopover op te maken, dan is het slim om eerst op een vliegticket website (Skyscanner is een goede optie) een zoekopdracht uit te voeren met enkel een "van" en "naar" bestemming. Vervolgens kun je goed zien welke vlucht opties er worden aangeboden (directe vluchten of vluchten met één of meerdere overstap bestemmingen. Richt je vervolgens op alle vluchten met overstap mogelijkheden. De bestemmingen waar de tussenstops op zijn, die zijn interessant. Dit zijn vaak namelijk in de meeste gevallen de goedkoopste opties om een stopover op te maken. Zodra je de tussenstop bestemmingen weet begin je de zoekopdracht weer opnieuw en gebruik je de ‘stopover zoek optie’. Vul in je reisschema je vertrek bestemming, eind bestemming en je tussenstop bestemming in en kijk naar de prijs. Vaak is het dan gratis om bij te boeken of betaal je een kleine toeslag.

  Andere kosten


  Andere kosten die er komen kijken bij het boeken van een stopover zijn natuurlijk de kosten voor de transfers (van luchthaven naar je accommodatie en weer terug), de kosten van je accommodatie, eten en drinken, uitstapjes en excursies die je tijdens je verblijf onderneemt, vervoerskosten of huurauto, etc. Maar je kunt wel weer een mooie reisbestemming van je bucketlist afstrepen en uiteindelijk is reizen het enige wat je echt rijker maakt (vinden wij). Dus mag het best wat kosten, toch?


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Video stopover Lissabon


  Bekijk de onderstaande video's over de mogelijkheden voor het boeken van een stopover op Lissabon als je gaat backpacken in Brazilië. Zo wordt het hele principe van een stopover nog eens haarfijn uitgelegd en zal het je nog duidelijker worden. Ga jij binnenkort een stopover maken?


 • Goede stopover pagina? Deel via de social buttons (rechts)!