•  

  Rurrenabaque

    • Rurrenabaque Als je aan backpacken door Bolivia denkt, zal je wellicht niet zo snel denken aan het dorpje Rurrenabaque. Maar naast de grote steden, zoals La Paz en Sucre is dit ook een populaire bestemming onder reizigers. Het wordt gezien als de ideale uitvalsbasis om een bezoek te brengen aan het imposante Boliviaanse AmazonegebiedHet gehele Amazonegebied is eigenlijk het groene hart van Zuid-Amerika. Dit regenwoud is met 5,5 miljoen vierkante km het grootste regenwoud ter wereld. Het Amazoneregenwoud beslaat negen Zuid-Amerikaanse landen, waar Bolivia er één van is. Een voordeel aan het Boliviaanse Amazonegebied is dat de tours hier een stuk budgetvriendelijker zijn dan de tours die bijvoorbeeld in Brazilië worden gegeven.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Bezoek omringende natuur

   

  Veel backpackers reizen af naar Rurrenabaque met hetzelfde doel. Iedereen die dit stadje bezoek komt er om de natuur om het stadje heen te bewonderen. Contact maken met medereizigers zal hier dus geen probleem zijn. Heel erg veel is er in het stadje zelf niet te beleven, het wordt echt vooral als uitvalsbasis gebruikt om de omringende natuur te bezoeken. Er zijn een aantal gezellige barretjes en restaurants, waar je na een enerverende dag kunt bijkomen met een (alcoholische) versnapering en een lekkere snack. Als je toch nog iets wilt ondernemen, dan is het wel mogelijk om de Beni Rivier (waar Rurrenabaque aan grenst) een keer over te steken om San Buenaventure te bezoeken. Dit is een klein stadje in het noorden van Bolivia aan de Westoever van de rivier. Het is ook mogelijk om vanuit hier het Madidi National Park te bezoeken. 


 • Madidi National Park bezoeken

   

  Zuid-Amerika kent veel prachtige nationale parken. Zo ook in de buurt van Rurrenabaque. Er zijn diverse tours te boeken naar het regenwoud en de pampa’s (savannegebieden). Vlakbij Rurrenabaque ligt het Madidi National Park, een nationaal park in het bovenste gebied van het AmazoneregenwoudVolgens wetenschappers is dit nationale park één van de meest rijke gebieden ter wereld, zowel op het gebied van dieren als van planten. Maar liefst elf procent van alle vogels ter wereld kun je hier spotten! Wil je Madidi National Park bezoeken? Dan kun je het beste reizen in het droge seizoen, van mei tot september. Tijdens deze periode trekken dieren naar het water, heb je (waarschijnlijk) minder last van muggen en zijn de paden het best toegankelijk. 

  Back to basic


  Zou je wel eens echt "back 
  to basic" willen gaan? Boek dan een meerdaagse tocht met gids door de jungle. Je verblijft dan in primitieve hutjes, zonder elektriciteit en stromend water. Je slaapt onder de sterrenhemel en wordt gewekt door dierengeluiden! Ook tijdens een (meerdaagse) tour naar de pampa’s is het mogelijk om heel veel dieren te zien. Tijdens zo’n tour vaar je met een boot over de Yacuma rivier, waardoor je wellicht alligators, piranha’s, Orinocodolfijnen (ook wel bekend als roze dolfijnen), kaaimannen, capibara’s en schildpadden zult zien. Zowel de (meerdaagse) tours naar de jungle als naar de pampa’s zijn te boeken in Rurrenabaque en La Paz.


 • Advertentie

 • Goede advertentie? Klikken helpt site te verbeteren.


 • Hotels en hostels Rurrenabaque

 • Booking.com

 • Hoe kom je er?

   

  Als je naar Rurrenabaque wilt reizen, dan kun je dat het beste doen vanuit La Paz. Dit kan door middel van het vliegtuig, de bus en / of een taxi. Houdt er wel rekening mee dat de wegen in Bolivia niet altijd even veilig zijn, waardoor het aan te raden is voor het vliegtuig te kiezen (ook al is dit niet de goedkoopste optie). Daarnaast neemt een busreis al snel zo’n 20 uur van je tijd in beslag, terwijl je er met het vliegtuig binnen een uur bent. In La Paz kun je ook verschillende reizen boeken, waarbij je een vliegticket en een tour door de jungle samen boekt. Durf je het wel aan om een (gedeelde) taxi of bus te pakken? Deze vertrekken vanaf Terminal Provincial Minasa Yungas in La Paz.


 • Video en kaart Rurrenabaque

   


 • Voor jou ook interessant in Bolivia?

   


 • Goede Rurrenabaque pagina? Deel via de social buttons (rechts)!